Trimpotun yeri var, montaj yapanlar da olmuş ama?Trimpot da direnç de fazlalık, koy malzeme kutusuna, montaja devam
Bende zamanında takmıştım ama hiç ayar yapmaya gerek olmamıştı. Bence tak. Aklını kurcalayacağına yerinde dursun. Sonra merak edersen öğrenirsin ne olduğunu.Trimpotun yeri var, montaj yapanlar da olmuş ama?
En küçük olana tak onu. En büyük olanada haricen soğutucu alıp takman gerek. Orta boy olanı hatırlayamadım şuan ne olduğunu.30114 eklentisine bak
Bu soğutucu hangisine takılacak?
Başka da soğutucu yok, almak gerekirse motorobit ten sipariş edeyim diğerleri ile birlikte
Nasıl bir soğutucu alayım?En büyük olanada haricen soğutucu alıp takman gerek.
Soğutucuların ölçü biriminde AS diye bir birim var. Ben ondan çok anlamıyorum. Göz kararı Devrenin eni kadar eni olsa (7-8cm filan) Boyuda yine 6-7cm olsa yeter. Birde yaprak yüksekliği var. 2-3cm yükseklik olursa iyi olur.Nasıl bir soğutucu alayım?
Bilgisayar tamircilerine sor. Elinde eski Socket 478 islemci sogutucusu ya da eski AMD sogutucusu olan var mi diye. Uzerinde fani var zaten. Cok ucuza bulabilirsin. Tanidik varsa para da almaz zaten. Yalniz onlarin fanlari 12V. Fani beslemek icin onune LM7812 eklemen gerekir.Soğutucu yok aradığım boyutlarda sitelerde, gözüne çarpan var mı?
Bir ton anakart soğutucu vs vardı elimde 7-8 sene önce hepsini hurdacıya verdim tühhh kafamın içine edeyim.Bilgisayar tamircilerine sor. Elinde eski Socket 478 islemci sogutucusu ya da eski AMD sogutucusu olan var mi diye. Uzerinde fani var zaten. Cok ucuza bulabilirsin. Tanidik varsa para da almaz zaten. Yalniz onlarin fanlari 12V. Fani beslemek icin onune LM7812 eklemen gerekir.
Fan 24V muydu? acil gerekli mi? şimdilik açıkta duracak devre?Yalniz onlarin fanlari 12V. Fani beslemek icin onune LM7812 eklemen gerekir.
Su an icin deneme amacli calistiracaksin zaten. Yukte bakarsin ne kadar isiniyor diye. Baktin asiri isiniyor, fani devreye alirsin. Giris trafosu kademeliydi. Yani 3A yukte dahi transistore 30W gibi bir yuk dusecek. Fan vb ile o sogutucu fazlasiyla yeter. Sogutucu fiyatlari da amma artmis.Fan 24V muydu? acil gerekli mi? şimdilik açıkta duracak devre?
Ben mutfaktan aldigim kapakli plastik kutuya koydum. Kutu saydam, bagirsaklari gorunuyor aletin. Kapagi da mor.Bu trafoyu metal kutuya koyup kutu üzerine de bağlantılar için konnektörler koymayı istiyorum.
Nasıl bir metal kutu alayım, çıkış konnektörleri için hangi bağlantı elemanlarını alayım ?
Sanırım büyük bir kutu almam gerekecek fan soğutucu vs için.
Bu tip bir kutu ama bu küçük kalır.
MP-085 Metal Kutu Siyah - 127 x 127 x 90mm Uygun Fiyatıyla Satın Al - Direnc.net®
MP-085 Metal Kutu Siyah - 127 x 127 x 90mm ürününü uygun fiyatı, hızlı kargo seçeneği ile Metal Kutu kategorisinden online olarak Türkiye'nin en büyük elektronik komponent satış sitesi Direnc.net® 'ten hemen satın alabilirsiniz.www.direnc.net
Modaya uymuşsun senBen mutfaktan aldigim kapakli plastik kutuya koydum. Kutu saydam, bagirsaklari gorunuyor aletin. Kapagi da mor.
Ilk yaptigimda eski UPS'in icine yerlestirmistim. Sonra o kutuyu baska yerde kullanmam gerekti. Guzeldi onun icinde.
Yine de bunlardan iyi gorunuyor.Modaya uymuşsun sen