Rica etsem, bir daha mesajlarıma cevap vermeme nezaketini gösterir misin?
Yukarıdaki mesaj yeterince sakin ve net birşekilde konu sahibinin talebini ifade ediyor.
Başka forumlarda birinin birini uyarması, burada olmayan bir durum üzerinden uyarı almayı gerektirmez. Buna önyargı denir.
Teknik bir konu var. Teknik cevaplar bekleyen bir forum üyesi var. Bunun üzerinden bağlam dışı, olmadık bir üslupla laflar dönüyor. Konu sahibi bağlam dışındaki mesajlar için yukarıdaki gibi kibarca uyarıyor. Israrla abuk laflar dönmeye devam ediyor. Bu duruma kendi cevabını veren konu sahibi, başka bir forumdaki olaylar sebebiyle eleştiriliyor.
Kimsenin bu niyette olduğunu düşünmüyorum ama ortaya çıkan sonuçlar açısından şu an burada olan şey zorbalıktır.
--
Ek olarak, madalyonun diğer yüzünde şu da var: Bu zorbalığa, konuları siyaset, din, etik dışı-kanunsuz reklam, ego tatmini, adam devşirme gibi alakasız alanlara kaydıranları da katmak gayet tabii mümkün. Bence forumda bununla ilgili bir dizi kural olması gerekiyor.
Mesela somutlaştırayım. Forumda hiçbir şekilde güncel milli teknolojik gelişmeleri tartışıp, fikir geliştiremiyoruz. Son zamanlardan örneklerle TOGG, Alper Geravcı, KAAN vb. çok güzel örnekler var. Forumda model ve simülasyon işiyle ilgilenip, kendi kokpit tasarımlarını yapan arkadaşlar varken KAAN hakkında bunları konuşup, tartışamamak başka bir tür zorbalıktır. Aynı şekilde astronotumuzun yolculuğunda verilen bilgilerden teknik bir detaya ilişkin soru, sanıyorum İspanyol, İtalyan ve İsveçli astronotlarla üzerinden dönseydi, konu kilitlenecek noktaya gelmezdi. Halbuki aynı gemide gidip döndüler. Bu da başka bir zorbalık.
Ayrıca bu forum, başka forumlarda eleştirilip ifade özgürlüğü kısıtlanan biri tarafından kuruldu. Gelinen noktadaki zorbalık sebebi ile kurucusunun kendi forumunda, kendi ifade özgürlüğünün olduğundan bile emin değilim...
Söylediklerimin detaylıca tartışılması için burası uygun bir konu değil ama forumun selameti bakımından bir parantez açma ihtiyacı hissettim. Belki bu mesajı kısmen başka bir konuya taşıyabilirsiniz.