Geçimş olsun. Motorlarda nasıl bilmiyorum ama kasko önemli. 1-2 sorunda senelerin masrafını çıkartmaya yetiyor. Gerçi bende uzun zamandır kasko yenilemedim.Bende almak isterdim ama internetteki fiyatlarına bakınca elimdeki iki yazıcıyı satsam bunun sadece kabinini alabiliyorum.
Muhtemelen parasını hak ediyordur ama maalesef bende ona ayıracak kadar para yok.
Dün bir jeep'e motorla azcık dokundum. Bir osiloskop parası bıraktım servise. Çok ağlayasım var ya. (Konu dağılmasın)
geçmiş olsun, trafik sigortasını şirketler kafasına göre şişiremez sadece hasarsızlık indirimin yanar. bir aracın ağır hasarlı çıkabilmesi için de araç bedelinin %60 kadar hasar çıkması gerekir. ufak bir dokunmadan çıkamaz yani. faydalanmayacaksan neden sigorta yaptırıyoruz.Zaten vergisi, muayenesi trafik sigortası derken bayağı para ödüyorum. O yüzden kasko yaptırasım gelmiyor pek.
Trafik sigortasına bulaşmıyorum. Biliyorum ki fişleyecekler ve bir sonraki sigorta zamanın da o parayı benden yine alacaklar. Hem de benim yüzümden adamın aracı tramerde ağır hasarlı görünecek.
15 yılda 3 küçük kaza. Hiç trafik cezam yok. Ben böyle iyiyim. Kolay kolay kimseye çarpmıyorum. Biri bana çarpmadığı sürece ölmeyede niyetim yok.
Birincisi zorunlu olduğu için, ikincisi ödeyemeyeceğim çapta büyük bir kazada kullanmak için.faydalanmayacaksan neden sigorta yaptırıyoruz.
15-20 bin liralık hasar kaydının ağır hasarlı görünmesinin sebebi kaza tarihindeki aracın tramer değeri ile alakalı. Mesela araç 2013 model o zamanki değeri 35 bin lira aynı yıl kazaya karıştı diyelim ve 20 binlik bir hasar olduğunda ağır hasar kaydı alıyor. Günümüzde bu aracın değeri 700-800 bin lira ise 20 bin liralık hasarla yine ağır hasarlı olarak görünmesi gayet normal.Bir kaç defa dek geldi tramer sorgusnda 15 - 20 binliralık kayıtlarda ağır hasar kayıtlı diye yazıyordu.
Trafik sigortası zorunlu, kasko ise isteğe bağlı.Ben de geçen hafta benim 2002 honda civic in trafik ve kaskosunu yeniledim. Trafik 8000 kasko 4000. Ben anlamadım, eskiden hatırlıyorum kasko trafikten daha pahalı olurdu şimdi tam tersi olmuş.
Evet Zorunlu ama başka bir kazada kullanmak için saklama yanlış çünkü trafik sigortası olay başına karşı taraf 200.000 TL ye kadar ödüyor bunun üzerinde bir hasar verdiysen cebinden ödersin. Eğer kaskon yoksaŞuanda zaten her şey gibi sigortada pahalı. Üstüne birde hasarsızlık indirimi yanarsa acıtır.
Bir kaç defa dek geldi tramer sorgusnda 15 - 20 binliralık kayıtlarda ağır hasar kayıtlı diye yazıyordu.
Birincisi zorunlu olduğu için, ikincisi ödeyemeyeceğim çapta büyük bir kazada kullanmak için.
Çok geçmiş olsun Gökhan abi.Kazanın ne kadar maliyetli olacağını eniyi Allah bilir tabi ama ben başka bir arabaya 200 bin tl lik hasar verecek kadar hor kullanmıyorum motoru. zaten çok az kazam var ve hepside neredeyse durmak üzereyken hafif çarpmadan kaynaklı. O yüzden kasko yaptırmayı cazip bulmuyorum. Zorunlu olmasa trafik sigortası da yaptırmayabilirim. Şuan emin değilim.
Hazır konusunu açmışken yaptığım kazadan da bahsedeyim.
Trafik ışıklarında, önümde 3x3 şeklinde dizilmiş 9 araba var. Ben hepsinin arkasındayım. Işıklardan 100-150m ileride de yaya geçidi var.
Her zaman kullanmadığım bir yol olduğundan yolun yabancısıyım ve yaya geçidinden de haberim yok. Önümde 9 tane araba olduğu için ön tarafı da göremiyorum. Tabelayı hala nasıl fark etmedim en çok bu yüzden kızıyorum kendime.
Yeşil ışık yandı. 9 Araba hareket etti. Arkalarından da ben. Küme halinde ilerliyoruz. Ön taraf yaya geçidinde durunca bütün arabalar komple durdu. Bir tek ben sazan gibi hala ilerliyorum. Fark ettiğim anda frenlere asıldım ama malum motorda firenleri sonuna kadar sıkamıyorsunuz. Altınızdan kayıp gidiyor. O yüzden maalesef duramadım. Anlık olarak iki aracın arasına girersem belki kurtarırım dedim ve daldım. O sırada zaten durmak üzereydim. Yani iki metre daha mesafem olsa kesin durmuştum. Soldaki Tata indigonun aynasına çarpıp kırdım ve oradan sekip sağdaki Jeep'in yan kapılarına devrildim. O sırada durmuştum da.
Motoru toparladım. Jeep'in sahibi indi bir şeyin var mı filan dedi. Numaramı aldı gitti.
Sıra geldi soldaki Tata indigoya. Sanırsın adamın altında Ferrari vardı da pert ettim arabayı. Söyleniyor da söyleniyor.
Abi diyorum Hata benim. Sen nerede nasıl istersen öyle yaptıralım. İstersen gel şimdi gidelim sanayiye.
Yok adam susmuyor. Yok dikkat etsene, yok efendim araba avrupaymış. Hindistan ne zaman avrupa ülkesi olduysa haberim yok. Ben kazadır olur, anlaşalım dedikçe adam daha da sinirleniyor. Hiç böyle birine denk gelmemiştim. Ne yapacağımı şaşırdım. Yeminle başkası olsa bir temiz döverdi onu orada. Baktım ki ne desem boş, sustum. Konuştu konuştu, baktı ki cevap vermiyorum pes etti. Aldı numaramı gitti. Sonra da 1500tl verdik aynasına konu kapandı.
Dünde Jeep'in sahibi aradı. Kardeşim dedi arabanın 15000tl masrafı var. Ben yaptırıyorum, kendini sıkıntıya sokma. 3-5 eline geçtikçe ara beni gelir alırım dedi.