UNI-T UTL8511 Elektronik Yük

22631 eklentisine bak
22632 eklentisine bak

Elektronik yük bugün benim için bambaşka bir anlam kazandı.
SCPI komutları sayesinde seri port üzerinden elektronik yüke parametre verme / aç-kapa / ölçüm değerlerini alabbilmeye başladım. Bu işin bu kadar keyifli ve verimli olabileceğini tahmin etmemiştim.
Görsel bir arayüz yazabilirsem elektronik yükü tam anlamıyla hem yük hem de uzaktan kontrol edebileceğim bir direnç yada veri toplama aracı gibi kullanabilirim. Bu da bana oldukça esnek uygulama geliştirme şansı verir.

Biraz bişey bildiğimi sanıyordum ama bilmiyormuşum". Yeni ekipmanlar ve ölçüm kapasitesi ile tanışınca farkettim.
:dusun1::dusun1::dusun2::dusun2::bilmem1::bilmem1:

@Ahmet bu arada özür dilerim. Umarım affedersin.
Merhabalar, SCPI komutları ile bir çalışma yaptınız mı cihaz üzerinde. bir tez projesi için uzaktan kontrollü dc yüke ve güç kaynağına ihtiyacım var. bu cihazın örnekleme hızı 10khz gözüküyor rs232 portu üzerinden en fazla ne kadar hızda veri örneklemesi yapabiliyorsunuz bu konuda bir çalışmanız bilginiz var mı?

Forum istatistikleri

Konular
7,148
Üyeler
2,893
Son üye
_AlfaTan_

Son kaynaklar

Son profil mesajları

az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Back