windows Server Password

M_B

Aktif Üye
Katılım
16 Şubat 2023
Mesajlar
124
Merhabalar,
Ofiste bir proje icin kurduğumuz windows server in şifresini kayıt altına almamışım.
O an kendimce basit diyip atlamışım. Bu PC ye login olmam gerekiyor ama şifreyi hatırlayamadım.
Bu sorunu nasıl aşabilirim.
 
net user administrator Yeni parolan
komutu command promptta çalıştır, cmd.exe içinde
 
net user administrator Yeni parolan
komutu command promptta çalıştır, cmd.exe içinde

server.jpg

Hocam bu kısımı gecemiyorum ki cmd yi calıstırayım.
yoksa farklı yol mu var.
 
kurulum cd si veya usb ile aç, orada komut istemine gir. System32 klasörüne git. orada utilman.exe dosyasının üzerine cmd.exe dosyasını yaz. cd veya usb yi çıkart. açılış ekranında sağ altta erişebilirlik simgesine tıklayınca cmd.exe açılacak. parola değiştirme komutunu komut satırına yaz.
 
Vay be bu kadar kolay demek , hem de server. :emindegil1: fiziksel olarak makinanin yanindaysan , her sey senin :gulus2: umarim yanlis anlamisimdir
 
Vay be bu kadar kolay demek , hem de server. :emindegil1: fiziksel olarak makinanin yanindaysan , her sey senin :gulus2: umarim yanlis anlamisimdir

Sunucularda fiziki güvenliğin sağlanmış olduğu varsayılır her zaman. Eğer kasanın yanında isen, artık o noktada güvenlik kalmamıştır. Mesela linux'ta boot loader ekranında istersen doğrudan bir root shell'e girebiliyorsun. Şifre falan sorulmaz. Hatta o terminalde yeni root şifresi ataması yapabilirsin :)
 
Mesela linux'ta boot loader ekranında istersen doğrudan bir root shell'e girebiliyorsun. Şifre falan sorulmaz. Hatta o terminalde yeni root şifresi ataması yapabilirsin
Bu cok sasirtti beni, bunu hic duymamistim , hatta giremedim diye bile hatirliyorum. Sizde boyle deyince , emin misiniz diye sormak ayip olur abi :gulus2: bir yasima daha girdim :kotek1:
 
Ayıp olmaz :) Dediğimin yanlış olduğunu düşünüyorsan bunu belirt, ben de doğrusunu öğrenmiş olayım.
Bir sey ogrenmek icin en iyi yol zaten her sey den emin olmamakta yatiyor. Ben mumkun degildir diye dusunurken, boyle bir sey oldugunu duyunca sasirdim. sunu da suraya ekleyim bir gun firsatta kurcalarim belki, ama mumkunmus sonucta :gulus2:
 
Siber güvenlikçi maaşını araştır. Sunucuların bağlı olduğu kablolara bile yaklaşsan yeter. Yerel ethernet ağında pek güvenlik önlemi almıyorlar. Wireshark açıp ağ trafiğini kaydettinmi şifreler dökülür. Tüm hileleri bilen siber güvenlikçiler sağlam maaş alırlar.
 
Daha önce ıvır zıvır işlerde kullandığım bir gmail hesabı vardı. Oluştururken birkaç tane de şifre hatırlatma sorusu sordu. İşte memleket neresi, ev hayvanının adı ne falan. Ben de fazla bilgi vermeyeceğim ya, hepsine yalan yanlış birşeyler yazdım. Sonra da şifreyi kaybedince eposta hesabını da kaybettim çünkü hangi soruya hangi yalanı attığımı unuttum. Neyseki artık gmail kullanmıyorum, sahip olduğun itin adı ne, ilk arabanın adı ne söylememe gerek yok :katil2:
 
Zaten doğru bilgi vermemek lazım. Sadece size özel ve hatırlayacağınız bilgiler olmalı.
 

Forum istatistikleri

Konular
6,560
Mesajlar
111,451
Üyeler
2,689
Son üye
5FX

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back
Top