Yoğurt Kutusundan Saklama Rafı

Endorfin35+

Kayıtsız Üye
Bir süredir yoğurt kutularını çöpe atmak yerine elektronik malzeme saklamak için kullanmaya başladım. Üst üste güzel istifleniyorlar ama kutu adedi çoğalmaya başladı. Aradan kutu almak zor oluyor. Şu an 16 adet kutu oldu. Çalışma masası projesinden artan mdf parçalar ile bu kutulara özel bir raf yapmaya karar verdim. Çizimi tamamladım. Bununla makul fiyata uğraşacak bir mobilyacı bulup yaptıracağım. Sizlere fikir olsun diye paylaşıyorum.

Neyse daha çok yoğurt yemem lazım benim :D

1766428478177.png

1766428624435.png

Ekler

Raf konusunu iyi düşünmüşsünüz. Aynı amaçla ben bir süredir plastik peynir kutularını biriktiriyordum. (Nispet yapmak gibi olmasın :sinsi1:ama, tahminen 100 kutu civarında birikti.)

En, boy ve derinlik olarak 500 gramlık süzme peynir kutularını daha uygun buldum. Şimdilik uğraşamamakla birlikte, aynı cins plastiklerden kesip, sıcak silikonla yapıştırarak; kutuların bir kısmını ikiye, bir kısmını ise dörde bölecek şekilde gözler yapmak niyetindeyim.

Bir de, sallama çayların koruyucu poşetleri kâğıttan olanları var. Hem üzerine CD kalemiyle çok rahat yazı yazılabiliyor hem de kıvırma/bükme işlemine iyi tepki veriyor. Onları da mercimek kondansatör, küçük transistör gibi malzemeleri ayrıştırmak ve kutu içinde dağıtmadan saklamak için kullanmak üzere biriktiriyorum.

Aslında forumda "Amatörler için maliyet düşürücü önlemler / öneriler" başlıklı bir konu açıp, bu tür fikirlerin orada paylaşılmasını düşünmüştüm ama forumun amatörlerini bile böyle şeylere pek tenezzül etmeyecek kadar tuzu kuru görünce, bu düşüncemi uygulamaya dökme konusunda isteksizlik oldu bende.

Bulunduğunuz yerde koç*** yada benzer büyük firmalar var ise çizimi götürüp istediğiniz ölçülerde istediğiniz malzemeyi kesip veriyorlar. MDF tabaka almanıza gerek kalmaz.
Sadece vidalama işi size kalır.

Bir süredir yoğurt kutularını çöpe atmak yerine elektronik malzeme saklamak için kullanmaya başladım. Üst üste güzel istifleniyorlar ama kutu adedi çoğalmaya başladı. Aradan kutu almak zor oluyor. Şu an 16 adet kutu oldu. Çalışma masası projesinden artan mdf parçalar ile bu kutulara özel bir raf yapmaya karar verdim. Çizimi tamamladım. Bununla makul fiyata uğraşacak bir mobilyacı bulup yaptıracağım. Sizlere fikir olsun diye paylaşıyorum.

Neyse daha çok yoğurt yemem lazım benim :D

45849 eklentisine bak

45850 eklentisine bak
Ben de parça temizlemek için baklava tepsisi kullanıyorum. :)

Yoğurt kutuları güzelde, bir süre sonra malzeme düzenleme konusunda sorun yaratıyor ve yer işgali.
Elde malzeme varken nereye neyi koyduğunu unutuyorsun ve tekrar malzeme sipariş ediyorsun.
Bulduğum çözüm.

IMG_20251223_004718.jpgIMG_20251223_003450.jpgIMG_20251223_003509.jpgIMG_20251223_003529.jpgIMG_20251223_003557.jpgIMG_20251223_003651.jpgIMG_20251223_003712.jpgIMG_20251223_004718.jpgIMG_20251223_004731.jpg

Yerden tasarruf ve malzeme bulma konusunda iyi.
Raf yaptırmayı düşünüyorsan bu kutulara göre yaptırırsan daha çok yerin ve rafın olur.
kutuların dahası vardı ayıp olur diye paylaşmadım.

Ekler

• IMG_20251223_003450.jpg
    IMG_20251223_003450.jpg
    2.6 MB · Görüntüleme: 5
@Endorfin35+ dondurma, yoğurt vb. gıda kapları ilk başta kullanışlı görünse de kimde gördüysem istisnasız bir süre sonra kurtulmanın yoluna bakıyor.

Eski bir gıda kutusu biriktirici olarak en son ben de aşağıdaki konudaki gibi dünyanın lokumunu alıp gördüğüm herkese ikram ediyordum.

Tabii bir de evdeki görüntüsü var. Bunlar, evli erkeklerin çok dikkatli yürümesi gereken dikenli yollar. :kac1:

Bana göre en baştan bu işi çözmek en verimli yol.

Neyse, yine de umarım yoğurt kabı projen bittiğinde gönlünce olur. En azından sağlıklı bir alışkanlık. :yerlereyat1:

Son düzenleme:
Kutuların kullanışlı olup olmadığını belirleyen nokta şeffaflık. Eğer içindekini görmüyorsanız o kutuyu kesinlikle kullanmayın.
900gr peynir kutularından 50 kadar vardı. Vida, su malzemesi gibi kaba şeyler için ideal ama ince iş için kullanışsız.
İdrar/numune kaplarının 50~250ml arasında olan boyları var. En son tanesini 10₺ civarında almıştım. 200ml kaplar çok güzel. Hem de çok bi para tutmuyor.

1766449694331.png

tedi mağazalarında 40-50 tl civarına 2.5 ile 5 lt arası şeffaf saklama kapları var. denk geldikçe onlardan alıyorum. yandaki 24lü set de yaklaşık 280 tl.

1766453329182.png
1766453434921.png

Forum istatistikleri

Konular
8,694
Üyeler
3,472
Son üye
72q5orjb@rom

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back