Cihazın kapağını kapatınca bu sıcaklık daha da artar diye düşünüyorum.43 derece normal sayılır, şimdilik işlemciye dokunmasak iyi. el yakacak derecede olması lazım. 50-100 derece.
Cihazın kapağını kapatınca bu sıcaklık daha da artar diye düşünüyorum.43 derece normal sayılır, şimdilik işlemciye dokunmasak iyi. el yakacak derecede olması lazım. 50-100 derece.
Mesela ben olsam besleme votajını osiloskop ile takip ederim. Mesela besleme voltajı 3.3V mu, osiloskobu 3 V da "normal trigger" olarak yapılandırıp o şekilde modemi kullanırım. Osiloskobun hiçbir zaman trigger etmemesi lazım.
Ilk bakacaginiz yer o olmali. 6-7 yildir calisiyor diyorsunuz. Eger 7/24 calisiyorsa bu 50.000 - 60.000 saat demek. Cogu uretici elko icin 2.000 saat omur biciyor.29797 eklentisine bak
Şu ana kadar reset atmadan devam ediyor modem,
Sarı ile işaretli kondansatörleri söküp LCR metre ile ölçerek, üzerindeki değerlerde mi diye kontrol mü etsem?
Uzmanlık sorusu
Siglent Osiloskop ile bunu nasıl yaparım, adım adım anlatabilirsen çok makbule geçer?
Kondansatörlerden olsa şu ana kadar reset atması gerekmez miydi? En az 3 saat oldu reset atmadı.Ilk bakacaginiz yer o olmali. 6-7 yildir calisiyor diyorsunuz. Eger 7/24 calisiyorsa bu 50.000 - 60.000 saat demek. Cogu uretici elko icin 2.000 saat omur biciyor.
Yukte mi bosta mi calisiyor. Yuke bindirince atmiyorsa belki de soguk lehim falan vardir. Ya da islemcinin termal pastasi da kurumus olablir. Islemcide sorun olsa bu kadar sure calismazdi herhalde.Kondansatörlerden olsa şu ana kadar reset atması gerekmez miydi? En az 3 saat oldu reset atmadı.
Yükte çalışıyor, dsl hat açık, wifi cihazlar bağlı, ethernet bağlı.Yukte mi bosta mi calisiyor. Yuke bindirince atmiyorsa belki de soguk lehim falan vardir. Ya da islemcinin termal pastasi da kurumus olablir.
Bu helde calisirken parmaginizla "hizlica" durtun bakalim. Eger reset atarsa mekanik arizadir. Soguk lehim, PCB'de catlak / hat kirilmasi falan.Yükte çalışıyor, dsl hat açık, wifi cihazlar bağlı, ethernet bağlı.
PCB yi ortadan ikiyi esnettim neredeyse ama inatla çalışmaya devam ediyorBu helde calisirken parmaginizla "hizlica" durtun bakalim. Eger reset atarsa mekanik arizadir. Soguk lehim, PCB'de catlak / hat kirilmasi falan.
Çalıştığı ortam 18 derece şu an. Full yükte çalışıyor ama kutu dışında böyle çalışıyor.Calistigi ortam soguk mu acaba? Klima falan yoksa nem yogunlasmasi nedeniyle cihazda sorun olusmus olabilir mi ki?
Bkz: BenSenin bu konuda bol bol video izlemen, osiloskop kullanım kılavuzunu okuman ve osiloskop ile temel deneyler yapman lazım. Yoksa böyle ezberden gidersen çok şey öğrenemezsin.
Hadi ben yeni giriştim bu işlere, sen benden daha tecrübelisin/eskisin bu işlerde, nasıl kandıramadın forumdan birisiniBkz: Ben
Ohoo ben neler yaptım. Timur abinin caps'i bile var ama nafile.Hadi ben yeni giriştim bu işlere, sen benden daha tecrübelisin/eskisin bu işlerde, nasıl kandıramadın forumdan birisini