XY duzleminde hareket eden mekanizma ve yataklanmasi

actuators-10-00320-g011.png

Biz dışardan daire şeklinde görüyoruz.
Ama içi böyle olabilir.
Bobin sargıları daire şekline uyacak şekilde bükülebilir.
Alıntı

Buradaki tasarımda tablalar suyla soğutuluyor.
Çok mu ısınıyor acaba?
ANSYS'de gerçekleştirilen kararlı durum termal analizinin sonuçları aşağıda gösterilmektedir. Bu analizde, 13,33 A/mm akım yoğunluğunda doğal soğutma°at altında maksimum 419,94 — C sıcaklığın elde edildiğini bulduk2—basınçlı su soğutması altında motorun maksimum sıcaklığı 56.553 °C iken simülasyon sonuçları gösterilmiştir Şekil 12. Isı tamamen su soğutmalı plakada tutuldu ve soğutma etkisi açıktı.

Çeviri ile bunu buldum. :)

@Dede senin induksiyon fırınlarına benzemiş bu tasarımlar. :)

Son düzenleme:
Coreles olunca yuksek itki icin mecburen cok yuksek akim akitmak gerekiyor.

Keske 1 kac voltta 500 A akim akitabilecegim H bridge ve guc kaynagi tasarlayip ucuza imal edebilsem. O zaman isler inanilmaz kolaylasirdi.

45759 eklentisine bak

Metal aksamlar ferromagnetik degilse miknatis da dehset guclu bir seyse sanki olabilir gibi.
İyide burada hiç su soğutmadan bahsedilmiyor.
Üst ve alt magnetler Çift kutuplu.
Sol yarısı N ise Sağ yarısı S olmalı.
Ort göbekte ise dışa bakan taraf N ise içe bakan taraf S olmalı gibi garip bir yapı war.
Belki orta göbek sadece boşluktur ve magnetik bile değildir.
Üst ile alt magnetler birbirine 90 derece ters kutupla dizilmiş olabilir.Gördüğümüz bobin ise 2 parçalı olur o zaman.
Üst yarı X hareketi üst magnetle sağlarken Alt yarı y hareketini alt magnetle sağlar.

Ben hep çift taraflı ve çift kutuplu magnet olarak düşünüyorum olayı.

Forum istatistikleri

Konular
8,673
Üyeler
3,466
Son üye
isaayan

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back