Emir oztkn
Aktif Üye
Valla beklediğimden iyi çıktı. Amper kademesi hariç hepsini denedim, onun için farklı şeyler var kafamda. Karşılaştıracak cihazım mantıklı olmadığından dt-830b

UT89X
Hayırlı olsun.6665 eklentisine bak6662 eklentisine bak6663 eklentisine bak6664 eklentisine bak
Valla beklediğimden iyi çıktı. Amper kademesi hariç hepsini denedim, onun için farklı şeyler var kafamda. Karşılaştıracak cihazım mantıklı olmadığından dt-830bo yüzden o sulara girmiyorum kalibrasyon sertifikasına güvenip susuyorum. NCV olayında kafamı karıştıran birşey var normalde 0-12 v da led yanmıyor, 12-48 v da yeşil led yanıyor, 48-220v arası sarı yanıyor, 220<x ise kırmızı yanıyor. Fakat bende hep sarı yanıyor ya ben renk körüyüm
ya beceremedim yada bir sıkıntı var. Sıcaklık ölçümünde direk o ısı ayarlı mavi kalem havyayı test ettim ama tamamen doğru sıcaklığa ulaşıyor ve max 470 derece geliyor. Şu NCV konusunda bi yardımcı olabilecek var mı?
UT89X
Teşekkür ederimHayırlı olsun.
Kademeyi NCV konumuna al 220 kablo yada prize yaklaştır. Buzzer'ın ötmesi gerekli.
Led yakma ile ısı ölçme iki ayrı opsiyon diye biliyordum. İkisi de var mıymış?
Aynen ama kademe kademe gidince buzzer sayesinde sürtünmeden ziyade kafan paralanıyorKomütatör çok güzel ama değil mi? Çok akıcı, sürtünmesi az.
Çok iyi olurNCV testini ben de burada deneyeyim bakalım.
Şunu farkettim kağıtta VAC yazıyor, ben ise düşük Voltaj değerlerini sadece DC olarak ölçtüm belki ondandır.
O hatayı 17'li yaşlarım da bende yaptım. O zamanlar sadece ampul değiştirmekten anlıyordum. Ampule elektrik gelmeyince penseyle kabloyu kesmeye kalktım. Bütün iş yerinin elektrik gittiBana çok saçma gelen bir özellikti NCV. 2 hafta önce komşunun garaj aydınlatması bozulmuş -gece otomatik yanıp sönenlerden- beni çağırdı. Açtım baktım duya kontrol kalemiyle elektrik gelmiyor, duyu sökemiyoruz iptal edelim dedik. Sigortayı kapattırdım. Kabloyu kestim ve olan oldu. Pensemin yarısı yok oldu.Meğer evde 2 tane sigorta paneli varmış. Artık kulağıma küpe oldu. 139C yanımda olsaydı elektrik olup olmadığını bir şekilde anlayabilecektim. O yüzden kullanın kullandırtın. Bu arada hayırlı olsun. Güle güle kullanın.
Ampule elektrik gelmeyip, kabloyu keserken nasıl elektrik oluyor bunu tam olarak anlayamadım.O hatayı 17'li yaşlarım da bende yaptım. O zamanlar sadece ampul değiştirmekten anlıyordum. Ampule elektrik gelmeyince penseyle kabloyu kesmeye kalktım. Bütün iş yerinin elektrik gitti![]()
Ampul bozukmuşAmpule elektrik gelmeyip, kabloyu keserken nasıl elektrik oluyor bunu tam olarak anlayamadım.
Yani duyu kontrol kalemi ile kontrol etmedin mi?Ampul bozukmuş![]()
Yok yav. O zamanlar kontrol kaleminin ne olduğunu bilmiyorum ki. Tornavida sanıyorum ben onu.Yani duyu kontrol kalemi ile kontrol etmedin mi?