Yeni güç kaynağı projesi.

1/4 W direnclerin toptan fiyati bir kurus zaten. Adam fazla attigini bilse bile geri alirken kaybettigi zaman daha pahaliya maloluyordur. :gulus1:

Oradaki 100k lık trimpotu farkedemedi ve 100k lık direnç olarak algıladı ama ikisinide pakete attı mı diyelim :)

Trimpot da direnç de fazlalık, koy malzeme kutusuna, montaja devam :)

20240208_114803.jpg

Bu soğutucu hangisine takılacak?

Başka da soğutucu yok, almak gerekirse motorobit ten sipariş edeyim diğerleri ile birlikte

Trimpotun yeri var, montaj yapanlar da olmuş ama?
Bende zamanında takmıştım ama hiç ayar yapmaya gerek olmamıştı. Bence tak. Aklını kurcalayacağına yerinde dursun. Sonra merak edersen öğrenirsin ne olduğunu.

30114 eklentisine bak

Bu soğutucu hangisine takılacak?

Başka da soğutucu yok, almak gerekirse motorobit ten sipariş edeyim diğerleri ile birlikte
En küçük olana tak onu. En büyük olanada haricen soğutucu alıp takman gerek. Orta boy olanı hatırlayamadım şuan ne olduğunu.

Orta boy olan LM7824 müş. O galiba fanın regülatörüydü. Soğutucuya gerek yok ona.

Nasıl bir soğutucu alayım?
Soğutucuların ölçü biriminde AS diye bir birim var. Ben ondan çok anlamıyorum. Göz kararı Devrenin eni kadar eni olsa (7-8cm filan) Boyuda yine 6-7cm olsa yeter. Birde yaprak yüksekliği var. 2-3cm yükseklik olursa iyi olur.

Bu değerler birebir olmak zorunda değil. Yaklaşık olarak ne bulursan al.

D882 ye takılacak. Ancak, büyük bir
soğutucu da D1047 ye lazım.

Soğutucu yok aradığım boyutlarda sitelerde, gözüne çarpan var mı?
Bilgisayar tamircilerine sor. Elinde eski Socket 478 islemci sogutucusu ya da eski AMD sogutucusu olan var mi diye. Uzerinde fani var zaten. Cok ucuza bulabilirsin. Tanidik varsa para da almaz zaten. Yalniz onlarin fanlari 12V. Fani beslemek icin onune LM7812 eklemen gerekir.

Bilgisayar tamircilerine sor. Elinde eski Socket 478 islemci sogutucusu ya da eski AMD sogutucusu olan var mi diye. Uzerinde fani var zaten. Cok ucuza bulabilirsin. Tanidik varsa para da almaz zaten. Yalniz onlarin fanlari 12V. Fani beslemek icin onune LM7812 eklemen gerekir.
Bir ton anakart soğutucu vs vardı elimde 7-8 sene önce hepsini hurdacıya verdim tühhh kafamın içine edeyim.
Ne bileyim böyle elektroniğe merak saracağımı :katil2:

Bu trafoyu metal kutuya koyup kutu üzerine de bağlantılar için konnektörler koymayı istiyorum.
Nasıl bir metal kutu alayım, çıkış konnektörleri için hangi bağlantı elemanlarını alayım ?

Sanırım büyük bir kutu almam gerekecek fan soğutucu vs için.

Bu tip bir kutu ama bu küçük kalır.

Son düzenleme:
Fan 24V muydu? acil gerekli mi? şimdilik açıkta duracak devre?
Su an icin deneme amacli calistiracaksin zaten. Yukte bakarsin ne kadar isiniyor diye. Baktin asiri isiniyor, fani devreye alirsin. Giris trafosu kademeliydi. Yani 3A yukte dahi transistore 30W gibi bir yuk dusecek. Fan vb ile o sogutucu fazlasiyla yeter. Sogutucu fiyatlari da amma artmis. o_O

Bu trafoyu metal kutuya koyup kutu üzerine de bağlantılar için konnektörler koymayı istiyorum.
Nasıl bir metal kutu alayım, çıkış konnektörleri için hangi bağlantı elemanlarını alayım ?

Sanırım büyük bir kutu almam gerekecek fan soğutucu vs için.

Bu tip bir kutu ama bu küçük kalır.
Ben mutfaktan aldigim kapakli plastik kutuya koydum. Kutu saydam, bagirsaklari gorunuyor aletin. Kapagi da mor. :hihi1:

Ilk yaptigimda eski UPS'in icine yerlestirmistim. Sonra o kutuyu baska yerde kullanmam gerekti. Guzeldi onun icinde. :)

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,949
Üyeler
2,822
Son üye
lalemasall

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back