devreci
Aktif Üye
Stm8 ler piyasadaki en ucuz mcu' lar bildiğim kadarıyla (özellik - fiyat). Adc hızı 256ksps -1msps kadar çıkıyor piclerin en son versiyonlarında var bu hız.
Ram ve flash düşük, cpu hızları 16mhz. Bu nedenle asm ile kod yazıyordum, fakat en son projemde asm kodları arap saçına dönünce pes ettim ve c++ ile yazmaya kadar verdim.
Stm32hal libray gibi bir library oluşturmuşlar ama işlemci hızını ve hafızasını boşa kullanıyor. Bende register seviyesinde c++ ile yazmaya kadar verdim ve bazı küçük uygulamalar yaptım bunları paylaşayım dedim , elimizi attığımızda hemen hazır olacak spi,iic vsvs kullanımı.
Malum yollarla iar stm8 indirip hemen derleyebilirsiniz.
Neler var.
-Gpio input output .
-Gpio Exti interuptu ile rotary enkoder kullanımı .
-iic oled 128*64 ekran kullanımı
-Spi nokia 5110 ekran kullanımı
-Adc okuma ve i2c oled ekranda görüntüleme
-Uart recv send ve interrupt
-Timer pwm üretimi
Temel kodlar direkt kopyala yapıştır yaparak kullanabilirsiniz.
Ayrıca referance manual pdf bu da gerekli. ->> Stm8 Pdf
Ram ve flash düşük, cpu hızları 16mhz. Bu nedenle asm ile kod yazıyordum, fakat en son projemde asm kodları arap saçına dönünce pes ettim ve c++ ile yazmaya kadar verdim.
Stm32hal libray gibi bir library oluşturmuşlar ama işlemci hızını ve hafızasını boşa kullanıyor. Bende register seviyesinde c++ ile yazmaya kadar verdim ve bazı küçük uygulamalar yaptım bunları paylaşayım dedim , elimizi attığımızda hemen hazır olacak spi,iic vsvs kullanımı.
Malum yollarla iar stm8 indirip hemen derleyebilirsiniz.
stm8s-samples.zip
drive.google.com
Neler var.
-Gpio input output .
-Gpio Exti interuptu ile rotary enkoder kullanımı .
-iic oled 128*64 ekran kullanımı
-Spi nokia 5110 ekran kullanımı
-Adc okuma ve i2c oled ekranda görüntüleme
-Uart recv send ve interrupt
-Timer pwm üretimi
Temel kodlar direkt kopyala yapıştır yaparak kullanabilirsiniz.
Ayrıca referance manual pdf bu da gerekli. ->> Stm8 Pdf
Son düzenleme: