PCB için yeni CNC

Yazılımı kurmadım daha, aleti de çalıştırmadım. Malum epoksi PCB'ler kazıyacak bu, o yüzden toz emme işini önce halletmek şart.
Yağ kullanın, o videolarda yüzeye yağ dökmelerinin sebebi de daha iyi kazıması için değil tozun havaya karışmasını önlemek için, ben hep yağ kullandım, dış kontör kesimi için de kenarlara biraz su damlatınca toz sorunu ortadan kalkıyor. Bence bizi merakta bırakmak için mümkün olduğunca işi uzatıyorsunuz :D

@kudretuzuner abi nerelerdesin?
Dişçilerin kullandığı freze ve taşlama uçları bu makinada kullanılabilir mi?
cnc için satılan uçların kalitesi çok düşük oluyor.

Şu linkteki uçları bir denemenizi öneririm, ben baya uzun süre kullanmıştım bir ucu, kesim kalitesinde bir düşüş gözlemlemedim, diğer 9 taneye de henüz gerek olmadı

prosmt.com dan aldım aksesuarları ile beraber. Yağ işine pek sıcak bakmıyorum, her taraf yağ olacak endişem var.

1733819920748.jpeg

güzel firmaymış elektron mikroskobu bile var. bütçe ayarlayabilsem eve bi tane alırım.

Z eksenindeki kazıma motorunun özellikleri ve yapısı nasıl acaba?

ben zamanında banggood'dan şu uçları almıştım. freze takım 10 usd, spiral 30 derece 0.1mm uçlar da tanesi 4-5 usd diye hatırlıyorum. kalın olanlar da30 derece 0.1mm çelik gravür ucu bunlar da pcb kazımada kullanılabiliyormuş ve daha da ucuzlardı.

şimdi bir deneme yaptım bölge türkiye seçince drill bit, milling bit, ER11 türü aramalar sıfır sonuç dönüyor. bölgeyi amerika yapınca ürünler listeleniyor. listede birçok 8-10 usd ürün de var. nedense banggood türkiyeye bu tip hırdavat ürünlerini artık satmıyor gibi.

1733841031212.jpeg

Son düzenleme:
Şu sitede PCB için kullanılabilecek uçlardan var. Stok tutuyorlardı ana şimdi nasıldır sormak lazım. Ben daha önce kendilerinden almıştım.

Fiyata baktım da uçmuş :şaşır1: . 20 Avro+KDV .

Aslında sırf deneme amaçlı bir PCB yi yağlayıp test edebilirim ...

artık bir delik içi kaplama seti şart, perçinler hem kalınlık yapıyor hem de pratik değil temassızlık yapma riski var.

Dün netpcb Ayşe hanım ile görüştüm kalay kaplama kimyasalını demo yapacak. Bungard delik içi kaplama makinasını da tedarik ediyormuş. Olmazsa forum olarak ortak alalım :katil2:

Son düzenleme:
Dün netpcb Ayşe hanım ile görüştüm kalay kaplama kimyasalını demo yapacak. Bungard delik içi kaplama makinasını da tedarik ediyormuş. Olmazsa forum olarak ortak alalım :katil2:
Ben hep Bungard delik kaplama makinalarının fiyatlarını merak etmişimdir, elinizde model ve fiyat bilgisi var mı?

Ben hep Bungard delik kaplama makinalarının fiyatlarını merak etmişimdir, elinizde model ve fiyat bilgisi var mı?

Fiyat bilgisi malesef yok elimde. Ama ordino, KDV, konşimenti, ÖTV, yolluk, kolluk, 20 bin Avroyu bulur diye tahmin ediyorum.

- kazıdığı pcb yanında gelen pcblerden mi ? bildiğim kadarıyla yanında gelen pcblerin yüzey kalitesi yüksek ve 17 mikron bakır.

- kazımadan önce gerberden kazıma ve delik NC dosyalarını hangi yazılımla oluşturuyor ?

- bu pcbyi kazıması yaklaşık kaç dakika sürdü ?

@czorgormez yanında gelen PCB leri kullanmadık, epoksi olmayan standart çin malı PCB.

Referans olması için hiçbir ayar değiştirmeden wegstr'nin kendi örnek PCB sini GCODE dosyasından kazıdık. Tek yaptığımız ayar, autolevel sıklığını belirleyen bir parametreyi değiştirdik. Nedense 1 mm raster ile autolevel yapmaya çalışıyordu, bunu 10 mm ye getirdik. Auto level 2.5 dakika sürdü, PCB kazıması da 20 dakika gibi.

Forum istatistikleri

Konular
7,121
Üyeler
2,885
Son üye
ozcanthegreat

Son kaynaklar

Son profil mesajları

az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Back