Tantal kapasite ölçümü

posta

Kıdemli Üye
Katılım
23 Kasım 2020
Mesajlar
1,077
Tantal kondansatörlerin multimetreler de, diyot konumun da ölçülmesi ve diyot değeri okunması üzerine, yorumlarınız var mı?

Sağlamlık testi için;
Neden diyot konumu?
Neden diyot değeri?

Bilgilerinizi paylaşır mısınız?
 
Son düzenleme:
Tantal kondansatörün sağlamlık kontrolünün diğer kondansatör türlerinde olduğu gibi LCR metre ile yapılması lazım. Diyot konumunda sadece kısa devre mi değil mi onu anlarsın. Gerçi tantal kondansatörler genelde kısa devre şeklinde bozuluyor, ama bu şekilde ezberden iş yapmamak lazım. Nadir de olsa farklı arıza modları da ortaya çıkabilir.
 
Diyot kademesinde nokta atışı ölçümleme tekniği varsa, anakartlar da tantal 'ların kesin arızalarını tespit edebilir miyim diye sormak istedim.
Tantal 'ların ESR değeri genellikle düşüktür. Sorunu azdır. Elektrolitiklere göre daha uzun ömürlüdür ve pahalıdır.

İzlediğim bir video da diyot kademesinde tantal ölçümü yapılıyor.
Kendi kendime acaba bilmediğimiz bir ölçüm tekniği mi diye merak ettim. Foruma da sormak istedim. Belki destekleyici bilgi vardır diye...

Bir kaç anakart 'ta multimetre ile ölçüm yaptım "evet" diyot kademesinde, diyot değerleri çıkıyor. Sorunlu tantallar da sıfıra yakın değer çıkıyor.
Konu hakkında nette araştırma yaptım, bilgi yok. Sonra videoyu hazırlayan vatandaşın diyot kademesini kullanarak ölçmesini kendisine ait özel tekniği olduğunu öğrendim.
Bu bilgi de dağarcığımız da bulunsun.

Yine bildiğimiz ölçümleme tekniğinden şaşmayalım, LCR metre ile ölçümlere devam;
Teşekkürler üstad;
 
Son düzenleme:
İnternet'e bir tornaci arkadas ta elektrolitik kapasitorleri bir bacak bir dış alüminyum kasadan olcum yaparak sağlamlığına kanaat getiriyordu.

Millette buna inanıp bu şekilde ölçerek kapasitor sağlamlığına karar veriyordu. Ah ahhh...
 
yeni konu açmak istemedigim için burdan soruyorum
ACC38931-883A-459C-A0E7-E22B840171D2.jpeg

fotoğrafta görünen kondansatörlerin kapasitesi 20uf ve 10V olması lazım degil mi yani üzerinde yazan değerler bu aynı yerde 3 tane var ve hepsinin kapasitesini tek tek ölçtüm 10 uf civarı çıkıyor
 

Forum istatistikleri

Konular
5,828
Mesajlar
99,447
Üyeler
2,476
Son üye
mrmandos

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top