PPRC borular ile büyük boy RC araç projesi

Bunların hızı uygun olur mu, ben facebook'u sadece iş gerektirdiğinde kullandığım için göremedim detayları.
Videoda 300rpm civarında hız belirtiyor. Bu da saniyede 5 tur yapar. Pwm yada başka yöntemlerle düşürülebilir.

Tekerlek büyük olacağı için şarjlı tornavida motoru yetersiz kalır diye düşünüyorum

Son düzenleme:
Videoda 30rpm civarında hız belirtiyor. Bu da saniyede 5 tur yapar. Pwm yada başka yöntemlerle düşürülebilir.

Tekerlek büyük olacağı için şarjlı tornavida motoru yetersiz kalır diye düşünüyorum
Aslında projenin bir bölümünde howerbord motoru kullanmak istemiştim ama elimde ki imkanlarla yapma güdüsü şarjlı matkap kulanmaya itti beni abi deneyelim olmazsa alternatif tartışırız yine burdan

Biraz daha ilerledik bu gün
IMG_20240927_174350.jpg
IMG_20240927_174404.jpg

Menteşeleri ağaç vidasıyla mı tutturdun? Civatalı bağlantılarda fiberli somun ya da sıkmalı somun kullanırsan titreşimden vs gevşeme durumu olmaz.
Evet şimdilik ağaç vidası en son m4 vida ile değiştireceğim onları, aslında hepsini fiberli yapacağım ama ayar yaparken zor oluyor diye normal somun kulandım bu şekilde metal parçayı demirciye götürüp kaynak attıracağım.

Evet şimdilik ağaç vidası en son m4 vida ile değiştireceğim onları, aslında hepsini fiberli yapacağım ama ayar yaparken zor oluyor diye normal somun kulandım bu şekilde metal parçayı demirciye götürüp kaynak attıracağım.
Anahtar takımın var mı? Penseyle mi sıkıyorsun yoksa somunları?

Anahtar takımı yok aslında mekanik yönüm çok başarılı değil diyebilirim o yüzden alamadım ayarlı pense ile tutup somun sıkma ile sıkıyorum diğer uçta ki somunu abi
8-10 (anahtarın bir tarafı 8 diğer tarafı 10)
13-17

Yukarıda ölçülerini verdiğim anahtarların açık ağız ve yıldız olanlarını alırsan sadece 4 adet anahtarla bir çok işini görmüş olursun.

Madem diferansiyel koymuyorsun, arka tekerleri birbirine yakın yap bari. İkisini de içeriye al, tricycle gibi olsun, süspansiyon da yok, bunu da telafi etmiş olur.

Madem diferansiyel koymuyorsun, arka tekerleri birbirine yakın yap bari. İkisini de içeriye al, tricycle gibi olsun, süspansiyon da yok, bunu da telafi etmiş olur.
Diferansiyel yapmayı düşünüyorum ama petg sipariş etmem lazım bir de bu şekilde deneyip görmek istiyorum diferansiyel tasarımını düzenlemek için motive olmam lazım :D :katil2:

Yazıcıdan diferansiyel basmakla hiç boşuna uğraşma, ön filamente hem zamanına yazık.

Acikcasi boyle bir soru hic aklima gelmedi. Normalde iki surucu ile cozmeye kalkardim.

Seri baglanti sakat durum olusturuyor fakat paralel baglamak sanki is gorebilir. Bilemedim.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,948
Üyeler
2,822
Son üye
lalemasall

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back