PCB yi nasil kesiyorsunuz?

Hatta simdi aklima geldi, o duzeltme yuzeylerinde de kanallar olursa bacaklari diger acidan bile duzeltip cikartabilir, ve tabi kide ortalanmak zorunda kalmazlar. Hayal iste :gulus2:
 
ABS den de bir sey basilip entegre onun ustune oturdugunda bacaklari duzeltilebilir sanki. Her entegre icin ayri bir tane olacak tabi ki.
 
Bana asıl şöyle bir alet lazım: Mesela yeni DIP entegre alıyorsun, bacakları hafif dışa doğru açılı oluyor ve deliklere girmiyor. Bir alet olsa da tek hamlede bacakları dik hale getirse çok kullanışlı olur.
20240603_105240.jpg


15-20 sene önce almıştım, uzun zamandır kutuda duruyormuş. Nereden aldığımı bulamadım ama google image search ile baktım, "ic pin straightener" diye aratırsanız birçok adres çıkıyor.
 
Bana asıl şöyle bir alet lazım: Mesela yeni DIP entegre alıyorsun, bacakları hafif dışa doğru açılı oluyor ve deliklere girmiyor. Bir alet olsa da tek hamlede bacakları dik hale getirse çok kullanışlı olur
Umarım tarif edebilirim. Ben tarif edeyim siz zihninizde similasyon yapın. Entegrenin iç ölçülerine uygun bir mil üzerinde entegreyi ileri doğru sürün, sürerken her iki yandaki iki rulman entegre bacaklarını entegrenin üzerinde kaydığı mile baskılasın.
Sanırım anlattım. Gerisi hayal gücünüze kalmış.
Entegrenin üzerinde sürüldüğü mili iki ayrı parçadan mesafesi ayarlı olarak yaparsanız geniş tip entegreler içinde kullanabilirsiniz.

Ben yazarken yukarıda video su paylaşılmış
 
İlginç gerçekten. Rulmandan geçerken bacakların yana doğru yamulmasını beklerdim. Belki de tam uygun bir ayar yapılması gerekiyor. Ne fazla nede az baskı.
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
6,217
Mesajlar
105,923
Üyeler
2,587
Son üye
One Face

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back
Top