Daha çok skp6, skp10 ve skp16 pabuç sıkmak için pense önerir misiniz? Baktığım bazı penseler 150, hatta 300mm² kablo sıkabiliyor ama fiyat da aynı ölçüde uçuyor.
Her gün yüzlerce papuç sıkmayacaksanız manüel olanını alın. Temu rahmetli olmadan önce vergisi dahil 620 TL ye ikili set olarak kablo makası (max:50mm²) ve sıkma pensesi almıştım. Açıkçası kalite yönünde çok bir beklentim yoktu. Ama gelen ürünün piyasadaki 8-10 kat daha pahalıya satılan üründen eksik kalır hiçbir yanı yoktu.
Size önerim kısa boy olanı (6,10,16,25,35 ve 50mm² ye kadar olan papuçları kapsar) tercih edin. Diğerlerinin kolu çok uzun olduğu için sizin işinizde pratik olmayabilir. Birde hidrolik olan modelleri var örnek olması maksadıyla aşağıya link bırakıyorum. Bunlar 6-300mm² arasındaki sıkma çenelerine sahip. Linktekinin hemen hemen aynısını aldım ve kullanıyorum. Bence kaliteli bir ürün değil ama ilginç şekilde sorun çıkartmadan çalışıyor.
Özetle manüel sıkma pensesi alacaksanız kısa boy olanını alın. Eğer alet 240mm² 300mm² gibi uç kesitleri de kapsasın derseniz hidrolik daha mantıklı.
Not: Bu kesitler bakır spk papuçlar için geçerli, bimetal yada alüminyum papuç kullanılacaksa hemen hemen sıkma gücü kapasitesi yarıya düşecektir.