XY duzleminde hareket eden mekanizma ve yataklanmasi

Bu sistemi yapmaya karar verdim. Masanin kenarina L seklinde agactan bir duzenek yapmam yeterli olacak.
Su deposuna delecegim kucuk bir delik sayesinde su seviyesi azalirken bilyali araba yavasca yukselecek.

Burdaki amac 1 um kadar artimlarla cok yavas hareket yaparak 60mm lik mesafeyi supurmek.
Lineer hareketin duzgun dogrusal olmasina gerek yok, derdim zamana karsi duzgun dogrusal hareket degil cok yavas degisen dogrusal hareket elde etmek.

1750600605850.png

Yalnız bu düzenekte hareket tam lineer olmayabilir. Haznedeki su miktarı azaldıkça tahliye noktasındaki basınç (dolayısıyla akış hızı) deneyin ilk anı ile aynı olmayacak. Bu farkı yok etmek mümkün olmasada azaltmak için sıvı haznesi mümkün olduğunca sığı ve geniş seçilebilir.

Ben lineer hareket dedikce sanirim duzgun dogrusal hareketden bahsettigimi dusunuyorsunuz.

Ihtiyacim olan, duzgun dogrusal hareket degil dogrusal hareket.

Kavram karmasasi var. (Doner hareket var duzgun dairesel hareket var ikisi nasil farkli ise lineer hareket ile duzgun dogrusal hareket te farkli)

Cizimde kirmizi grafik egimi belli, duzgun dogrusal bir harekete ait. Boyle bir hareketi yaptirsam isim gorulur tabiki, fakat ihtiyacim yok.

Benim isimi yesil olan da mavi olanda goruyor. Fakat tek bir sart var. O da egim hic bir yerde kirmizi grafigin egimini asmayacak.

1750611687946.png

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
7,875
Üyeler
3,159
Son üye
ozencmakine

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
az bilgili çok meraklı
Back