O link en altta göreceğin 5 sayfadan oluşuyor. 2. sayfaya baktın mı?Bir de frekans sayıcı yapacaksın buna O sayfada bunun şemasını ve programını göremedim.
O link en altta göreceğin 5 sayfadan oluşuyor. 2. sayfaya baktın mı?
Ben 5 sayfayıda yaptım. Toplaması kaldı.
Buna ground panel yapsam mı?
Yaptım. Amplitude yi ortaya alınca sinyal görünmüyor osiloskopta. Sona yakın bir seviyede sinyal geliyorAlttaki çıkış her zaman kare dalga verir zaten. Üst çıkışı kullanman lazım.
Frekans kademesini 2 kHz yap, amplitude ayarını da ortaya getir. Sonra da frekans kaba ve ince ayar potları ile 1 kHz elde etmeye çalış. Sonra da amplitude ile genliğin ayarlanabildiğini gör.
DC Offset: OrtadaDC offsetin yaptığı şey, sinüse bir DC bileşen eklemek. Mesela aşağıdaki grafiğe bak. Sağdaki sinyal standart sinüs. Hem eksiye iniyor hem artıya çıkıyor. Yani X eksenine göre simetrik. Ama soldaki sinyalde +5 V luk DC offset var, bütün sinüs grafiği +5 V yukarı kaymış durumda. Senin de tam olarak bunu görmen lazım DC offset ayarı ile oynayınca.
Şimdilik DC offset de ortada olsun.
6219 eklentisine bak
Doğru trimpota müdahale etmek lazım. Rasgele çevirdikçe bir şeyler değişse de ben ne olduğunu anlamayınca olmuyor.Trimpotları ortaya alınca birşey değişiyor mu?