Broşürde 1 ms adımlarla voltaj üretebiliyor derken, kullanım kılavuzunda 100 ms diyor. Eğer 1 ms ise bu süper bir özellik. Ama kılavuz doğrudur muhtemelen.
Zaman aralıkları ile voltaj üretmek nerelerde ve neden kullanılır.Deterministik zaman aralıkları ile güç kaynağının belli voltajlar üretmesini istiyorsan bu özellik önemli.
Sprey sıkarak değil de PCY yi devreyi elemanları monteliyken izo propil alkol dolu sıvıya daldırıp fırça ile yıkıyorsun galiba?Ben bitmiş devreleri 5 cm boya fırçası ve alkol ile iyice yıkıyorum. Ama camı açarak yap, sonra kafayı bulabilirsin
Sprey sıkarak değil de PCY yi devreyi elemanları monteliyken izo propil alkol dolu sıvıya daldırıp fırça ile yıkıyorsun galiba?
Spray kafa ile püskürtüp fırça yapayım bende.Fırçaya bolca alkol alıp yapıyorum. Kaba IPA doldurup yaparsan da olur, ama o kaptaki IPA yı artık atman gerekir, israf olur.
3300uF lik kondansatör ESR değeri 0.0ohm çıkması normal gelmedi bana. Arızalı olabilir mi?
kapasitesi ise 2.85mF çıkıyor.
Adaptörü var ama bir ay boyunca açık bırakmaya gönlüm elvermezMuhtemelen açık ve kısa devre kalibrasyonuna ihtiyacı var. Eğer LCR metre ile berabar adaptör geldi ise, onu açık bırak birkaç ay öyle çalışsın. Böyle yapmak hassas ölçüm yapan cihazlar için çok faydalı oluyor.
@taydinGüvenli en yüksek voltaj ve yüksek akım testi.
Çıkış voltajı en yüksek kademede ayarlı 1.5A yük çekersem, 1N5408 ler ortalama 80-85C sıcaklıkta kaldı.
Değerler 20VDC, 1.5A.
Güvenli en düşük voltaj ve en yüksek akım testi.
Çıkış voltajı 1V kademede, 1.5A yük çekersem, 1N5408 ler ortalama 80-85C sıcaklıkta kaldı.
Değerler 0.99VDC, 1.5A.
15V testinde de değişen bir şey yok gibi.
Çıkış voltajı 15V kademede, 1.5A yük çekersem, 1N5408 ler ortalama 80-85C sıcaklıkta kaldı.
Böyle bir şey yapmak mantıklı mı? Güvenlik içim akımı 1.5A da sınırlamak yani.Akım ayar potansiyometresi ile 1.5 A noktasını belirle. Sonra da potansiyometreyi devreden söküp üst ve alt tarafını ölç. Üst direnç ne kadar geliyorsa, o kadarlık seri direnç bağlarsan, artık potansiyometreyi son ayara getirince akım sınırı 1.5 A olur.