v60 kahve demleme sistemi

taydin

Timur Aydın
Staff member
Katılım
24 Şubat 2018
Mesajlar
21,795
Dün, v60 kahve demleme sistemimi sipariş etmiş bulunuyorum :) Bu sistemde her aşama manuel. Suyu kaynatma, kahveyi öğütme, sıcak suyu öğütülmüş kayveye dökme, demleme, bekleme vs herşey. Benim otomatik makinanın saçmalıklarında iyice bıktım, umarım iyi sonuç alırım.

 
Heheh kahve forumlarında dolaştınız sanırım. Çok pahalıya mal oldu bu işler bana da. V60 asla yetmeyecek. Kahvenin taze olması gerekir. Kargoyla ilaç gibi periyodik olarak gelecek bu durum canınızı sıkacak kavurma makinesi alınacak...

Değirmen 15 espresso makinesi 30bin.. bunlar bir sene kadar idare edebilir.

Not bimde 3lü cam espresso fincanı var 30 TL civarında. Bugün aldım Tavsiye ederim.
 

Ekler

  • VID_20230319_130922.mp4
    5.6 MB
Herşey youtube un bana James Hoffman'ın kanalını tavsiye etmesiyle başladı :mad:

Oradan kahvekulubu.net e üye oldum. Elektrikli öğütücü alıp bir de basit filtre kahve makinası tasarlıyordum kafamda, kahvekulubu.net deki tavsiyeler doğrultusunda v60 sisteminde karar kıldım. Ama gene baya masraf var :katil2:
 
Değirmen 15 espresso makinesi 30bin.. bunlar bir sene kadar idare edebilir.

Şimdilik sadece Starbuck'ın Kenya kahvesini içiyorum. Çekirdek olarak alıp öğütücülü makinada kullanıyorum. Espresso içeli çok uzun zaman oldu. Şimdilik heveslendiğim birşey değil. Bir de sürekli sabahtan akşama kadar kahve içiyorum, espresso da içmeye başlarsam artık uyku uyuyamaz olabilirim :)
 
Bütün sürecin bir özeti

 
Pek kahve kültürüm yok. Kendi markasına sahip, franchise veren, kahve zincirleri sahibi bir arkadaşımla sohbet edersen, kahve işi de sanki biraz abartılıyor falan dedim, kahve sosyal bir iştir filan diye kıraathane tarifi yaptı. Tabii bu işten iyi para kazandığı için istediği gibi tanımlıyor. Neyse madem sosyal bir kültür olarak da tanımı var, siparişler gelince acı kahveni içeriz. :D

Bu arada kayvenin idrar çözdürücü etkisi videolarada yansımış. O ne öyle hışır hışır hışır...
 
Ben de Turk kahvesinin hastasiyim. Gunde en az 8 fincan icmem lazim.

Ev haricinde bir turlu sabit kaliteyi tutturamiyorum.

Evde bakir cezveyi kullanarak gazli ocagin en kucuk bolumunde en lezzetli kahveyi pisiriyorum.
Isyerinde elektrikli cezve ve elektrikli Turk Kahve makinesi var fakat evdeki lezzet olmuyor.
Ayni sekilde is yerinde elektrikli ocakta cezve kullanarak da evdeki lezzeti yakalayamiyorum.

Evde ayni ocakta daha buyuk cezve kullanirsam da tad istedigim gibi olmuyor. Cezvedeki suyun yuksekligi de gelisen olaylarda etkili.

Krem lehim firininda oldugu gibi Turk kahvesinin de bir isi profili var.

Bu yakinlarda kendi kahve makinemi yapacagim.

Sezilerim kahvenin dinamiginde soyle bir olay oldugunu soyluyor.

Sicaklik artarken kahve taneciklerinden kahvenin aromosini iceren bilesenler suya karisiyor. Fakat sicaklik cok hizli yukselirse kahvenin icindeki bir molekul katilasip kabuk olusturuyor ve bilesenler tanecikten suya sizamiyor.

Bu benim teorim. Ispatlayamam fakat eger sicaklik zaman profili ile oynayabilecegim bir elektrikli cezve yaparsam muhtemelen sabit kaliteyi yakalarim diye dusunuyorum.
 
Son düzenleme:
Dün, v60 kahve demleme sistemimi sipariş etmiş bulunuyorum :) Bu sistemde her aşama manuel. Suyu kaynatma, kahveyi öğütme, sıcak suyu öğütülmüş kayveye dökme, demleme, bekleme vs herşey. Benim otomatik makinanın saçmalıklarında iyice bıktım, umarım iyi sonuç alırım.

Abi senden el yapımı bir moka pot beklerdim. :cool:Torna işi ile uğraşıyordun değil mi başkasıyla karıştırmıyorum? Paslanmaz çelikten olacak bir de.
 
Abi senden el yapımı bir moka pot beklerdim. :cool:Torna işi ile uğraşıyordun değil mi başkasıyla karıştırmıyorum? Paslanmaz çelikten olacak bir de.

Moka pot sistemini bilmiyorum, ama neticede paslanmaz çelikten bir bardak ise onu tornada yapmak çok pahalıya gelir yav :) O kalınlıkta paslanmaz çelik kütük almak lazım ($$$$$) Normalde öyle bardaklar paslanmaz çelik saç ve pres/kalıp ile yapılıyor
 
Moka pot sistemini bilmiyorum, ama neticede paslanmaz çelikten bir bardak ise onu tornada yapmak çok pahalıya gelir yav :) O kalınlıkta paslanmaz çelik kütük almak lazım ($$$$$) Normalde öyle bardaklar paslanmaz çelik saç ve pres/kalıp ile yapılıyor
O da var, el yapımı olacak derken :katil1:
 
Ben de Turk kahvesinin hastasiyim. Gunde en az 8 fincan icmem lazim.

Ev haricinde bir turlu sabit kaliteyi tutturamiyorum.

Evde bakir cezveyi kullanarak gazli ocagin en kucuk bolumunde en lezzetli kahveyi pisiriyorum.
Isyerinde elektrikli cezve ve elektrikli Turk Kahve makinesi var fakat evdeki lezzet olmuyor.
Ayni sekilde is yerinde elektrikli ocakta cezve kullanarak da evdeki lezzeti yakalayamiyorum.

Evde ayni ocakta daha buyuk cezve kullanirsam da tad istedigim gibi olmuyor. Cezvedeki suyun yuksekligi de gelisen olaylarda etkili.

Krem lehim firininda oldugu gibi Turk kahvesinin de bir isi profili var.

Bu yakinlarda kendi kahve makinemi yapacagim.

Sezilerim kahvenin dinamiginde soyle bir olay oldugunu soyluyor.

Sicaklik artarken kahve taneciklerinden kahvenin aromosini iceren bilesenler suya karisiyor. Fakat sicaklik cok hizli yukselirse kahvenin icindeki bir molekul katilasip kabuk olusturuyor ve bilesenler tanecikten suya sizamiyor.

Bu benim teorim. Ispatlayamam fakat eger sicaklik zaman profili ile oynayabilecegim bir elektrikli cezve yaparsam muhtemelen sabit kaliteyi yakalarim diye dusunuyorum.
Basit dandik bir elektrikli kahve makinsinde iki fincanlık partilerle kahve pişirirdim. Makineyi elle açıp pişme hızını kontrol ederdim. Makine mefta oldu, ben de ne ocakta ne de başka makinede aynı şekilde yapamıyorum kahveyi. O tadı alamam belki bir yanılgı ama o dandik makineye otomatik kahve makinesi parası veririm bugün aynısını bulsam
 
Elektrikli cezveden mi bahsediyorsun?

Elektrikli cezvelerde tek fincanlik kahve yapilinca hic guzel olmuyor. Fakat iki fincanlik kahve pisirilirse bir seye benziyor.
 
Benim kahve değirmeni geldi. Daha önce de kullandığım Starbucks Kenya çekirdekleri ile kahve demledim ve anladım ki ben daha önce kahve değil başka birşey içiyormuşum. Daha önce bal ile tatlandırmadan içemiyordum, şimdi bu yeni demleme şekli ile tamamen şekersiz bile keyifli içebildim.

Türk kahvesi için hazır öğütülmüş kahve mi kullanıyorsun? Eğer öyle ise çekirdek olarak alıp öğütmeyi denemeni tavsiye ederim. Türk kahvesi için hangi çekirdek iyidir bilmiyorum, çok içmem türk kahvesini. Ama tespit edip deneyeceğim. Güzel bir bakır cezvem var.
 
Kahvecilerden kahve cekitirdigim oldu ancak hic birini begenmedim.

Mehmet Efendi marka poset kahve kullaniyorum. Fakat bunlarda da eski kalite kalmadi, bozdular.


 
Son düzenleme:
İyi bir çekirdeği bulup kendin öğütmek lazım. Ama türk kahvesi çok ince öğütülüyor, ona uygun öğütücüler ucuz değil.
 
Tepeleme tatli kasigi kahve, 1.5 kesme seker.

Aynen asagidaki gibi. Cezvem de aynisi.


tk-2.jpg
 
mehmet efendi kahve kullanıyorum. tepeleme iki tatlı kaşığı kahve kullanmazsam keyif alamıyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,834
Mesajlar
99,520
Üyeler
2,479
Son üye
yiyehuoxing32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top