Programcı kahvesi

taydin

Timur Aydın
Staff member
Katılım
24 Şubat 2018
Mesajlar
21,912
Bir programcı için en uygun kahve bu olsa gerek. Dünyanın en yüksek kafein oranına sahip kahve. Ortalama çekirdek kahveded 3 kat daha fazla kafein var :tamam2:

1712053771710.jpeg
 
Taft kahve çok pis iğrenç bir şeymiş(kendim denemedim)

Yüksek kafein ihtiyacınız için başka robusta kahveler öneririm:

Kolay ulaşılabilen acil kafein:
1712060298199.png



Biraz lezzet olsun derseniz sanal baharat
 
Öneri için teşekkürler. Değişik kahveler deniyorum sürekli, oradan da alacağım inşallah. TAFT'ı daha denemedim, deneyinice bilgi vereceğim.

Planım sabah kahvesini TAFT tüketip işe hazır hale gelmek :) Sonraki kahvelerde genelde bulabilirsem Meksika, bulamazsam Brezilya şeklinde tüketiyorum. Meyve tatlı kahveleri hiç sevmiyorum.
 
Tchibo gold baya bir etkili. Uzun süre içiyorsanız çok iyi gelecektir. Nokta atışı yapıyor. Migrosta var.
Kahveye yeni başlayan seyrek içen arkadaşlar bu goldu da sevmez
 
Hatay da bir kahve getiriyorlar , yanmis ve kap kara, bayila bayila da iciyorlar. Diyorum yanmis bu yav, yok cok lezzetli ic bak diyorlar. Yav yanmis iste, yanmis.
 
aromasız kahveleri fazla kavurarak tat vermek bu sektörde çok yaygın bir hile. ben de birçok çeşit denedikten sonra kahve dünyası filtre kahve f/p olarak hoşuma gitti. yüksek kafeinli kahveye gerek yok, her sabah 3 porsiyon kahve 4 porsiyon su ile hazırlıyorum, 2 büyük kupa kahve oluyor, tadı kokusu kafeini yerinde...
 
Bir de bir kandirmaca sanati daha varya, misk kedisinin karnindaki kahve cekirdegi :katil1:
 
Bir program mühendisi kahveyi koda çeviren insandır :D
 
kahvenin ayıltıcı ve dikkat arttırıcı etkisi şahane. ancak insanı şöyle bi bağımlılık döngüsüne sokuyor. belli bir miktardan fazla içilen kahve gece uyku kalitesini ciddi oranda düşürüyo ve ertesi gün biraz daha fazla kahve ihtiyacı iel uyanıyor. insanlar bunu uykuya dalma olarak algılıyor ama sorun bu değil. derin uykuda geçirilen süreyi azaltıyor ve insanı yorgun uyanma döngüsüne sokuyor.
 
Srilanka cayini demlerken icine biraz yesil cay atinca cok guzel oluyor. Zorlayinca kahve tadi bile geliyor. Yesil cay yerine tomurcuk atip, bazen de ustune biraz soguk sut katinca da kahveden cikmis cikolata havasina burunuyo.


srilanka cayi ve ceylon cayi, kacak cay dedikleri ayni cay diye dusunuyorum. ama onlarin bile bir suru cesidi var. Hepsinin tadi ayni degil. Ben uzerinde "akbar kuslar" yazan kapali bir paket kullaniyorum.
 
Gecen youtube'da Karadenizli unlulerden birisi anlatiyordu.

Programcilara gelmez ama Karadenizde bir cay varmis demleyip icince dunya yansa umurunda olmuyormus.
 
Srilanka cay ini bir bardaga ve tirkyaki cay ini bir bardaga koydum, uzerlerine su ekledim, ve beklemeye basladim. 12 saat sonra tiryaki cay in oldugu bardak sararmaya basladi, srilanka cayinda o sararmayi gormedim. seffaf su durmaya devam ediyordu. Tabi bu benim yukarda bahsettigim srilanka cayiydi digerlerini denemedim.
 
kahvenin ayıltıcı ve dikkat arttırıcı etkisi şahane. ancak insanı şöyle bi bağımlılık döngüsüne sokuyor. belli bir miktardan fazla içilen kahve gece uyku kalitesini ciddi oranda düşürüyo ve ertesi gün biraz daha fazla kahve ihtiyacı iel uyanıyor. insanlar bunu uykuya dalma olarak algılıyor ama sorun bu değil. derin uykuda geçirilen süreyi azaltıyor ve insanı yorgun uyanma döngüsüne sokuyor.
Aynen, en güzeli düzenli uyuyup uyanmak. uykusuzluğa bir alışınca gece gündüz birbirine giriyor
 
Dozu günlük olarak düşünmek yerine belki 3 gün ortalamasını almak gerek. Birikme oluyor.
Ya da biriken kafein veya kahve olmayıp vücudumuzdaki etkisidir. Uyku kalitesizliği gibi.
 
Son düzenleme:
Kahveden pek anlamıyorum ama bir mekatronikçinin kahve makinesi aşağıdaki gibi olmalı. :D

 
kahvenin programcı kahvesi oluşunu kedi ile test ediyorlar. kahve, kedi testinden geçerse içime hazır oluyor diye biliyorum.
testi geçen bir örneği ektedir :D
 

Ekler

  • catto.mp4
    128.7 KB
videodaki kahve testi gecememis ki.

Kedilerimden biliyorum begenmedigi bir sey olursa ustunu ortme gomme hareketi yapiyor.

Videoda da kedi aynen soyle diyor.

Pis kahve yok ol yok ol.
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
5,897
Mesajlar
100,674
Üyeler
2,496
Son üye
can12

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top