Tuncmatik Newtech Pro 1 Kva aniden kapandı, açılmıyor!

Ben de benim 3 kVA tunçmatiği tamir ederken EP hatasını gördüm ve bir kablo ile kısa devre ederek o hatayı giderdim ve sonra da zaten UPS çalışmaya başladı. Belki de başka problem yok ve EP hatasını giderince seninki de çalışacak. Tabi 12 V luk güç ünitesini gene tamir etmen gerekecek şu anda harici olarak veriyorsun 12 V beslemeyi.
 
Şimdi şaka gibi bir durum ile karşı karşıyayım. EP hatası ile ilgili uğraşırken cihaza pil bağlantılarından 38 V verdim ve sorunsuz çalıştı. Burada olayın pil olduğunu düşünmüyorum. Gene de denemek için pili bağladım ve çalışmaya devam etti.

12 V olması gerektiği gibi, çıkıştaki 220 V'da aynı şekilde sorunsuz görünüyor.

Ortada sorun filan görünmüyor, yel değirmenlerini patakladıktan sonra şizofren gibi kendi dünyamda uğraşmış gibi.

Hadi bakalım, ne halt edeceğim şimdi?

Nasıl bir sorun olmuş olabilir diye düşünürken aklıma tek gelen temas sorunu oluyor. Acaba bir yerde gözden kaçırdığım soğuk lehim filan ya da bir çeşit korozyon mu var?

IMG_20210912_010055.jpg
IMG_20210912_010102.jpg
 
Elimde 60 W ampül var, bununla bir miktar güç tükettirdim. Yük yeterli değil ama en azından cihazı bir miktar çalıştırmaya yetiyor. Herhangi bir sorun görünmüyor. Termal kamera en çok 60°C sıcaklık gösteriyor, o da taş dirençlerde normal ısılar.

IMG_20210912_014128.jpg
 
Hay Allah! Daha vakitli davransaydım bana 5 dk mesafede Entegre Dünyası diye bir yer var. Onların stokta varmış. Pazartesiye kaldı artık.

Sercan hocam merhaba, bende başka bir aradığım malzemeyi yalnızca entegre dünyası web sitesinde buldum da açıkçası güvenemeyince size sormak istedim. güvenilir bir firma mıdır? ya da en azından stokları doğru mu?
 
@ra_molecci foruma hoşgeldin!

Benim entegre dünyası ile ticaretim oldu, yakın olduğu için gidip alıyorum, büyük firma. Herhangi bir sıkıntı da yaşamadım. Umarım sende iyi bir deneyim yaşarsın.
 
Merhaba! UPS Riello SEP 3000 onarılıyor. Gemide 16-800008 -01G. FZ-D E322072. ZD1, ZD2, Q1, Q2 diyotları yandı. Diyot işaretleme ZD1, ZD2 BN W29. Transistörler 2F. Lütfen bana bileşenlerin neler olduğunu söyler misiniz?
Forum.jpg
 
Aşağıdaki konuyu oku. Bunun şemasını çıkarmıştım. Komponent değerlerini belirleyememiştim (hepsi ölüydü) ama kendime göre mantıklı değerler bağlayıp çalıştırdım. 5 seneden fazla oldu hala çalışıyor

 
Paylaştığı fotoğraf da zaten o konudaki senin fotoğraf.
 
Ben de diyom hiç yabancı gelmiyor :D
 

Forum istatistikleri

Konular
5,788
Mesajlar
99,012
Üyeler
2,464
Son üye
s4met

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top