Biliyorsunuz yeni atölyeye geçtim. Raflar, tezgahlar, masalar derken atölyeyi yerleştirmeye çalışıyorum.
Masaüstünü, raf altı ışıklandırmalarını hazırlarken kolilerin içinden slim kasa 12V smps çıktı. Led ışıklandırma da kullanırım diye, masaüstüne aldım. Cihaz arızalı çıktı. Çalışıyor diye sağlam smps lerin arasına karışmış.
Cihaz da TIK yok.
Resimde şeması görünen cihazı açtım nesi var filan derken başladım ölçümlemeye, defalarca tüm malzemeleri ölçtüm. Arızalı malzeme yok.
Soğuk lehim, çatlak, patlak, yol kalkması/kopması hiç bir şey yok. Herşey pırıl pırıl. Ama cihaz çalışmıyor.
Primer kat çalışmıyor.
Pwm de GATE çıkış yok. Çipi ölçüyorum sağlam. Yine belki çip içeriden bozulmuştur şüphesi ile 2 ad. sıfır OB2269 getirttim.
Onları da taktım hala gate çıkışı yok. Tüm voltajlar tamam gate çıkışı olmadığı için mosfet tetiklenmiyor.
Orayı ölç burayı ölç. cihaz ölü.
Gelen çipleri de ölçtüm onlar da sağlam. 2 gün bu cenaze ile uğraştım.
Trafo dahil her şeyi, her şeyi defalarca ölçtüm. Kahve molası verdim tekrar uğraştım.
Yemek molası verdim tekrar tekrar ölçtüm, cihaza voltaj verdim.
İnat etti çalışmadı.
Alın size, KIL bir arıza türü... inat etti çalışmadı.
Ben de inat ettim
Cihazı dağıtarak, tüm malzemeleri yedek parçaya ayırdım.
Masaüstünü, raf altı ışıklandırmalarını hazırlarken kolilerin içinden slim kasa 12V smps çıktı. Led ışıklandırma da kullanırım diye, masaüstüne aldım. Cihaz arızalı çıktı. Çalışıyor diye sağlam smps lerin arasına karışmış.
Cihaz da TIK yok.
Resimde şeması görünen cihazı açtım nesi var filan derken başladım ölçümlemeye, defalarca tüm malzemeleri ölçtüm. Arızalı malzeme yok.
Soğuk lehim, çatlak, patlak, yol kalkması/kopması hiç bir şey yok. Herşey pırıl pırıl. Ama cihaz çalışmıyor.
Primer kat çalışmıyor.
Pwm de GATE çıkış yok. Çipi ölçüyorum sağlam. Yine belki çip içeriden bozulmuştur şüphesi ile 2 ad. sıfır OB2269 getirttim.
Onları da taktım hala gate çıkışı yok. Tüm voltajlar tamam gate çıkışı olmadığı için mosfet tetiklenmiyor.
Orayı ölç burayı ölç. cihaz ölü.
Gelen çipleri de ölçtüm onlar da sağlam. 2 gün bu cenaze ile uğraştım.
Trafo dahil her şeyi, her şeyi defalarca ölçtüm. Kahve molası verdim tekrar uğraştım.
Yemek molası verdim tekrar tekrar ölçtüm, cihaza voltaj verdim.
İnat etti çalışmadı.
Alın size, KIL bir arıza türü... inat etti çalışmadı.
Ben de inat ettim
Cihazı dağıtarak, tüm malzemeleri yedek parçaya ayırdım.
Ekler
Son düzenleme: