İlgili resmi düzelltim. Tekrar bak.0-12-24-34 VAC sekonderinden yani aynı sekonderden 22VAC alacaksak bağlantı nasıl olacak?
İlgili resmi düzelltim. Tekrar bak.0-12-24-34 VAC sekonderinden yani aynı sekonderden 22VAC alacaksak bağlantı nasıl olacak?
Sadece 12vac ve 34vac alıyoruz ve bu ikisini devreye bağlayınca 22vac yapacak, trafodaki 0vac çıkışı kullanmayacağız yani burada.
Aynen.Sadece 12vac ve 34vac alıyoruz ve bu ikisini devreye bağlayınca 22vac yapacak, trafodaki 0vac çıkışı kullanmayacağız yani burada.
Devre çıkışında mı 10 V görmem lazım? Voltaj görünmüyor devre çıkışında.Şimdi sadece U1 i tak. Çıkışında neredeyse hiç kıpardamayan bir voltaj görmen lazım. Yanlış hatırlamıyorsam 10 V a yakın idi.
Ben 8-9v hatırlıyorum orayı ama emin de değilim.30329 eklentisine bak
6 ve 4 nolu bacaklardan 10.090 V ölçtüm.
10.090 V ve 10.092 V arasında gidip geliyor.
Ellerinde kalmamış yoksa gidip mağazadan alacaktım.Keşke şimdiye kadar elektronik yükü alsaydın. Tam şimdi lazım.
U2 yi de taktım, U3 takılı değil henüz, 0.0001V ile 26.034 V arasına kadar çıkıyor fazlası yok gibi.Tamam şimdi sırada U2 var. Onu tak ve güç kaynağı çıkış voltajını 0 ila maksimum değer neyse artık ayarlayabildiğini teyit et. Sonrasında da bir yük ayarlamaya çalışman lazım. Keşke şimdiye kadar elektronik yükü alsaydın. Tam şimdi lazım.
R2 direncin watt değerini de yükseltsek mi? Diğerlerine göre ısınıyor çünkü.Tamam iyi görünüyor. Eğer elektronik yük almaya niyetli isen bu aşamada projeye ara verip biraz osiloskop konusunda kendini geliştirebilirsin. Bolca video var DSO lar ile ilgili youtube'da. Onları seyret, sendekinin kullanım kılavuzunu oku.
Devreyi yüklemeye başlayınca osiloskobu kullanmamız gerekecek. Doğrultucu çıkışındaki ripple seviyesini kontrol edeceğiz. Temel ölçümler yapacaksın orada.
İleride bu konuyu okuyup elektronik yük alacak parası olmayan arkadaşlar için bir tavsiye koyayım. Elinizde mosfet, opamp ve soğutucunuz var ise kendinize yapabilirsiniz. Özellikle elektronik yük olsa bile her zaman uygun olmadığı için soğutmanıza bağlı 50W 100W a kadar olan uygulamalar için bu mümkün. İnternette bolca kaynak olduğu için fazlasını eklemiyorum
İleride bu konuyu okuyup elektronik yük alacak parası olmayan arkadaşlar için bir tavsiye koyayım. Elinizde mosfet, opamp ve soğutucunuz var ise kendinize yapabilirsiniz. Özellikle elektronik yük olsa bile her zaman uygun olmadığı için soğutmanıza bağlı 50W 100W a kadar olan uygulamalar için bu mümkün. İnternette bolca kaynak olduğu için fazlasını eklemiyorum
Abi bana uygun bir şema bulup verin. Kicad de çizip proje haline getireyim. Konusunu açalım. Oradan yürürüz.Aslında ayrı bir konu içinde birisi böyle temel bir elektronik yük yapsa bence çok faydalı olur. İnternetteki kaynakların sayısı fazla olunca acemi olan hangisinin doğru olduğunu kestiremiyor. Veya yapan en temel devreyi yapmayıp alakasız şeylerle de süsleyebiliyor.
Katılıyorum. Kaynak çok olunca işe yarar olanı ayıklayıp bulmak tam bir işkence ve zaman kaybı.Aslında ayrı bir konu içinde birisi böyle temel bir elektronik yük yapsa bence çok faydalı olur. İnternetteki kaynakların sayısı fazla olunca acemi olan hangisinin doğru olduğunu kestiremiyor. Veya yapan en temel devreyi yapmayıp alakasız şeylerle de süsleyebiliyor.