Bir UNI-T 203 pens ampermetre var atölyede duruyor. 15 senedir. Ve ancak birkaç kere kullanılmıştır. Bugün lazım oldu ama baktım probların temas kalitesi kötü. Direnç ölçüyorum, sürekli değişen çok yüksek değerler görüyorum. Eve getirdim, Belco araba cilası ile uçları bir güzel polisajını yaptım. Yani probu sabit bir yere bağlayıp ayakkabı boyacılarının ayakkabıyı parlatması işlemi gibi parlattım. Sonra da multimetre soketlerine Würth kontakt sprey sıktım. Şu anda istikrarlı bir şekilde 0.2 veya altı direnç ölçüyorum ... Burada Belco'nun avantajı, yüzeydeki oksit ve kir tabakasını uzaklaştırırken, probun kaplamasına minimal zarar veriyor.
Direnç kademesinde sorunsuz çalışıyor artık, ama süreklilik kademesi tuhaf çalışıyor. Probları biririne değdiriyorum, ötüyor, ama direnç 10 Ω veya daha büyük bir değerden başlayıp sonunda 0.2 Ω a iniyor. Geçen süre de 10 saniye gibi. Daha önce kullandım mı hatırlamıyor ama kullanmamışımdır herhalde, sadece akım ölçmüşümdir. Acaba sadece bendeki cihazda mı bu problem yoksa genel birşey mi?
Direnç kademesinde sorunsuz çalışıyor artık, ama süreklilik kademesi tuhaf çalışıyor. Probları biririne değdiriyorum, ötüyor, ama direnç 10 Ω veya daha büyük bir değerden başlayıp sonunda 0.2 Ω a iniyor. Geçen süre de 10 saniye gibi. Daha önce kullandım mı hatırlamıyor ama kullanmamışımdır herhalde, sadece akım ölçmüşümdir. Acaba sadece bendeki cihazda mı bu problem yoksa genel birşey mi?