PPRC borular ile büyük boy RC araç projesi

2. Motoru bulsam Parelel bağlardım sanırım şuan tek motor gt2 kayış ile bitirip test edeceğim duruma göre bit pazarı hurdacı 2. Motoru bulmaya çalışacağım. Kısmet...

Şuan göbek çapı 2cm olan tekerleri 8mm olan tije bağlamak ve ortalamak için çizdiğim parçaları basıyorum bittiğinde durum güncellemesi yaparım yine.

Tekerlerin benim için uygun olmayan 2cm göbeğine ön kısım serbest dönsün diye rulmanlı arka taraf da ki mil'de ki gücü aktarmak için somunlu şekilde parçalar çizip ürettim şuan sorun yok tekerleğin göbeğine 4 tane m4 vida ile sabitleyeceğim.
IMG_20240928_185723.jpg
IMG_20240928_195307.jpg
IMG_20240928_195322.jpg

Peki motorları seri mi bağlasın paralel mi? Hangisi daha avantajlı olur.
paralel bağlantı tek mil üstündeki 2 tekerle hemen hemen aynı şekilde davranır. Seri'de viraj dönerken dar açıda kalan motorun devir sayısı ve üstünde düşen gerilim düşer ve diğer motordaki artar. Doğal bir diferansiyel durum oluşur gibi geliyor.

Bana da öyle geliyor. Paralel bağlanınca limitli kaydırmalı diferansiyel gibi, seri bağlanınca açık diferansiyel gibi davranacağını düşünüyorum.

Motorlar fircali motor varsayarsak seri bagli iki motordan kim zorlanirsa digeri daha hizli donmeye baslar.

EBD'nin gazla yapılanı gibi, dönmeye yardımcı olmak için içteki tekere fren yapmak yerine dıştaki tekere gaz basıyor.
Ama bu etkiler çok düşük dönme çaplarında görülür herhalde. Büyük dönme çaplarında motorlar arasında devir farkı oransal olarak çok düşük olur değil mi?

Motorun karakterine baglidir herhalde. Motorlardan birisinin mili zorlanirsa o motor uclarindaki gerilim duser. Digerinin ki ise mecburen artar. Devir sayisi da artar. Ama beklenen seviyede devir artisi olur mu bilmiyorum.

Motorun karakterine baglidir herhalde. Motorlardan birisinin mili zorlanirsa o motor uclarindaki gerilim duser. Digerinin ki ise mecburen artar. Devir sayisi da artar. Ama beklenen seviyede devir artisi olur mu bilmiyorum.
Patinaja düşürmeyecek kadar güç verdiğimizi varsayarsak devirleri arasındaki oranı dönüş çapı belirliyor, ama biri patinaja düştüğü Zaman, motorlar seri bağlıyken, tutunan motora açık diferansiyeldekine benzer şekilde çok daha az güç düşer. Tork dağılımı nasıl olur acaba. Bu duruma -runaway patinaj durumu" diyorum. Şimdi koydum adını :) .

Devir sayisi artan motorun enerjisi tamamen kesilse nasil olur? Tum guc icte kalan motor tarafindan verilse.

Seri bağlandığı zaman 2 tane akü (6Ah matkap bataryası 5S3P) sürücüye daha fazla yük bindirmez mi tam olarak 2 katı gerilim ile çalışacak sistem

Peki motorların birebir aynı olmaması problem olur mu 1. Motorun aynısını bulamam çünkü 2 farklı tip

Peki motorların birebir aynı olmaması problem olur mu 1. Motorun aynısını bulamam çünkü 2 farklı tip
Bence tricycle yap. Daha havalı olacak göreceksin. Ağırlık merkezinde birazcık ön tarafa verirsin drift bile yaptırırsın.

Araçta süspansiyon olmadığını hesaba katınca motorların seri bağlanması uygun olmuyor aslında, çünkü zırt pırt runaway patinaj durumu ortaya çıkar. İşin tadını kaçırır.

Bu durumda çift motor yapacaksan paralel bağlamalısın, motorların birbirine yakın özellikte olması da yeter.

Bence tricycle yap. Daha havalı olacak göreceksin. Ağırlık merkezinde birazcık ön tarafa verirsin drift bile yaptırırsın.

Araçta süspansiyon olmadığını hesaba katınca motorların seri bağlanması uygun olmuyor aslında, çünkü zırt pırt runaway patinaj durumu ortaya çıkar. İşin tadını kaçırır.

Bu durumda çift motor yapacaksan paralel bağlamalısın, motorların birbirine yakın özellikte olması da yeter.
Ön tarafta menteşe var abi gördün mü yani amortisör eklenecek 3d :D

Arkadan cekisli aracta arka tekerleden birisinin virajda suruklenme durumu olabilir mi? Diferansiyel her durumda gorevini yapiyor mu?

Benim arkadan cekisli aracta elektronik kontrolleri devre disi biraktigimda nerede ise duruyorken 90 derece donuslerde gaza basinca arabayi zabdetmek inanilmaz zorlasiyor.

Ayni sekilde duz yolda bile soguk lastikte gaza birazcik bassam araba saga sola geziniyor.

Bu durumlar diferansiyelin her sartta beklenen gorevi yapamadigi anlamina gelmez mi?

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,948
Üyeler
2,822
Son üye
lalemasall

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back