Şarjlı fan yapımı

ferop

Yeni Üye
Merhaba. 4,8 v 5 a dc motordan lityum pil ile fan yapıyorum. Lityum pili şarj ve deşarjlarda sağlıklı olması için 1s 15 a bms devresi ile kullanıyorum. Normal şartlarda bms çıkış amperi motorun normal akımı fazlasıyla karşıladığı için sorun olmaması lazım ama motor fırçalı ve ark oluştuğu için bms bunu kısa devre olarak algılıyor ve kendini korumaya alıyor diye düşünüyorum. Motorun artı eksi uçları arasına 100 nf ve 100 ohm seri bağlı olacak şekilde snubber devresi yaptım ama yine bms kendini korumaya alarak çalıştırmadı. Bu konuda bana yardımcı olabilecek varsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Merhaba. 4,8 v 5 a dc motordan lityum pil ile fan yapıyorum. Lityum pili şarj ve deşarjlarda sağlıklı olması için 1s 15 a bms devresi ile kullanıyorum. Normal şartlarda bms çıkış amperi motorun normal akımı fazlasıyla karşıladığı için sorun olmaması lazım ama motor fırçalı ve ark oluştuğu için bms bunu kısa devre olarak algılıyor ve kendini korumaya alıyor diye düşünüyorum. Motorun artı eksi uçları arasına 100 nf ve 100 ohm seri bağlı olacak şekilde snubber devresi yaptım ama yine bms kendini korumaya alarak çalıştırmadı. Bu konuda bana yardımcı olabilecek varsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
İki kademeli anahtar kullan.Kalkışta 1ohm 5 watt telli direnç kullan. Sonra direk çalıştır.

Motorun artı ucuna bir Ferrit nüveli bobin bağla. Artıyı bobinden geçir. Bobinin her iki tarafına da seramik/MLCC 1µ/10µ arası kapasitör koyarak dene.

Motorun artı ucuna bir Ferrit nüveli bobin bağla. Artıyı bobinden geçir. Bobinin her iki tarafına da seramik/MLCC 1µ/10µ arası kapasitör koyarak dene.
L-C-Filter-Inductor-input-L-Section-Filter.jpg

bu şekilde bir devre mi hocam?

Çözümü buradan paylaşıyorum. Fırçalı dc motorlardaki kömürlerden dolayı bms kısa devre algılayıp çıkışı kapatıyor. Üstatların dediği gibi bobin kondansatör diyot çözüm olma olasılığı olsa da kesin çözüm bms devresi üzerindeki r2 direncini değiştirerek bms'in kısa devrede kesmesini değiştiriyoruz. Benim bms devremde r2 direnci 1kohm ve en ufak kısa devre sinyalinde çıkışı kapatıyordu. Ben bu r2 direncini 330 ohm ile değiştirdim ve sorun çözüldü.

@ferop usta şu bms devrenin fotosunu paylaşsan daha güzel olur. hani şu değiştirdiğin direncin yerini gösteren bir foto. benim gibi görselden anlayanlar için iyi olur.

Forum istatistikleri

Konular
8,610
Üyeler
3,426
Son üye
Fatih Kemal

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back