Mehmetkrac550
Aktif Üye
Selamu aleyküm bu amfi devresi var elimde üstalar çıkışın birinde cızırtı var nelere bakmaliyim kondansatörler sağlam
Ben ikinci el aldim adam cızırtı yaptığı için satıyorum dediBu cızırtı önceden yoktu şimdimi oluştu ( yani cihaz normal çalışıyordu sonradan mı oldu )
Yoksa siz bu devreyi yeni aldınız ama takar takmaz bu cızırtımı başladı?
Bu iki konu önemli. Sonradan oluşan hata ile imalat hatasımı ayırt etmek lazım.
Ses girisinimi abi daha ayrıntılı anlatabilir misinizsadece 1 kanalda parazit varGenel olarak izlenecek prosedür şudur tamirde:
1) Göz kontrolü
2) Besleme voltajları kontrolü
3) Cihazın bileşenlerini ayrı ayrı çalıştırıp problemin olduğu alanı daraltmak.
1 ve 2 yi yaptıysan o zaman şunu deneyebilirsin: amfi girişlerine sinyal bağlama, şaseye kısa devre et. Cızırtı hala varsa bu cihazın kendi cızırtısıdır. Yoksa o zaman senin verdiğin sinyal zaten cızırtılıdır.
Mehmet aşağıdaki resimdeki gibi bir jack hazırla.Ses girisinimi abi daha ayrıntılı anlatabilir misinizsadece 1 kanalda parazit var
Bu arada amfi TPA3116D2 2x150W.
Soğutucu ile entegreler arasına izolatör koySorunu buldum soğutucuyu monte etmeden calstirdigimda parazit yapmıyor nasıl cozebilirim
Sorunu buldum soğutucuyu monte etmeden calstirdigimda parazit yapmıyor nasıl cozebilirim
Soğutucuyu çıkarıp çalıştırıyorum hiç parazit yokMantıklı bir durum değil. Soğutucudan dolayı gürültü almaz. Gürültü soğutucunun bir yere teması sonucu oluyor olabilir. Yine entegrede sorun olabilir.
Somun yok sadece plastik bı dişli var yaylı içindeki macunda çok sürülmüş ondan olabilirmiŞunları kontrol et:
1) Soğutucunun civataları sıkılınca somun PCB'deki bakır yolları kısa devre ediyor mu?
2) Soğutucu sıkılınca PCB kasıntı yapıp bakır yollarda bir çatlak mı oluşuyor?
Resim çekip atsan iyi olacak. Böyle ezbere oluyor iş.Somun yok sadece plastik bı dişli var yaylı içindeki macunda çok sürülmüş ondan olabilirmi