Teknofest 2025 izlenimleri

czorgormez

Temporary user
Katılım
27 Ekim 2022
Mesajlar
2,285
Dün yeşilköydeki eski Atatürk havalimanında yapılan teknofesti ziyaret etme fırsatı buldum.
havacılık, uzay, elektronik ve teknolojiyle ilgilenen herkesin ziyaret etmesini tavsiye ederim güzel bir organizasyon olmuş.

gün boyu aralıklarla paramotor ve solo türk gösterileri yapılıyor ve bu kadar yakından görme şansınız çok nadir.
ayrıca sergilenen kargo ve savaş uçaklarını ve helikopterlerini yakından görebiliyorsunuz. sadece bu kısım için bile gidilir.

yan yan kurulan çadırlarda farklı teknolojilerden yarışmaya katılan ortaokul, lise ve üniversite takımları var. bu takımlara birer masa verilmiş
gidip sohbet ederek tanışabiliyorsunuz. 20 kadar farklı konu var. dijital sağlık, işlemci tasarımı, uydu cybersecurity, dijital tarım. her çadırda da en az 25-30 takım vardı. çoğunlukla türk olmak üzere 3-4 azerbaycanlı ve 1 malezyalı yakımla sohbet ettik.

bir arkada gene çadırlar halinde bu defa üniversitelerin geçmiş senelerde kazanan takımları ve aynı üniversitelerin yaptıkları ileri seviye teknolojik aygıtlar sergileniyor burada gene o takımlarla sohbet etme teknik bilgi alma şansınız var. örneğin itünün çin uzay aracı ile aya göndereceği mini rover takımı oradaydı ve aracın bir de maketi vardı. bunun gibi yüzlerce değişik uzay ve havacılır projesi sergileniyor.

baykar, aselsan, stm, havelsan, tubitak gibi kurumların da kendi çadırları var, ayrıca bize pek lazım değil ama trendyol, sahibinden, uber gibi sponsora da yer ayrılmış.

çok büyük bir ayrı tarım teknolojileri alanı vardı ziyayret etmeye vakit bulamadım.

yeme içme konusu da çok güzel düşünülmüş. birçok stand var ve buradan iyiyecek içecek alabiliyorsunuz. ama en güzel kısım fiyatlar sabit.
kalite olarak tabi iyisi kötüsü vardı ama süpriz olmaması güzel ve su 5tl diğer fiyatlar da oldukça makuldu. piyasa fiyatlarına kıyasla %30-40 daha ucuzdu diyebilirim.

ulaşım için aracınızla giderseniz ifm ve dtm otoparklarından her 10 dakikada bir ring var. ayrıca yanılmıyorsam istanbulun birçok merkez metro istasyonundan da ring seferler yapılıyor.

giriş ve kayıt tamamen ücretsiz. sadece çok fazla çocuk olacağını dikkate alın. zaten festivalin amacı da çocukları ve gençleri bilime teknolojiye özendirmek. cuma ya da cumartesi tekrar gitmeyi düşünüyorum çünkü bitiremedim ve aklımda kaldı. pazar gününe kadar ziyaret edebilirsiniz.


1758187327656.png
 
Son düzenleme:

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,284
Mesajlar
136,007
Üyeler
3,288
Son üye
aliserbas

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back
Top