Şekil Olsun Diye Alınan Cihazlar

Şimdi çizgiyi nereye çektiğimiz önemli dt830 ile unit arasına mı unit ile fluke arasina mı
Yoksa
Fnirsi ile rigol arasına mı yoksa
Rigol ile R&S , keysight vs arasina mı

Dt830 çıtayı çok düşürüyor oldu olacak vumetre yapsin hangi aralıkta oldugunu gorsun :katil1:

Hani bi fluke veya masaustu multimetreyle baslamaya gerek yok diyebiliriz (ki bu da tartısılır masaustu multimetreler harika :katil2: )
Ama en azından hizli olcum yapan true rms tercihen transistör kapasitör olçümü yapacak bir multimetre ile baslamak gerek bence
Tek bir UT89 yerine Aneng SZ305 ve Zoyi ZT-S4 cok daha iyi kombinasyon. Ayni fiyata iki tane alet. UT cok daha iyi demeyin. O da Cin mali degil mi sonucta. Bunlari kuranlarin gecen yil Uni-T'in ar-ge muhendisligini yapan adamlar olmadigini nereden biliyorsunuz?
Cihaz içten ağlamıştır :katil1:
Istedigi kadar zirlayabilir, onemli olan sonuclar. :D
 
Iyi de kriter olarak bir sonuc kabul etmeniz icin bunu kiyaslayacak baska olcu laeti lazim. Izmir icinde ben bunu Fluke ile yan yana olcerim diyen varsa elden vereyim ikisini de. Ya da sehir disindakilere kargo ile gonderirim. Ama kargo parasini odemem. :cool: Var mi test sonuclari icin kargo parasina katlanirim diyen. Ben iki hafta aletsiz kalabilirim. Sorun degil.
 
Iyi de kriter olarak bir sonuc kabul etmeniz icin bunu kiyaslayacak baska olcu laeti lazim. Izmir icinde ben bunu Fluke ile yan yana olcerim diyen varsa elden vereyim ikisini de. Ya da sehir disindakilere kargo ile gonderirim. Ama kargo parasini odemem. :cool: Var mi test sonuclari icin kargo parasina katlanirim diyen. Ben iki hafta aletsiz kalabilirim. Sorun degil.

Valla ben çok merak ediyorum. Ama bir tane Çin'den alsam daha iyi olur. İnceleyip tavsiye edersem, elimde de bir tane olması lazım ki "ulan tavsiye ettiği multimetre kendisinde bile yok" demesinler :)
 
90 lı yılların ilk yarısında teknik lise de okurken TES marka analog multimetrelerimiz vardı. O zaman bize onlar uzay teknolojisi gibi falan gelirdi . Hala bir çalışanını görsem gidip alırım ( Malesef bu marka için bulamadım nette bir örneğini) . O zamanlar dijital ölçü aleti kullandigimizi hiç hatırlamıyorum.
Hiç unutmadigim birde piyano kontrol paneli gibi elektronik deney masamız vardı. Bütün elektronik elemanlar kocaman ve takmatik bir şekilde üzerine takılıp devre kurulabiliyordu . Bende cami önlerinde hatıralarını anlatan yaşlı amcalar gibi oldum forumda . Çok mu yaşlandım ne .
 
Tamam, Aneng'in ve Zoyi'nin modellerini arastirip birer tanesini secin. Geldiginde inceleyin bakalim begenecek misiniz? Bir tanesi otomatik olsun bence. Otomatik olanlari da sevmiyorsunuz. Ama ogrenmek icin cok iyi bu aletler. Direnc olcerken ayirip 220'ye takiyorsunuz. Sizin alet kadar hizli olmayabilir ama ayni saniye icinde veriyor sonucu.
 
90 lı yılların ilk yarısında teknik lise de okurken TES marka analog multimetrelerimiz vardı. O zaman bize onlar uzay teknolojisi gibi falan gelirdi . Hala bir çalışanını görsem gidip alırım. O zamanlar dijital ölçü aleti kullandigimizi hiç hatırlamıyorum.
Hiç unutmadigim birde piyano kontrol paneli gibi elektronik deney masamız vardı. Bütün elektronik elemanlar kocaman ve takmatik bir şekilde üzerine takılıp devre kurulabiliyordu . Bende cami önlerinde hatıralarını anlatan yaşlı amcalar gibi oldum forumda . Çok mu yaşlandım ne .
Onun da adı tess deney seti olması lazım
 
Olabilir sz305 çok şey vaad ediyor

İhtimaller çok düşük ama oyle olsa bile malzeme kalitesi ve tedariği önemli unitin kaybedebilecek bir itibarı var (gerçi anengi de duyuyorum son zamanlarda )
Peki bundan 20 yil once Uni-T deselerdi ne derdinz? Ya da 1990'da? Uni-T 88 yilinda kurulmus Cin'de. 90'da Turkiye'de adini duyan olmamistir sanirim.
 
Bu yeni nesil multimetreler icin sanirim bir Cin firmasi bir kac entegre uretiyor. Ureticiler hep ayni entegre ile calisiyorlar galiba. Entegre ne kadar dogru algoritma kullansa da ureticiler arasinda mutlaka kalite farki vardir kullanilan cevresel elemanlar yuzunden. Yukaridaki Aneng videosuna bakarsaniz Fluke ile cok farkli sonuclar vermemis. Bir tek 150 MOhm olcerken %2.5 gibi hata yapmis. Evet, onu da gozden kacirmadim. :D
 
Son düzenleme:
Biz ölmüşüz yav :(

Aliexpress fiyatı
1703779051522.png


Türkiye'deki bir satıcının fiyatı

1703779109551.png
 
Bence bir cihaz iş dışında eve alınıyorsa, o cihaz kendisinin en az 20-30 katı fiyatını çıkarmalı. Yoksa gerisinin tamamen müsriflik olduğunu düşünüyorum.

10TL'Lik çöp multimetre alırsın, 200TL kazanırsın. Sonra gider 200TL'Lik multimetre alırsın, sonra onunla da 4000TL'Lik multimetre alırsın. Eğer anadan dayıdan zengin değilsen, başka mesleğin vardır da bunu hobi yapmıyorsan ve bu işten derdin para kazanmaksa izlenmesi gereken yol bu bence.

Burada bir karmaşa var. Asıl mesaj eve alınan / iş dışında alınan (hobi diye anlıyorum) cihazları sizin tanımladığınız standartlar dışında alanları (ki burada da bu tanıma uyan birçok üye var) müsrif olarak nitelerken, şimdi sadece para kazanmak amaçlı cihaz alanlara evrildi.

O gençleri bir yönüyle (diğer yönü aşağıda yazdım) ben de takdir ediyorum. Demek ki meslek olarak seçtikleri alanı gerçekten seviyorlar ve başka lüks harcamalar yerine kaynaklarını bu konuda tüketmekten heyecan duyuyorlar, atölyenin her detayını hayal ediyorlar, keyif alıyorlar.

"Bu yöntemi tavsiye ediyorum, bunu yapabiliyorsanız yapın" derseniz destekleriz. Bir başkası da "paranın yettiğinin en iyisini (en pahalı demiyorum) al" der (ki ben böyle düşünüyorum), ona sen de haklısın deriz.

Ancak itirazlar şu genellemelerinizden dolayı ortaya çıktı:
1- İhtiyacından fazlasını alan şekil için alıyordur.
2- Benim tanımladığım standartlarda almıyorsanız, eve alıyorsanız tamamen müsrifsiniz.

Bu yargılar fikir beyanı olmanın bir tık ötesine geçtiği için uzadı biraz. Yoksa tavsiyeniz becerilebiliyorsa güzel yollardan bir tanesi. Ancak sizin yönteminizi tercih etmeyenleri kategorize etmemelisiniz.

Bu küçük eleştirimi hoş görmeniz dileğiyle;
Aslında, asıl dem vurmak istediğiniz önemli konulardan bir tanesini de çok iyi anlıyor ve yüzde yüz katılıyorum. O da gençlerin bazı bahanelerin arkasına saklanarak yapmaları gerken asıl işi yapmaktan imtina etmeleri. Bu bahanelerin de çok zaman tamamlanmamış aşırı hazırlıklar olmaları. Ertesi gün sınavı olan öğrencinin, özet çıkartmak için önce birinci kalite kuşe kağıt defter arayıp, bir de üzerine cetvelle çizgi çekmesi gibi.
 
Evdeki hobi atölyesinden biraz daha büyük, tek kişinin çalıştığı ufak bir işletme düşünelim.

Bu işletmedeki mantık basit. Zevk için yatırım yapılmaz. Gerektiği kadar alınır. Örneğin hemen pahalı bir havya alınmaz. Sermaye olsa bile işlerin yoluna girmesi beklenir. Diğer cihazlar için de aynı mantık. Mümkünse en az yatırımla ilerleme sağlanır.

Ticarethane böyleyse hobi atölyesi için de benzer mantık aranabilir . Eve TV alınacaksa, en pahalısından zevk için alınır. Ama atelye tam olarak zevk mekânı deği. Biraz iş yapılıyor değil mi
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
5,934
Mesajlar
101,388
Üyeler
2,505
Son üye
mustafa125307

Son kaynaklar

Son profil mesajları

deneyci wrote on hakan8470's profile.
Sibonge uNkulunkulu ngokuhlukahluka asinike kona.

Bu hangi dil? :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
Back
Top