Rasberry pi hakkında sorular

Abi ben çift kamera entegre etmek istediğimde Rasberry pi 5 için iki portu aynı anda kullansam parazit ve gürültü oluşur mu?
Rasberry pi 4 üzerinde kendi kamerası haricinde ekstra bir kamera entegre etme şansım var mı?

Pi5 üzerinde CSI ve DSI olarak kullanılabilen 2 port var. CSI kablo kullanrak kamera için, DSI kablo kullanarak ekran için kullanılabiliyor. @gumush dediği gibi usb webcam de alternatif olarak kullanılabilir. CSI / DSI kablo şu an samm.com.tr de 20cm ve 30cm boyları var. parazitten etkileneceğini sanmoyorum. Kablonun bir yüzü tamamen ekranlama yapılmış.

CSI kablo

DSI kablo

Eğer elinde kamera yoksa ve almayı düşünüyorsan Pi Camera Module 3 tavsiye ederim. Autfocus (manuel ve continuous focus ) özelliği var.

Pi5 üzerinde CSI ve DSI olarak kullanılabilen 2 port var. CSI kablo kullanrak kamera için, DSI kablo kullanarak ekran için kullanılabiliyor. @gumush dediği gibi usb webcam de alternatif olarak kullanılabilir. CSI / DSI kablo şu an samm.com.tr de 20cm ve 30cm boyları var. parazitten etkileneceğini sanmoyorum. Kablonun bir yüzü tamamen ekranlama yapılmış.

CSI kablo

DSI kablo

Eğer elinde kamera yoksa ve almayı düşünüyorsan Pi Camera Module 3 tavsiye ederim. Autfocus (manuel ve continuous focus ) özelliği var.
Çok teşekkürler iyi günler dilerim :)

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,110
Üyeler
2,880
Son üye
onur1986

Son kaynaklar

Son profil mesajları

az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Back