RightMark Audio Analyzer

taydin

Timur Aydın
Staff member
Katılım
24 Şubat 2018
Mesajlar
21,721
Kaliteli bir ses kartı varsa, ve kısıtlamaları da iyi biliniyorsa, bu ses kartını limitli bir audio analizör olarak kullanabiliriz. Bu işi yapan ve bedava olan RightMark Audio Analyzer programı var:


1578830038537.png
 
Ama şunu tekrar net olarak ifade etmek lazım: Bu programı bilinçsizce kullanılırsanız, alacağınız sonuçların hiçbir anlamı olmayacak ve sizi yanıltabilecektir. İyi bir audio sistemini kötü, berbat bir audio sistemini de odyofil seviyesinde gösterebilir :D

Bu programı kullanırken ilk bilinmesi gereken iki şey şunlardır:

1) Bununla belli bir seviyede bir test sinyali ürettiğiniz zaman, ses kartının çıkışında o seviyede bir sinyalin çıkacağının bir garantisi yok. O yüzden bu programı kullanırken önce çıkış kalibrasyonu yapılması gerekir.

2) Bununla ses kartının girişindeki sinyal seviyesini ölçtüğünüz zaman, ses kartının girişinde gerçekten o seviyede bir sinyal olduğunun bir garantisi yok. O yüzden bu program kullanırken önce giriş kalibrasyonu yapılması gerekir.

Bu kalibrasyon işleminin nasıl yapılacağı ve bir audio sisteminde temel testlerin nasıl yapılacağı ile ilgili bu konuyu devam ettireceğim.
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
5,782
Mesajlar
98,921
Üyeler
2,462
Son üye
W.A.Semih Aslan

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top