Seramik Rezistans PCB lehimlemek.

Sen kimsin ki, bana Türkçe öğreteceksin. Ota boka google yorumlarından, içi boş cevaplarından, başka bir meziyetini görmedim.

Mikrostep ten okkalı fırça yiyince nickname değiştirdin, bir tane daha değiştirme, yalama olmasın.
 
@Melih1966 diğer forumda da bu yüzden çok eleştiri aldınız. Hatta ilk başta konunun buraya geleceğini tahmin ettiğim için yazıp yazmama konusunda tereddüt ettim. Konuya girsem mi, uzaktan izlesem mi diye düşündüm.
Biraz fazla gerginsiniz. Eğer günlük hayatta da böyle iseniz doğrusu sizinle "tanışmak" istemezdim.

@Altair haklı demiyorum ama onun eleştirisi üzerine forum adabına yakışmayan bir cevap oldu.
 
Son düzenleme:
Rica etsem, bir daha mesajlarıma cevap vermeme nezaketini gösterir misin?

Yukarıdaki mesaj yeterince sakin ve net birşekilde konu sahibinin talebini ifade ediyor.

Başka forumlarda birinin birini uyarması, burada olmayan bir durum üzerinden uyarı almayı gerektirmez. Buna önyargı denir.

Teknik bir konu var. Teknik cevaplar bekleyen bir forum üyesi var. Bunun üzerinden bağlam dışı, olmadık bir üslupla laflar dönüyor. Konu sahibi bağlam dışındaki mesajlar için yukarıdaki gibi kibarca uyarıyor. Israrla abuk laflar dönmeye devam ediyor. Bu duruma kendi cevabını veren konu sahibi, başka bir forumdaki olaylar sebebiyle eleştiriliyor.

Kimsenin bu niyette olduğunu düşünmüyorum ama ortaya çıkan sonuçlar açısından şu an burada olan şey zorbalıktır.

--

Ek olarak, madalyonun diğer yüzünde şu da var: Bu zorbalığa, konuları siyaset, din, etik dışı-kanunsuz reklam, ego tatmini, adam devşirme gibi alakasız alanlara kaydıranları da katmak gayet tabii mümkün. Bence forumda bununla ilgili bir dizi kural olması gerekiyor.

Mesela somutlaştırayım. Forumda hiçbir şekilde güncel milli teknolojik gelişmeleri tartışıp, fikir geliştiremiyoruz. Son zamanlardan örneklerle TOGG, Alper Geravcı, KAAN vb. çok güzel örnekler var. Forumda model ve simülasyon işiyle ilgilenip, kendi kokpit tasarımlarını yapan arkadaşlar varken KAAN hakkında bunları konuşup, tartışamamak başka bir tür zorbalıktır. Aynı şekilde astronotumuzun yolculuğunda verilen bilgilerden teknik bir detaya ilişkin soru, sanıyorum İspanyol, İtalyan ve İsveçli astronotlarla üzerinden dönseydi, konu kilitlenecek noktaya gelmezdi. Halbuki aynı gemide gidip döndüler. Bu da başka bir zorbalık.

Ayrıca bu forum, başka forumlarda eleştirilip ifade özgürlüğü kısıtlanan biri tarafından kuruldu. Gelinen noktadaki zorbalık sebebi ile kurucusunun kendi forumunda, kendi ifade özgürlüğünün olduğundan bile emin değilim...

Söylediklerimin detaylıca tartışılması için burası uygun bir konu değil ama forumun selameti bakımından bir parantez açma ihtiyacı hissettim. Belki bu mesajı kısmen başka bir konuya taşıyabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
@Melih1966 konuya da gelecek olursak, neden seramik rezistans yerine IR rezistans kullanılmıyor, özel bir sebep mi var?

Benim gördüğüm birçok masaüstü SMD fırınında IR rezistans var.
 
Sercan yazarken o kadar dikkatli seçmişsin ki kelimeleri, üç defa okumama rağmen hala kafamda oturtmuş değilim.
Tabi bu benim problemim olabilir, orası ayrı.

Başka forumlarda birinin birini uyarması, burada olmayan bir durum üzerinden uyarı almayı gerektirmez. Buna önyargı denir.
Ben bunun önyargı olduğu konusuna katılmıyorum.
Burada kaba bir tavır sergileyen birini, başka yerde de aynı tavırda bulunduğundan dem vurarak uyarmaya ön yargı denilemez.
Eğer @fide hocam "Ota boka google yorumlarından, içi boş cevaplarından, başka bir meziyetini görmedim." şu cevaptan önce "başka forumda böyle böyle yapmıştın, bu forumda da yapma" gibisinden uyarıda bulunsa idi o zaman ön yargı olurdu.

Şuanda iş yerimde olduğum için tamamına bir cevap yada yorum yazamayacağım.
Katıldığım yerler var, katılmadığım yerler var.
En nihayetinde forumdaki en temel amacımız, saygı sınırlarını aşmayacak şekilde çoğunlukla teknik, azınlıkla diğer konularda, ortak bir payda da konuşabilmek. Bunu yapmak da çok basit. Boş adama cevap vermeyeceksin. Hoşuna gitmeyen yoruma hakaretle karşılık vermeyeceksin. Ya düzgün cevap, yada hiç cevap vermemek de bir cevaptır.
Günlerdir anlatmaya çalışıyorum. Arkadaş seviyeyi düşürmeyin. Bu çok zor bir şey değil. Neden bu kadar birbirimize girmeye meyilliyiz anlam veremiyorum.

Dün @Melih1966 konudaki beğenmediği mesajı raporlayarak bize bildirdi. Bende bizzat resimli bir şekilde istemediği birini nasıl "yoksay" acağını anlattım. Bunun devamında seviyeyi aşağıya çekmesi hiç hoş olmadı. Aynı kişiden admin olduğum halde bende muzdaribim. Ama benim için forumda yok hükmünde olduğu için umursamıyorum. Açıkça da söyleyeyim ilk fırsatı verdiği anda banlayacağım.

Ayrıca şunuda belirteyim de kişiye özel davranılıyor denmesin.
Banlanmayı hak edecek davranışta bulunan herkese aynı davranırım.
 
Son düzenleme:
@Sercan soru bana gelmedi ama bildiğim kadarıyla ben cevaplayayım.
IR rezistansta pcbnin orta kısmı daha fazla ısınırken kenar kısımlarda ısınma daha geç oluyor. Isınma homojen değil. Seramik ısıtıcıda yüzey nispeten daha homojen ısınıyor.

IR rezistansta ayrıyeten ayna (yansıtıcı krom levha ) kullanıma gerekliliği gibi başka bir olay var bu defa da işin içine optik gireceği için ısının homojen dağılımı yine sıkıntıya giriyor.
 
@Melih1966 konuya da gelecek olursak, neden seramik rezistans yerine IR rezistans kullanılmıyor, özel bir sebep mi var?

Benim gördüğüm birçok masaüstü SMD fırınında IR rezistans var.
Merhaba, 200x80mm ebadında bir tasarladığım kartım var. Bu kartı daha önce elde dizdim, şimdi ise 25-30 gibi üretim söz konusu. İlk etapta basit ve ucuz bir çözüm ile "nasıl olacak" tecrübesini edinmek istedim. Arayışım sonunda dizgisi yapılmış PCB mi seramik rezistans' ın üzerine koyarak lehimin gidişatını görmek ve kayan malzeme varsa bunun takibini ve düzeltmesini yapmak istedim. Seramik için tercih sebebim budur. Şartlar durumunda iş yükü biraz daha edinilmiş tecrübeler ile yoğrulmuş bir şekilde IR fırına giderse, iş yüküme uygun bir seçim yaparak bir tane alırım.
 
@fide açıkçası bana haksızlık etmişsin. Verdiğin cevaplar ve tecrübeni paylaştığın için Teşekkür ettim. Kesinlikle beni yaftaladığın gibi Asabi yada Sinirli biri değilim. Teknik bir forumda sorumu sorup Google linkleri değil, edinilmiş tecrübelerinizi paylaşmanızı istemektir. Yoksa benim bilgisayarımda' da Google var.
Değer verdiğim cevaplar Google sonuçlarının linkleri değil bizzat yapmış olduğunuz iş ve tecrübelerinizdir.

Eğer hakkımda düşündüklerin böyle ise, senden de asgari nezaket çerçevesinde yazdıklarıma cevap vermemen olacaktır.

Saygılarımla.
 
@Sercan Objektif bakış açınız ve olayı yorumlamanız takdire şayan bir keskinlikteydi. Güven verici. Teşekkür Ederim.
 
Bundan sonra sadece teknik konulara cevap vereceğim. @Sercan kadar profesyonel olmadığım/olamadığım için üzgünüm.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,885
Mesajlar
100,429
Üyeler
2,493
Son üye
cym247

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top