Sorunlu jumper kablolar

DT8 kablo soyucu aratınca bilumum pense ve aparat çıkıyor. Hangisi bu?
DT8 direk kablonun kendisi abi. Ahmet "montaj kablosu alacağına normal kablo alıp soy" demek istedi sanırım. Kısa cümle kurmayı sevdiği için bizim mesajı decode etmemiz gerekiyor. :D

Ona da şükür. Her zamanki gibi "Çare DT8" de diyebilirdi :D

DT8 direk kablonun kendisi abi. Ahmet "montaj kablosu alacağına normal kablo alıp soy" demek istedi sanırım. Kısa cümle kurmayı sevdiği için bizim mesajı decode etmemiz gerekiyor. :D
daha ucuza geliyor, ben çok seviyorum dt 8

@taydin abi falçta ile soyuyorum ben daha rahat olsun deren klemsan kablo sıyırıcı alabilirsin ona alışınca başka bişeyle soymak zor oluyor ama
modeli :562123 Stripper 28 C

Bende şu var. Çok ergonomik bulmuyorum ve uğraştırıyor beni. Ama sorun benden kaynaklanıyor. Bir elektrikçi çağırmıştım atölyenin 380 V tesisatını çektirmek için, adam bu aletin tam virtüözü idi. Saniyede dış izolasyonu açıp 30 cm ini kaldırıyordu.

IMG_20230606_124109.jpg

IMG_20230606_124127.jpg

Bende şu var. Çok ergonomik bulmuyorum ve uğraştırıyor beni. Ama sorun benden kaynaklanıyor. Bir elektrikçi çağırmıştım atölyenin 380 V tesisatını çektirmek için, adam bu aletin tam virtüözü idi. Saniyede dış izolasyonu açıp 30 cm ini kaldırıyordu.

24057 eklentisine bak

24058 eklentisine bak
bende o klemsan olana alıştım ,
çalışırken onu kullanıyorum ama evde çok bu tarz kablo kullanmadığım için falçta ile de rahat soyuyorum.

biraz üstüne gidip alışmak lazım

Sıkma pensesi ulaştı elime.
Hiç öyle ben 1500₺ ederim diye bağırmıyor. Ufak tefek bir şey. Resimdeki gibi sıkma ağzı metal renkli değil. Muhtemelen Sercan dediği gibi soyulacak.

20230607_143747.jpg

Neyse tecrübe olmuş oldu :) .
Yaptığı işi test etmedim. söylenenlere göre hakkını veriyordur. O yüzden aldığıma pişman da değilim. Sadece, ne kadar kaliteli olsa da yapacağı işe göre parası çok fazla. Düşünsene bunun yerine KoradK3005D alabilirdim. 100tl fark var aralarında.

Benimkinde bir kaplama yok şu anda. Belki de vardı kullanılınca çıktı. Ama bunu bir sorun olarak görmemek lazım. Asıl orada işi gören metalın kendisi, boyanın herhangi bir katkısı yok.

Hmm en uçtaki 1.0 mm lik çenede boya hala duruyor. Demekki onu hiç kullanmamışım :D

IMG_20230607_151330.jpg

Benimkinde bir kaplama yok şu anda. Belki de vardı kullanılınca çıktı. Ama bunu bir sorun olarak görmemek lazım. Asıl orada işi gören metalın kendisi, boyanın herhangi bir katkısı yok.
Ben çok para verdim ya bahane arıyorum abi.

Ben çok para verdim ya bahane arıyorum abi.

O resimde gördüğün pense ile yüzlerce dupont yaptım ben. Metal herhalde yeterince sert ki, hiçbir aşınma belirtisi yok. Neticede o parayı, artık dupont sıkmanın bir sorun olmaktan kalıcı olarak çıkması için vermiş oldun.

Resimdeki pabuçları sıkmak için penseye ihtiyacım var. Amazonda bir tane buldum ama tek boğum sıkıyor sanırım.
Bana önerebileceğiniz bir pense var mı? (Nadir kullandığım için çok kaliteli olması gerekmez. Diğerine verdiğim 1500tl nin acısını hala unutmadım :D )
fisli-kablo-pabucu.jpg

Bende bundan var, her gun yuzlerce uc sikmayacaksaniz is gorur.

Amazon'da bu varmis, otomatik. 400 TL. Fena durmuyor.

Resimdeki pabuçları sıkmak için penseye ihtiyacım var. Amazonda bir tane buldum ama tek boğum sıkıyor sanırım.
Bana önerebileceğiniz bir pense var mı? (Nadir kullandığım için çok kaliteli olması gerekmez. Diğerine verdiğim 1500tl nin acısını hala unutmadım :D )
27289 eklentisine bak

Bir pabucu iki sefrede sıksan sorun olur mu? Bu someline pensenin başka bir modeli bende var çok memnunum. Muhtemelen bu da iyidir.

phoenix contact diyeceğim ama orta halli bir telefon parası şuan phoenix marka sıkma ://
Telefon deyince ben de 30 - 40K falan sandim. Alt tarafi 6K imis. O paraya orta halli telefon var mi ki? :dusun2:

Edit : Ahaha, bana da telefon lazim. Kasap mal derdinde koyun can derdinde olmus, ben de telefon var mi ki diye soruyorum. :D

Son düzenleme:
Bende bundan var, her gun yuzlerce uc sikmayacaksaniz is gorur.

Amazon'da bu varmis, otomatik. 400 TL. Fena durmuyor.

Bu ikiside olmaz. Pabucu içe kıvırıp kabloya gömmesi lazım. Yoksa kargaburun ile de sıkarım.

Bir pabucu iki sefrede sıksan sorun olur mu? Bu someline pensenin başka bir modeli bende var çok memnunum. Muhtemelen bu da iyidir.
İki seferde sıkmak sorun olmaz. Yeterki ikisini de içe kıvırıp kabloya gömebilsin. Bunu yapar mı?

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,168
Üyeler
2,899
Son üye
Abdullahuguz

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Back