Denedim. sonuç değişmedi. Yüksek amperli 5v güç kaynağı ve 5v 18650 4400 mA batarya ile de denedim. Sonuç hep aynı.Güç kaynağını değiştirip deneyin bir de.
Yukarıdaki sorun rölenin çekilmesi değil sayın taydın. 1N2222 röleli devrede görevini yaptı zaten.Küçük rölelerin bobin akımları 100 mA in altında oluyor. 2N2222 nin rahatlıkla bunun altından kalkabilmesi lazım.
Hani röleyi aradan çıkartırsam sadece bir transistör ile yükü çalıştırıp amaca ulaşabilir miyim gibisinden denemeler yapmıştım.
Sanki transistör bir iki tık daha akım geçirse iş görecek gibi geldi bana.Röleyi çıkarıp doğrudan transistör ile yükü sürersen işin şekli baya değişiyor. Artık izolasyon ortadan kalkıyor ve ilave birçok faktörün gözönünde bulundurulması gerekiyor.
evet hakim değilim.Eğer konuya çok hakim değilsen, özet olarak Arduino ile 2N2222 transistörünü sürmek için, transistörün bazına 1 kΩ gibi bir direnç bağla.
ben de 2N2222 den bir-iki tık daha fazla akım taşıyabilecek bir alternatif transistör sormuştum esasen.Bir de amfi demişsin ama,nasıl bir amfi bu? Normal çalışma sırasında ne kadar akım çeker? Amfilerin %99 unun çekeceği akım, bir 2N2222 nin taşıyabileceği akımın çok üzerindedir.
Devreyi nasıl kurduğunu anlamadan sorunun ne olduğunu da anlayamayız. Belki senin amfi %1 in içinde ve 2N2222 ile beslenebilir.
470R direnç ile de denedim olmadı.1- Datasheet değerine göre 2N2222 maksimum 600mA sürekli sürebiliyor. 700mA bir amfiyi sürmek içn zayıf kalyor olabilir.
26348 eklentisine bak
2- Buraya göre göre 500mA kollektör akımı için 50mA base akımı gerekiyor.
26349 eklentisine bak
Arduino pinleri ise daha önce yazdığım gibi bunu sağlayamaz. Denemek için daha düşük direnç ile deneyin bakalım ses seviyesi artacak mı?
şimdi değiştirdim. yine aynı oldu mehmet.bYükler; özel bir durum olmadıkça, kolektöre
bağlanır.