Powerbank 6V çıkış için modifiye

Otomatik açılma ve kapanma, düşük bekleme akımı gibi nedenlerle hazır powerbank'i kullanmak istiyorum. Fakat çıkış 6V olmalı. Daha içine bakmadım.

Acaba marketlerde satılan ucuz powerbank modifiye için uygun mudur? Baskül beslenecek .

Son düzenleme:
Baskül 6V ile çalışıyor ama 5V ile çalışmıyor mu? Denediniz mi? Normalde nasıl bir güç kaynağı var?

2 adet para pil var. belki 5V ile çalışır.

Güncelleme: Baskülün 5V ile çalıştığı görüldü. Besleme için USB kablo taktım. Adaptör veya powerbank ile kullanılabilecek. Esnek olduğu için eski farenin kablosu çok uygun.

Son düzenleme:
1716843322606.png

Örnek 3V lityum pil para olarak CR2032'nin eğrisi. 2.5V'ta neredeyse bitmiş oluyor. Bu noktada alet pes de edebilir çalışmaya devam de edebilir. Yine iş denemeye kaldı :)

2032 ile çalışıyor ise 4 adet kalem pil aylarca çalışır. Bence adaptör/powerbank bu baskül için "lüks" olur. Çünkü çekilecek akım anca birkaç mA

4 adet ince kalem pil(AAA) ile zaten beslemiştim. Evet aylarca kullanılabiliyor. Normal kalem pil sığmaz. altında boşluk yok. Cep telefonu pili ve powerbank devresi takacaktım. Konuyu o yüzden açtım.

5V ile çalıştığını görünce eski farenin kablosunu taktım. mis gibi oldu.

Screenshot_20240528_213700.jpg

Son düzenleme:

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,949
Üyeler
2,822
Son üye
lalemasall

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back