Kısırlı Yada Çiğ Köfteli Altın Günü

Altının ucuzluğundan değil.
Zaten şimdiki kadar elektronik yaygın bir alan değildi.
Şimdi ota poha elektronik yamanıyor.
O sebeple malzemelerde ucuz değildi.
Ayrıca malzemelere tanımlı ömür konmuyordu da.

Ömür tanımlama hep ampul ile başladı.
Asla patlamayan ampuller yüzünden bugünkü ömrü sınırlı olan herşey.
Altın kaplama olanlar şimdilerde ya military yada space (Radiation tolerant) üründür.
Cep telefonlarının PCB leri halen altın kaplamadır.
Benim anlamadığım şey korozyonu önlemek için oksijen ile irtibat kesmek yeterli değil mi? Çakalım üstüne sprey verniği. Öyle niye olmuyor?

Benim anlamadığım şey korozyonu önlemek için oksijen ile irtibat kesmek yeterli değil mi? Çakalım üstüne sprey verniği. Öyle niye olmuyor?
Onunda bir ömrü war sonuçta. Sınırsız bir ömre sahip vernik yok.
UV yada özellikle kendisinin çevre etkisiyle bozulması çatlaması vs. sözkonusu.
Petrol türevi moleküler plastik maddelerin düşmanı ısı ve UV ışımadır.

Altın oksijen ile temas ettiği anda paslanır. Ancak şöyle bir şey var altın pası altını korur. Bir nevi kalkan oluşturur. Bu da korozyona karşı koruma amaçlı altın kaplamanın tercih edilmesinin başlıca nedenidir.

Onunda bir ömrü war sonuçta. Sınırsız bir ömre sahip vernik yok.
UV yada özellikle kendisinin çevre etkisiyle bozulması çatlaması vs. sözkonusu.
Petrol türevi moleküler plastik maddelerin düşmanı ısı ve UV ışımadır.
Bu forumda ki mesajları okudukça kendi cehaletimden utanıyorum sürekli. Neyse en azından adam olmaya istidadımız var.
- Cingöz Recai filminden bir replik - Arkasından hahahaaha diye kahkaha da şart.

Altın oksijen ile temas ettiği anda paslanır. Ancak şöyle bir şey var altın pası altını korur. Bir nevi kalkan oluşturur. Bu da korozyona karşı koruma amaçlı altın kaplamanın tercih edilmesinin başlıca nedenidir.
Bu dediğinin tam karşılığı aluminyum. Hemen temas anında hızlı okside olmaz ama çok ince bir oksit tabakası oluşturup içerideki moleküllerin oksitlenmesini engeller. Ortam ısısı arttıkça oksitlenme de hızlanır. Bu yüzden aluminyuma lehim yapılması çok çok zor.
Gazaltı sistemlerle kaynak yapılır o yüzden.

Soylular siradan insanlarla muhatap olmazlar. Metal ve gazlarin da digerleri ile muhatap olmayanlarina soy metal/gaz demisler.

Altinin hakkindan civa geliyor. Muhtemelen bir kac element daha vardir.

Havyanın gücünün yetebileceği alüminyum yüzeylere aşağıdaki teknik ile lehim yapıyorum.

Lehim yapılacak noktayı kalın bir pasta tabakası ile kaplıyorum.
İnce uçlu bir neşter vb ile pasta içerisinde alüminyum yüzeyi kazıyorum. Pasta yeni ortaya çıkan temiz alanın hava ile temasını kesiyor.
Çok sıcak bir havya ve yeterli miktarda lehim teli ile makul seviyede tutunma mukavemeti yakalıyorum.

Forum istatistikleri

Konular
8,191
Üyeler
3,261
Son üye
msrc

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back