Yeni güç kaynağı projesi.

R1 burada 16 mA gibi bir akım çekiyor, geri kalan akımı da demekki -5V u sağlayan zener çekiyor. Direncin ısınması önemli değil, dirence birşey olmaz.

Bu durumda aşağıdaki mesajda 3. ve 4. maddeleri yapmamız gerekecek.

Ben iyileştirmeden önce devreyi olduğu gibi 24 VAC ile önce kullanalım dediydim. Ama 24 VAC bile fazla geliyor.

İyileştirmeye geçmeden önce şunu deneyelim: 34 VAC sargı ile bağımsız 12 VAC sargılardan birisini seri bağla, ama ters yönde seri bağla. iki sargının seri halinden 22 VAC çıkması lazım. Bu voltaj ile çalışalım şimdilik. Bir şekilde +Vcc ve -Vcc yi 36 V altında tutmaya çalışalım.

O da olmazsa şimdilik 12 VAC ile idare edelim :katil2:. Amaç modifikasyonsuz orijinal devreyi çalışıyor görmek. Böyle aşamalar proje geliştirmede önemlidir. Nasıl ki önce bina temeli atılır, sağlam olduğu teyit edilir, sonra bina yapılır, bu da öyle.

İyileştirmeye geçmeden önce şunu deneyelim: 34 VAC sargı ile bağımsız 12 VAC sargılardan birisini seri bağla, ama ters yönde seri bağla. iki sargının seri halinden 22 VAC çıkması lazım.

İyileştirmeye geçmeden önce şunu deneyelim: 34 VAC sargı ile bağımsız 12 VAC sargılardan birisini seri bağla, ama ters yönde seri bağla. iki sargının seri halinden 22 VAC çıkması lazım.
benim trafo çıkışları için nasıl bir bağlantı uygulaması yapmam gerekiyor anlamadım açıkçası 22 VAC alabilmem için?

20240207_181013-jpg.30084

Yav faz nötr yazmışsın, sonra prize takmasın :) FAZ NÖTR 0 - 230V olan sargı. Sen oradaki mavi ve turuncuyu kullan, isimleri gözardı et :ok1:

Niye öyle uğraşıyorsunuz ki? Doğrudan aynı sekonderin 12 ve 34 ünü kullanabilirsiniz.

Valla hiç aklıma gelmedi, çok mantıklı. Gene yüksek olursa da artık doğrudan 7A sargısından 12V vererek ilerle.

Çizime göre yapacağım,
Acemiyim dediysem o kadar da değilim :katil1:

Yav nerden bileyim. Oraya faz ve nötr takarsan 0 - 230V sargısında binlerce volt olur. Ve 100 tane adamı bağlasan hepsini öldürecek güçte olur

Yav faz nötr yazmışsın, sonra prize takmasın :) FAZ NÖTR 0 - 230V olan sargı. Sen oradaki mavi ve turuncuyu kullan, isimleri gözardı et :ok1:
Abi faz nötr 230VAC'a özel bir terim mi? Ben trafo çıkışıda AC diye Faz Nötr yazdım. :)

Niye öyle uğraşıyorsunuz ki? Doğrudan aynı sekonderin 12 ve 34 ünü kullanabilirsiniz.
Valla ben Timur abi dedi diye öyle çizdim. Arada o da şaşırıyor demek ki. Bizimkisi şey gibi "İmam bir şey yaparsa, cemaat neyapmaz gibi" :)

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,939
Son üye
Cano

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back