Farklı boyutlandırma olabilir mi?Kendimden şüpheye düşmeye başladım şuan. Bakacağum ona...
Son zamanlarda kicad ile çizim yapıyorum. Eskiden kalma proteus dosyalar var ama proteus iki farklı sürüm arasında dosya açmayabiliyor.Basılacak pcb yi bana da at bende kağıda çıktı alıp üst üste koyup resimleyeyim.
Proteus ise bendeki program açarsa deneyeyim.
Sanmam. Çünkü aynı programda çizip, aynı şekilde pdf e atıp, aynı ayarlar ile bastırıyorum.Farklı boyutlandırma olabilir mi?
Aydınger den plakete geçiyor mu laminasyon ile?Ben kalın 112 g/m2 aydınger kullanıyorum ve deformasyon olmuyor.
Bu konumda kağıtları sabitlemek için bir kaç yerden zımbalayın. Araya plaketi ekleyin, laminasyon makinesine gönderin.Elimde bulunan iki ayrı baskı devre kağıdı ile denemeler yaptım. Padlerde çok az bir kayma olsa da sonucu etkileyecek kadar değil.
Bu durumda siz haklısınız. Büyük ihtimalle bu padler ütüleme esnasındaki baskıdan dolayı kayıyor.
Elimden geldiğince şöyle resimlemeye çalıştım:
16914 eklentisine bak
16915 eklentisine bak
Sıcaklık ayarlarıyla ilgilidir.Aydınger den plakete geçiyor mu laminasyon ile?
Sıcaklık ayarlarıyla ilgilidir.
Laminasyon makinesi ile denemelerde makineden geçiş sayısı/sıcaklık ayarları ile Kendi el ayarınız oluşacak
Daha önce onlarca kez izlemiştim abi
Eve geçince yükleyeyim.@Gokrtl Elinde çift taraflı bir pcb varsa pdf olarak buraya yükle bende deneyeyim yazıcımı.
Bende merak ettim kağıdın uzama olayını.
Devrenin %50'si SMD abi.Yalnız gökhan senin devrede smd bile yok. Normal komponentleri etkileyecek kadar kağıt uzamaz. SMD kılıfı çok küçük olanlarsa sorun olur. Zaten senin delik delme toleransın o kadardır.