Brymen BM869s kutu açılım fotoğrafları ve merak edilenler

o dedigini ancak labaratuar ortaminda kalibrator cihazlarla deneyebilirsin, isi nem gibi daha birsuru faktoru saglaman gerek, ozel bir istek, bununla kimse ugrasmaz bence, ancak firma urunu kanitlamak icin yapar.
"Bu seneryoyu anca brymen yaşlanma testi setupı ile kendi kıyaslayabilir(fluke bunu denemeyeceğine göre ;D"
yazmıştım gözden kaçmış sanırım
 
kalite ve fiyat kriterlerini bi kenara bırakarak ölçüm modlarını karşılaştırdığımda ut171 serisi ile brymen 869s'nin benzerliklerinin oldukça fazla olduğunu görüyorum. yine bu iki multimetre ile fluke 87v arasında da farklılıkların çok fazla olduğunu görüyorum. tabi ki herkes kendi ihtiyacına göre seçimini yapar ve istediği multimetreyle de kıyaslar fakat -biraz uç örnek olacak ama- traktorle bi spor araba karşılaştırmasının kime ne faydası olacak?!

yazılanlara bakarak aramızda büyük fikir ayrılığı varmış hissiyatı oluştu bende. geçmişte başka bi platformada iki farklı konuya aşağıdaki mesajları bırakmıştım. umarım niyetimin anlaşılmasına yardımcı olur.

24 ekim 2020
''Masa başı multimetre kullanımıyla sahadaki kullanimı kıyas kabul etmez. Sahanın kendine özgü şartları var; toz, toprak, kum, çakıl, su, nem, gaz, sıcaklık, kimyasallar, yanıcı ve patlayıcı maddeler gibi daha bir çok parametre işin içine giriyor. Yeri geliyor vinç, kule ve silo gibi yüksek yerlerde ölçüm almanız gerekiyor. Bi başka sıkıntı da arıza Bakım ekiplerinde ölçü aletleri genellikle ortak kullanılıyor ve bi kişinin gösterdiği özen maalesef yetmiyor. Size muhalefet olsun diye yazdığımı düşünmeyin lütfen ama bir tık, iki tık diye bahsettiğiniz bi çok marka sahada ne yazık ki sınıfta kalıyor. Bu tür kalitesiz multimetrelerde çok sık karşılaştığım bi kaç sıkıntıyı hemen paylaşayım; kasa plastiğinin dayanıklı olmaması ve zaman içinde kuruyup kırılgan hale gelmesi, kademe şekil ve yazılarının çok kısa sürede silinmesi, komitatorün kolay bozulması ve ölçmede hatalar. İsmi geçen marka sahadaki başarısıyla gaddar, uyguladıkları fiyat stratejisiyle de bi o kadar zalim. Umarım multimetrelerin fiyat performans değerlendirmesinde bu bakış açısı da dikkate alınır. Herkese güzel ve mutlu hafta sonu diliyorum.''


10 mayıs 2022
''garip garip önyargılarımız var. meslek hayatımın ilk 12-13 yılında ne meger gördüm ne de kullandım. seri lamba ve avometre yetiyordu ayırt edemediğimiz motor sayısı çok azdı evelallah bi şekilde üstesinden geliyorduk. kime göre bana, bize, bilgimize, görgümüze ve tecrubemize göre. ama şimdi geçmişe baktığımda bakımdan geçirdiğimiz motorların atıyorum 1, 3, 5 veya 8 ay sonra anlamsızca yandığını hatırlıyorum ve biz bunları kadere ve talihe bağlıyorduk. meger kullanmaya başladıktan sonra izolasyon bozukluğunu ölçümlüyorsun. kritik noktaya gelen motoru takmıyorsun veya yedek olarak bekletmiyorsun, sarıma gönderiyorsun dolayısıyla arıza yukunden de kurtuluyorsun.

mühendisin, teknisyenin ölçü aletleri ve el aletlerinden haberi yok, haberi varsa bunları kullanıcak bilgileri yok, bilgileri varsa alacak işveren yok. gerçeği alan işverenin de olduğunu ama kullanmayan ya da kullanamayan meslektaşlarımın var olduğunu biliyorum.''

zaman değişti artık her turlü bilgiye çok kolay ulaşabiliyoruz. web sayfasının bile 3-4 saniyede açılmasına tahammül edemiyoruz ama kaçak akım arızasına gelince attığımız taklanın sayısını unutuyoruz o da ya olmuyor ya da çok zor oluyor. sıhhi tesistaçılar bile dinleme aletleri, termal kamera ve kamerayla arıza bulurken biz hala kontrol kalemiyle saldırıyoruz. gidilen arızada hızlı tespit ve sorun giderme mesleki saygınlığımızı arttıracaktır. bunun için kullanılacak ölçü aletleri ve takımlara pahalı diye vurgu yapmanının kimseye faydası olmaz. bence eksikliğimizin parayla falan alakası yok tamamen mesleki kültürle ilgili.
 
@koca-man-usta aramızda fikir ayrılığı yok aslında. Senin bahsettiğim gereksinimler olduğunda 87V tercih edilmesi lazım zaten. Öyle bir ihtiyacım olsaydı ben de şimdiye kadar bir tane edinmiştim. Ama elektronik laboratuvarı için o tercihi yaparsan, boşuna para vermiş olursun, çünkü çok daha ucuza, çok daha doğru ve yüksek çözünürlüklü ölçüm yapan cihazlar var.
 
Yalnız burada şunu da belirteyim: Fluke'un pens ampermetreleri gerçekten çok iyi. Ölçüm çözünürlüğü ve doğruluğu konusunda bana göre alternatifsiz. O yüzden Fluke'un 376 FC pens ampermetresi ve 368 FC kaçak akım pens ampermetresini zamanında edinmiştim.
 
Bende Brymen seviyorum ama Fluke düşmanı değilim. :D Sanıyorum kimse de fanatik gibi tutku ile tartışmıyordur.

20230903_170542.jpg
 
Geçen sene Fluke 289 almayı düşündüm ama inceleme yaptığımda bana göre çok kullanışsız olduğunu farkettim. örneğin AC voltaj ölçerken ikinci ekranda frekansı göstermiyor. bunun için voltmetreden çıkıp frekansmetreyi ayrıca açmanı istiyor. her seferinde aynısını yapmalısınız. dahası, cihaz çok yavaş açılıyor. menüler çok zahmetli kullanılıyor. donanım olarakta ölçüm portları optik sensörlü olduğu için kolay arızalanıyor. özetle bu paraya değmez dedim. Kibar Feyzo'daki gibi "öküz alırız" diye düşündüm :)

Neyse daha sonra Hioki DT4282 düşündüm ama onun ekranında bargraf yok diye direk vazgeçtim. Multimetre harika ama bargraf benim için olmazsa olmaz birşeydi. şalgam suyu kırmızı çizgimiz yani. yinede tavsiye ederim. Breymen'den pahalı ama Fluke'den ucuz.

sonuç olarak yine Breymen'e kaldım. hızlı bargraf, 500k çözünülük, komütatör konumu hatırlama, voltmetre ve Ampermetrede true AC+DC modu, CAT IV 1000v (12kv) gibi özellikler başka hiç bir multimetrede yok. daha olmasını istediğim çok şey var ama tek eksiğini hissettiğim nokta diyot ölçümünde sesli uyarı olmaması.
 
tam ben yazacaktim @pwm.c benden cok yasayacaksin :) masamda 289 u mecburen kullaniyorum ve her acip kapattigimdada diyot bolumune gecmek icin iki defa secim yapmak gercekten sinir bozucu, hatirlasaya o pozisyonda onceki olcumumu aynisi 287 de de var o da hatirlamiyor, iki paralik brymen hatirliyor ama, menuleri karistirdim ama yok oyle bir opsiyon, pil derdinide soylemeyim kulllanalar bilir, keske sarjli olsaymis.
 
tam ben yazacaktim @pwm.c benden cok yasayacaksin :) masamda 289 u mecburen kullaniyorum ve her acip kapattigimdada diyot bolumune gecmek icin iki defa secim yapmak gercekten sinir bozucu, hatirlasaya o pozisyonda onceki olcumumu aynisi 287 de de var o da hatirlamiyor, iki paralik brymen hatirliyor ama, menuleri karistirdim ama yok oyle bir opsiyon, pil derdinide soylemeyim kulllanalar bilir, keske sarjli olsaymis.
Hem brymende hem de 289 da nS neden var? Ne olduğunu biliyorum ama direnç^-1 ne ölçümünde kullanılıyor bilen var mı?
O bile kademeler arası geçişte kalabalık gibi duruyor.
 
fluke 177 hayranıyım çok güzel dmm.
ama 869 kadar esnek değil hep kapalı kutudasın.
fluke = apple benim görüşüm.
 
sagol yeni birsey ogrendim, elimdeki bldc nin izolasyonuna baktim 1ns olcuyor, oda sanirim 1000Mohm yapiyor, guzelmis:). benim dedigim sure olcumunu brymen sadece lojik seviyede olcebiliyor, fluke icin denemedim.
 
Metot aynı olsaydı aynı ölçümü direnç modunda da yapabiliyor olması lazım diye düşünüyorum. Ama direnç modunda açık devre gösteriyor 1 GΩ.
 
@Atak kusura bakma ns nin benim dedigimle alakasi yokmus sanirim burada dedigin gibi olcum yapiliyor ama ne garip user manual de bununla ilgili birsey goremedim, zaten duty icin mV kadamesinde ayrica bir yer var ama sadece lojik olmasi garip.
 
@Atak kusura bakma ns nin benim dedigimle alakasi yokmus sanirim burada dedigin gibi olcum yapiliyor ama ne garip user manual de bununla ilgili birsey goremedim, zaten duty icin mV kadamesinde ayrica bir yer var ama sadece lojik olmasi garip.
Ne önemi var hiç önemli değil, olabiliyor
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,878
Mesajlar
100,183
Üyeler
2,488
Son üye
ilter

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top