PCB için yeni CNC

şu hassasiyeti gerçekten sağlayabiliyor mu merak ediyorum. çünkü yapısı ve üzerindeki mekaniklerle bunu başarması gerçekten imkansız görünüyor. bu arada bence soldermask yapabilmesi ciddi bir fayda. çünkü çıplak bakır pcb üzerine temiz lehim yapmak ufak parçalarla uğraşırken çok zor oluyor.

Malzemenin ne olduğunu tespit edelim ve deneyelim. Two layer plastic diyor ama ...

bu reklamcıların kullandığı yüzeyi renkli arkası siyah malzemeye benziyor. sanırım tebrik vs plaketlerini yaparken bu malzemeyi kullanıyorlar.
ama videoda 0.05 mm pcb kazıdığı örnekler de var.

şu hassasiyeti gerçekten sağlayabiliyor mu merak ediyorum. çünkü yapısı ve üzerindeki mekaniklerle bunu başarması gerçekten imkansız görünüyor. bu arada bence soldermask yapabilmesi ciddi bir fayda. çünkü çıplak bakır pcb üzerine temiz lehim yapmak ufak parçalarla uğraşırken çok zor oluyor.

Bu yazılanlara göre sağlaması lazım.
Bir adımı 0.004 mm yazıyor. tekrarlanabilirlik 0.02mm
0.05mm daha kolay sağlar
a=ilerleme hızı mm/s
n=devir/saniye
t=a/n oranı önemli
t<0.05mm/devir olmalı :)

kağıt üzerinde hesaplayarak bu değerleri vermek kolay, gerçek hayatta bu değerleri sağlamak zor.

0.05 vermemesi için bir sebep yok bence. Elimle hiçbir boşluk hissetmiyor. Bunun dışında yük de minimal. Malzemeler büyük ölçüde plastik, genleşme de minimal olur.

spindle salgısının çok ufak 0.01mm den düşük olması lazım. videolara bakılırsa yapabilir gibi görünüyor.

Salgi titresimler acisindan istenmez fakat sanki cok kucuk eksenel kacikligin kesim kalitesine olumlu katkisi var gibi.
Eskiden tam tersini dusunur sifir salgi pesinde kosardim. Simdilerde kucuk salgi taraftariyim.

Neden boyle dusundugumu anlatabilmem icin sivri ucun PCB bakirini delecek kadar bakira gomuldugunu ve bu vaziyette donerek ilerledigini hayal edin.

Bir de salgili bir ucun bakira gomuldugunu ve donerek ilerledigii dusunun.

Ilkinde sipsivri uc zaten kesimin daha ilk baslarinda hemen kirilacak ve V nin uc capi artacaktir.

Ikinci kesim capak acisindan ve ucun omru acisindan daha basarili olur gibi.

Bu salgi mandren tarafinda degil de uc tarafinda da verilebilir.

Bu durumda salginin iki kati genislikte kazima yapilir. (+dalma derinliginden gelen cap genislemesi)

1734370840857.png

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
7,110
Üyeler
2,881
Son üye
adanali0001

Son kaynaklar

Son profil mesajları

az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Back