PTT kargo komedisi

Bu arada bazı duyumlar alıyorum, yurtdışından ithalatta kısıtlamalar yapılıyormuş. Benim banggood'dan ısmarladığım bir sinyal jeneratörü vardı, satıcı bana (türkiye'ye sokmadılar bunu istersen parayı iade edelim) demişti. Ben de daha pahalıya satmak için üç kağıt yaptığını düşünmüştüm ve ona (başka bir kargo firması ile gönder) demiştim. Ama sanki adam haklı, bir kısıtlama var gibi.

Bu bizim gümrük adam olmaz vesselam. Vatana kötülük etmek için illa F16 larla başkenti bombalamak gerekmiyor. Kendi vatandaşının bir sinyal jeneratörü alıp birşeyler öğrenmesini engelliyorsan, bu vatana kötülük değil mi yav? Ben gidip spor ayakkabı, elektronik sigara falan alsam Çin'den, tamam kısıtla. Ama eğitim amaçlı birşeyler alıyorsam ENGELLEMEYIN YA !!!
 
Benim güç kaynağı da gelmedi. Banggood da diyor ki bekleyelim ayın 27'sine kadar... Bir de olay yurt dışına dönüyormuş gibi manzara var. Çok meraklısıydı adamlar güç kaynağını göndermemenin. Dünya maske aldılar en yoğun pandemi günlerinde onu yüzümüze taksak sanki sorun olmayacaktı da, bu tarz siparişlerde sorun oluyor...

Gönderi Hareketleri
Tarih ve Saatİşlem TürüAçıklamaİşlemi Yapan
PTT İşyeri/Şubeİlçeİl
09/06/2020 - 02:37:00Gonderi musteriden alinmistirReceive item from customer (Otb)-/-China (Yurt Disi)
10/06/2020 - 21:41:00Gonderi (Cikis) alip verme merkezinde alindiReceive item at office of exchange (Otb)-/-China (Yurt Disi)
11/06/2020 - 01:07:00Gonderi yurt disina sevk edildi (Giden)The item was forwarded to the destination country (Otb)-/-China (Yurt Disi)
11/06/2020 - 10:00:00Gonderi yurtdisina sevk edildiSend item abroad (EDI-received)-/-China (Yurt Disi)
23/06/2020 - 10:27:00Gönderi ihracı iptalCancel item export-/-China (Yurt Disi)
 
@uyesercan Bu olunca kutu Çin'den çıkmadan satıcıya geri gidiyor. Satıcının tekrar kargoya vermesi gerekiyor. Satıcıyla konuşmanız lazım. Banggood'da nasıl oluyor bilmiyorum, hiç kullanmadım.
 
@ckocagil satıcı ile yazıştım. Geri dönmesini bekleyeceğiz. Bir de ayın 4'üne kadar orada tatilmiş. İlk defa başıma geldi internette doğru düzgün bilgi de bulamadım. Şu an fiyatı arttı umarım para iadesi değil de tekrar kargoya verirler...
 
Benim'de Çinden adığım güç kaynağının hala nerede olduğu belli değil,muhtemel geri gitti.Aliexpress de para iadesi yapılınca ,para nerede görülüyor?Ayrıca o para ile Aliexpressdeki başka satıcıdan başka ürünü nasıl alabilirim ?
 
Son düzenleme:
Benim'de Çinden adığım güç kaynağının hala nerede olduğu belli değil,muhtemel geri gitti.Aliexpress de para iadesi yapılınca ,para nerede görülüyor?Ayrıca o para ile Aliexpressdeki başka satıcıdan başka ürünü nasıl alabilirim ?
Parayı kart (hesap kartı ya da kredi kartı) ile yaptıysa aynı karta iade ediliyor. Sipariş verme sürecine baştan başlıyorsun.
 
Geçen ay sonu uzarastan aldığım filamentin durumu. 10 gündür kargo bekliyor. Kullanmadan bayatladı filament. Yurt dışından alsam aynı zamanda getirtir daha ucuza alırdım herhalde.

Screenshot_20201009-111940.jpg
 
geçenlerde endüstriyel kemera ve lens siparişi verdik. 8 hafta sürdü elime gelmesi. nerdeyse 4 hafta gümrükte bekledi. 2hafta önce lazer ayna ve kafa seti aldım aliexden. 10günde geldi ve 15tl vergi çıktı 80 dolarlık ürüne(büyük ihtimal kutuyu açmadılar)
 
Bir kargo fiyaskosu daha paylaşayım.
İstanbuldan bir firmadan bağlama teli sipariş ettim. 25 aralıkta verdiğim sipariş 29 aralıkta MNG kargo şubesine ancak ulaştı. Hadi buna alıştık pandemi vs.
Kargonun dağıtıma çıktığı gün bizim kapının önünde pazar var. Şubeden beni arıyorlar "biz oraya giremiyoruz gel şubeden kargonu al" diye.
Bende mesai saatim uymadığından gelemem ertesi gün getirin dedim. Karşılık olarak "kargo ikinci kez dağıtıma çıkmaz, şubeden alacaksınız" dendi. Bir kere getirmediniz ki ikinciye laf ediyorsunuz dedimse de dinletemedim. İş inada binince almıyorum geri gönderin dedim. Yüzsüzce "tabi nasıl isterseniz" cevabı aldım.
Akabinde müşteri hizmetlerini aradım. Aşağı yukarı aynı seviyesiz yanıtları aldım. "kargo ikinci defa dağıtıma çıkmaz."
Telefonu kapatıp şikayet var ve twitter üzerinden durumu anlatan başlıklar açtım. 2 gün içinde 3 farklı temsilci arayip özür diledi ve kargonun gün içinde teslim edileceğini söyledi. Ben de artık sıtkımı sıyırmış olduğumdan siz bilirsiniz gelirse alırım gelmezse geri gider, satıcı ile sizin aranızdaki konu ben ilgilenmiyorum artık dedim.
Sonuç olarak müşteri hizmetleri sanırım şubesine laf geçiremediği için kargo satıcıya iade edildi.
Bende satıcıyla görüşüp biraz da dolduruşa getirerek başka kargo ile göndermesi konusunda ikna ettim.
20210102_105106.png
 
Son düzenleme:
Demekki şikayetvar da kayıt açmak işe yarıyor. Bundan sonra süperonline her internetimi kestiğinde soluğu şikayetvar'da alacağım :D
 
Demekki şikayetvar da kayıt açmak işe yarıyor. Bundan sonra süperonline her internetimi kestiğinde soluğu şikayetvar'da alacağım :D
Bazıları çok ciddiye alıyor orayı. Bazıları da pek umursamıyor abi.
 
Ulan kargoya bak. Ben kendi ülkemde bu kadar gezmedim.
Antalya dan Balıkesir'e gönderdiğim kargo her gün bir şehirde olacak şekilde geziyor maaşallah.
81 ili 81 gün de dolaşıp yerine ulaşacak inşallah. "Seksen günde devri alem" miydi neydi? :D
Yarın ki ili doğru tahmin edecek olanlar arasında yapılacak çekilişle 1 kişiye Tesla Elektrikli Araç Hediye ediyoruz. :katil1:

ankara.png


van.png


kayseri.PNG
 
Bizim çinli kargonun ege denizi turu bitti, bugün bana geldi :)

İki tane sinyal jeneratörü. Birisi AD9833 (sağdaki küçük devre), diğeri de XR2206 bazlı ve bu devre demonte geldi. Ben hazır gelir diye düşünüyordum.

Bunların bir incelemesini yapıp hobi amaçlı kullanım açısından artılarına eksilerine bakalım. İkisinin de fiyatı çinden alınırsa çok uygun. Türkiye'de gittigidiyor'da satanlar da var, ama fiyatlar aşırı uçuk. Zaten benim gittigidiyor ile ilgili gözlemim şu: Bazan ikinci el ürün satıyorlar, yenisinden pahalı. Yeni ürün satıyorlar, başka yerdeki fiyatlardan ortalama %50 daha pahalı. 7 yıldır oradan hiç alış veriş yapmıyorum bu yüzden. Tabi bunları ebay satın aldı, dolar olarak para kazanmak istiyorlar, ceremesini de bize çektirecekler. Yok, sağol, almayayım ...

4160 eklentisine bak
AD9833 sonuçlarından memnun kalırsanız ben de alıp bir sinyal jeneratörü yapmak istiyorum.
 
Ben de geçende sipariş verdim 9833 ve si5351. si5351 i başka bir çalışmada kullanıcam çok kusursuz düzgün olmasa da bunun çıkışı kare dalga. Filtreleme ile sinüse çevrilebileceğini duydum. Yapabilirsem bir de onu deneyeceğim.
AD9833 12.5 MHz sinüs, kare ve üçgen veriyor.
Sİ5351 düzgün olmayan bir kare ama 160MHz katalog verisi olmak üzere 220 MHZ leri de verebildiği söyleniyor.
 
Bende amazondan sipariş vermiştim.
İtalya çıkış yeri. Almanya Hollanda sonra Türkiye. :)
İtalyadan direk buraya neden getirmiyorlar anlamıyorum.
 
DHL ile Yunanistana paket gönderdim Belçikadan Almanya'dan dolaşarak gidiyor. İngiltere'ye gönderdim daha hızlı gidiyor ve biraz ucuz. Kısaca nakliye planlaması nedeniyle gelen veya giden paket dolaşabilir. İtalya'dan Türkiye'ye doğrudan uçak masraflı veya gereksiz olduğu için yoktur.
 
Kargo gerçekten büyük problem, özelikle ufak parça için daha kötü olabiliyor. Ben bir sefer Hollanda'ya Türkiye'den PTT Kargo le kargo yolladım. Bir sorun yaşamadım. Bir seferde yurt dışından bir kargom vardı , 60 günde geldi. Biraz şans gibi bu kargo işi gerçekten.
 
Sırf yerli kargolar da değil, dünyada kargo berbat durumda. Ben İngiltere'deki bir firmadan bir kart aldım. Yanlışlıkla Minnesota/ABD ye gitmiş. Herifler ülkeyi bırak, kıtayı şaşırmışlar!. Ve orada da kaybolmuş. Aradım firmayı, kusura bakma dediler tekrar gönderdiler. Bu sefer de bizim gümrük karadeliğine girdi paket. Firma da beni banladı artık, toplu iğne bile göndermezler bana :kizgin1:
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,660
Mesajlar
97,370
Üyeler
2,438
Son üye
İbrahimSönmez

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top