ibrahimcelik
Kıdemli Üye
2. Motoru bulsam Parelel bağlardım sanırım şuan tek motor gt2 kayış ile bitirip test edeceğim duruma göre bit pazarı hurdacı 2. Motoru bulmaya çalışacağım. Kısmet...
paralel bağlantı tek mil üstündeki 2 tekerle hemen hemen aynı şekilde davranır. Seri'de viraj dönerken dar açıda kalan motorun devir sayısı ve üstünde düşen gerilim düşer ve diğer motordaki artar. Doğal bir diferansiyel durum oluşur gibi geliyor.Peki motorları seri mi bağlasın paralel mi? Hangisi daha avantajlı olur.
EBD'nin gazla yapılanı gibi, dönmeye yardımcı olmak için içteki tekere fren yapmak yerine dıştaki tekere gaz basıyor.Motorlar fircali motor varsayarsak seri bagli iki motordan kim zorlanirsa digeri daha hizli donmeye baslar.
Ama bu etkiler çok düşük dönme çaplarında görülür herhalde. Büyük dönme çaplarında motorlar arasında devir farkı oransal olarak çok düşük olur değil mi?EBD'nin gazla yapılanı gibi, dönmeye yardımcı olmak için içteki tekere fren yapmak yerine dıştaki tekere gaz basıyor.
Patinaja düşürmeyecek kadar güç verdiğimizi varsayarsak devirleri arasındaki oranı dönüş çapı belirliyor, ama biri patinaja düştüğü Zaman, motorlar seri bağlıyken, tutunan motora açık diferansiyeldekine benzer şekilde çok daha az güç düşer. Tork dağılımı nasıl olur acaba. Bu duruma -runaway patinaj durumu" diyorum. Şimdi koydum adını .Motorun karakterine baglidir herhalde. Motorlardan birisinin mili zorlanirsa o motor uclarindaki gerilim duser. Digerinin ki ise mecburen artar. Devir sayisi da artar. Ama beklenen seviyede devir artisi olur mu bilmiyorum.
O zaman çekiş kontrol sistemi yapmış oluyoruz, artistik harekete girer beni aşar .Devir sayisi artan motorun enerjisi tamamen kesilse nasil olur? Tum guc icte kalan motor tarafindan verilse.
Voltajı yükseltmek şart değil, güç düşer tabii. Ama yarı yarıya da düşmez bence.Seri bağlandığı zaman 2 tane akü (6Ah matkap bataryası 5S3P) sürücüye daha fazla yük bindirmez mi tam olarak 2 katı gerilim ile çalışacak sistem
Bence tricycle yap. Daha havalı olacak göreceksin. Ağırlık merkezinde birazcık ön tarafa verirsin drift bile yaptırırsın.Peki motorların birebir aynı olmaması problem olur mu 1. Motorun aynısını bulamam çünkü 2 farklı tip
Ön tarafta menteşe var abi gördün mü yani amortisör eklenecek 3dBence tricycle yap. Daha havalı olacak göreceksin. Ağırlık merkezinde birazcık ön tarafa verirsin drift bile yaptırırsın.
Araçta süspansiyon olmadığını hesaba katınca motorların seri bağlanması uygun olmuyor aslında, çünkü zırt pırt runaway patinaj durumu ortaya çıkar. İşin tadını kaçırır.
Bu durumda çift motor yapacaksan paralel bağlamalısın, motorların birbirine yakın özellikte olması da yeter.
Kasise çapraz girince ne olacak ya ?Ön tarafta menteşe var abi gördün mü yani amortisör eklenecek 3d
Deneyip görcez abi ilk defa RC araç yapıyorum denemeden görmeden bilememKasise çapraz girince ne olacak ya ?