Sorunlu jumper kablolar

Ben de PCB delmek için Proxxon MF70 mini freze almıştım. 2 kg gibi. Sonra bunda bazı sorunlar gördüm, çözmek için Quantum BF 16 freze aldım. 60 kg gibi. Sonra bunda da farklı sorunlar gördüm, Smarc X6330 üniversal freze aldım. 2 ton gibi. Şimdi bunda da bazı sorunlar var, endişeliyim :cheeky5:

Sorunlu freze kabul edilir abi. Aramızda hiç frezesi olmayanlar var. Mesela biri "fide" :dans2: :dans2:

Sorunlu freze kabul edilir abi. Aramızda hiç frezesi olmayanlar var. Mesela biri "fide" :dans2: :dans2:

Yok olmaz, sonra gider 2 tonluk freze alırsın sorunlarını gidermek için. Gerçi senin atölyede yer var :katil2:

Abi şöyle yapalım. Hiç uğraşmadan sen 2 tonluk olanı gönder. Gıkımı çıkarmam valla :saril:

Jumper kablolarının direncini ölçtünüz mü hiç?
Bendekiler 0.6 ohm çıktı.
Şarj devresi yapmıştım. 4.2 volt yerine yarım volt eksik şarj ediyordu. :)

Düşük değerli direnç ölçmek kolay değil, o değer probların direnci olmasın? Sırf bu yüzden ya altın kaplama, kaliteli bir prob takımı bulundurmak lazım veya 4 terminalli ölçüm yapmak lazım.

Merhabalar, bu forumda yeniyim.

Masamı düzenliyorum. Bir çok pense inceledim sonra risk alarak geçtiğimiz haftalarda bu penseyi sipariş verdim, geldi.
Malzeme kalitesi beklediğimden güzel, sağlam görünüyor. Kullanımı da oldukça rahat.
İhtiyacı olan var ise incelemesini tavsiye ederim.

Ducto.jpg

Diğer kablo soyucu ilgimi çekti. Pano yaparken baya zaman kazandırır. En soldaki konik uç ile ilgili hiçbir bilgi verilmemiş ama, ne işe yarıyor anlamadım.

1726576086388.png

Bana aslında bunun kafa kafaya dolayanı lazım. Elle yapınca çok zor oluyor ve görüntü de hiç güven vermiyor

1726579758031.png

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,168
Üyeler
2,899
Son üye
Abdullahuguz

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Back