IRFZ 44N mosfeti anahtarlama olarak kullansam bana lazım olan 1 amper civarı lazım olan akım problemimi çözer mi?
Bu mosfetin anahtarlama olarak kullanıldığı bir kaç video izledim kafama uydu gibi.
Örneklerde 5v arduıno pininden tetik alıp ayrı bir güç kaynağından 12 volt yükler çalıştırılmış falan
Bu yüzden ustalara danışmadan IRFZ 44N mosfetini denemek istemedim.
Kısaca hatırlatmak için belirteyim. Anahtarlama olarak kullandığım 2N2222 transistör kısmen başarılı olmuş ama yetersiz kalmıştı.
Amacım ise;
5v 4400mA dc kaynaktan hem nano beslenecek.
hem de nanonun 5v en fazla 20-40 miliamper arası akım verebilen pininden tetikleme alıp
aynı dc kaynaktan ihtiyacım olan 1 amper civarı akım çekerek yükü çalıştırmak.
istediğim süre kadar çalıştırdıktan sonra tetikleme olarak seçtiğim pine LOW verip akımın kesilmesini sağlamak gibi bir şeyler.
Ustalar ne der acaba?
Bu mosfetin anahtarlama olarak kullanıldığı bir kaç video izledim kafama uydu gibi.
Örneklerde 5v arduıno pininden tetik alıp ayrı bir güç kaynağından 12 volt yükler çalıştırılmış falan
Bu yüzden ustalara danışmadan IRFZ 44N mosfetini denemek istemedim.
Kısaca hatırlatmak için belirteyim. Anahtarlama olarak kullandığım 2N2222 transistör kısmen başarılı olmuş ama yetersiz kalmıştı.
Amacım ise;
5v 4400mA dc kaynaktan hem nano beslenecek.
hem de nanonun 5v en fazla 20-40 miliamper arası akım verebilen pininden tetikleme alıp
aynı dc kaynaktan ihtiyacım olan 1 amper civarı akım çekerek yükü çalıştırmak.
istediğim süre kadar çalıştırdıktan sonra tetikleme olarak seçtiğim pine LOW verip akımın kesilmesini sağlamak gibi bir şeyler.
Ustalar ne der acaba?