Kamyoncu haklı . Neden en son şöyle bir işgal etmesin ki. Risk sıfıra yakın. Trafikte makas atarak giden, serserilik yapar herhangi bir aracın kazaya karışmadığı sürece kaç kere cezaya çarptırıldığını gördün?Bu çerçeveden bakınca demek ki kocaman komyonun içindeki biri kendini az riskli hissettiği için otobanda en solda seyir edebiliyor.
Kamyoncu haklı . Neden en son şöyle bir işgal etmesin ki. Risk sıfıra yakın. Trafikte makas atarak giden, serserilik yapar herhangi bir aracın kazaya karışmadığı sürece kaç kere cezaya çarptırıldığını gördün?
Bu tür davranışları yapan insanlar için kurallara uymak enayilik, kurala uyarak boşu boşuna zaman kaybediyorlar, kurala uymazsan unu çıkarmadığı sürece hiçbir sıkıntı yaşamıyorsun, yanına kar kalıyor. vallahi benim düşüncem değil, elçiye zeval olmaz.
Bence de öyle. ... Uslanmayanın hakkı kötektir diye bir laf vardı ya, kötek (ceza) bizde çok eksik.Makas atmak ile hızına uygun şeritte ilerlememek arasında hiçbir fark yok.
Bence de öyle. ... Uslanmayanın hakkı kötektir diye bir laf vardı ya, kötek (ceza) bizde çok eksik.
Bu söyleyeceğim yalan gelir, ama maalesef değil, bir arkadaşım patlak far yüzünden kalan son puanını kaybettiğinde ehliyetini alan polise yumruk atmış devirmişti. Puan kaybından 2 ay ehliyetini kaybetti, mahkemeye çıktı, bir iki ay daha sürdü mahkemenin sonuçlanması ve ehliyetini aldı.
Arkadaşım kamyon şoförü. Bu meslekte süre ihlalinden çok ceza yenir. Yılda 150.000 km yol yapılıyor. Memlekette taşımacılığın işleyişi genel olarak bu şekilde maalesef. Devlet politikası...Aşağıdaki sitede yazana göre 2 ay ehliyet kaybı için bir takvim yılında 100 puanı doldurman gerekiyor.
Son iki puanı patlak fardan olabilir de aynı yıl içinde geri kalan 98 puan nereden gelmiş ona bakmak lazım.
Yediğim cezalar sadece %10-30 arasında hızdan tuzak radarlardır. Yinede 20 yıldan fazladır araç kullanıyorum, 20 yılı toplasan 30-40 puanım yoktur. Senin arkadaş epey istikrarlıymış.
Ceza Puanı Nedir? 100 Ceza Puanı Dolunca Ne Olur? | AXA Sigorta
Ceza puanı nedir? Ceza puanını artıran olaylar ve ceza puanı dolunca ne olacağı hakkındaki tüm detayları içeriğimizde bulabilirsiniz.www.axasigorta.com.tr
O zaman daha da vahim.Arkadaşım kamyon şoförü. Bu meslekte süre ihlalinden çok ceza yenir. Yılda 150.000 km yol yapılıyor. Memlekette taşımacılığın işleyişi genel olarak bu şekilde maalesef. Devlet politikası...
2 yıl öncesine kadar bunlardan biri de bendim . Arada bir forumda konusu geçiyor, şikayet ve ihbarlar bir işe yaramıyor diyorum. Ben biraz uğraştım pes ettim. Biraz devlet politikası biraz da Ankara'da tanıdıkları olması gibi durumlardan polisin eli kolu bağlı olabiliyor.O zaman daha da vahim.
Uzun yol aracında patlak far gibi eksiklerin olması, yazılımcının klavyesinde eksik tuş ya da HDD SMART hatası veriyor ama ısrarla veri saklamaya devam ediyorsun gibi birşey.