Bitmiş pil ile batarya şarjı yapan devre

Bu kule netameli bir konu buna hiç girmesek daha iyi olacak.
Bu kule hiçbir zaman faal olmadı zaten.

Tartışmalarının bunun üzerinden yürütülmesi anlamsız.
Yok o gerçek.
Ben plazma küresi ile denedim çalışıyor.
Elimde yüksek voltajda çalışan trafo olmadığı içn 220/12 trafo kullanmıştım.
Kayıp olduğu halde çalışmıştı.
Primer kısmı 10000 volta göre sarılsaydı daha verimli olurdu.

O basit AC-DC dönüştürücüsü.
Böyle pilsiz çalışan radyo devreleri var.
Ama çıkışı çok az radyo vericisi uzakta olunca.
Yakında olsa bayağı yüksek çıkış alınır.
elt5IPWFO60-2wHoeBo-q6NOs5UwQVjysmDxp0lY1hUaC9vTI2TgZftydXK8F7RGjPBGSIO7_ja3heMzTmfIHlUa
Atladığın birşey war azizim.
Tek bir hat üzerinden 2 değil.
GND asla yok herşey havai..
Yani avramenko olabilmesi için bobinin alt ucundaki hattı diyottan koparmalısın
Yani şöyle birşey.
1760013193236.png

Atladığın birşey war azizim.
Tek bir hat üzerinden 2 değil.
GND asla yok herşey havai..
havai değil çıkışında toprağa uzaktan atlama yapıyor.
Düşük akımla atladığı için ark görünmüyor.
Patent resimlerini atayım.
Telefon üzerine etiket şeklinde ledler satılıyor.
Onlarında toprak ile teması yok.

US645576-drawings-page-1.png

soldaki verici motor ile ark üretiyor.
Sağdakide alıcı devre.
Bunda trafo kullanıldığı için kayıp az oluyor.
Rf etiketlerin çalışma şeklide böyle.
Ama kullanılan güç az.

Yaptığın indüksiyon fırınlarının yanına aynı sarımda bobin koyup diyot bağlarsan daha yüksek güç aktarımı olur.:)

Son düzenleme:
havai değil çıkışında toprağa uzaktan atlama yapıyor.
Düşük akımla atladığı için ark görünmüyor.
Patent resimlerini atayım.
Telefon üzerine etiket şeklinde ledler satılıyor.
Onlarında toprak ile teması yok.

US645576-drawings-page-1.png

soldaki verici motor ile ark üretiyor.
Sağdakide alıcı devre.
Bunda trafo kullanıldığı için kayıp az oluyor.
Rf etiketlerin çalışma şeklide böyle.
Ama kullanılan güç az.

Yaptığın indüksiyon fırınlarının yanına aynı sarımda bobin koyup diyot bağlarsan daha yüksek güç aktarımı olur.:)
Avramenko yu anlatmıyorki bunlar...!
revize ettiğim resme bakarmısın.

IMG_0009.jpeg

trafo olunca kayıp az oluyor.
elimde kayıpları az olan yüksek voltaj trafosu yok.
rezonans eşleştirmeside tam olması lazım.
Not: Kondansatör koyup deneyince led öldü. :)
1uf idi. Süper kapasitor olsa kimbilir ne yapardı?
Direnç bağlamadan ledi devreye almam hata oldu.

Son düzenleme:
trafo-min.png

trafosuz bağlanınca akım çok düşük oluyor.
Vp =10000 volt olsun.
Ip=100mikroamper olsun.
Np=30000 sarım
Ns=25 sarım.
Trafo olunca 10000/VS=30000sarım/25sarım Vs=8.3 volt olur
Is/Ip=Np/Ns Is/100=30000/25 Is=120000mikroamper=0.12 amper olur.
Ama bu sonuç ideal trafo için uygulamada kayıp olur tabi.

Spark gap değil yüktür o.
DC ye çevrilen gerilimi harcayan işe dönüştüren unsur.
SparkGap ile alakası ilgisi yok.
Şimdi bunun dinamiğini çalışma mantığını anlatta bizde öğrenelim nasıl böyle bir sihirli devre olabiliyor.

Avramenko plug ın çalışma mantığını bana izah et. Elektiriksel dinamik nasıl işliyor orada tek hat üzerinden.
Avramenko Plug ı bizzat kullanmış biriyim. Ne olduğunu gayet iyi biliyorum.
Orada diyotlar ve kondansatöre gerek bile yok. Bir AC fazına tek kablosundan iki uç çıkar o da iş görecektir. Zaten paylaşımlarımı okusaydın 1. deney bunun ile ilgiliydi neden şaşırılıyor ki, düz bir hatta iki uç çıkıp araya elektronik bileşenler konulabiliyorsa bu da çalışacaktır. Ben size bunun neden ilginç geldiğini ve neden imkansız olduğunu düşündüğünüzü anlamıyorum.

Teslanın bu kule ile binlerce akkor filamentli lambayı uzaktan yakdığı iddia ediliyor.
Verimsiz olduğu için kuleye harcanan parayı daha sonra kazanamadığı için yıkmış.
Hava + yüklü iyonlar içerir. Belirli bir mesafeden havaya anten koyup topraklarsanız elektrik elde edersiniz. Bu AC karakteristikte bir elektrik akımıdır. Yalnız akım çok az olur. Hiç bu akımı nasıl artırabiliriz diye düşündünüz mü? Rezonans bu akımı artırmaktadır. İki Tesla kulesinden birini çalıştırıp diğerini topraklarsanız ikincisinin primerinden aldığınız akım rezonansı iyi yakalamışsanız birincinin osilasyonu için harcadığınızdan fazla olur. Çünkü havadan hasat yapmaya başlarsınız. İşte Kapagen jeneratörü bu prensip ile çalışmaktadır. Tesla'nın bu konuda patenti vardır. Zamanında patent numarasına kadar her şeyi paylaşmıştım. Zaten kitapta da var. Arar bulursam yine paylaşırım ama artık hevesim kaçtı.

Kapagen generator free enerji filan üretmiyor.
Uzaktan enerji aktarıyor yüksek voltaj ile.
Onu göstermedikleri için bilmeyenler free enerji kaynağı zannediyorlar.

Akula joule thief devresinin gelişmiş hali.
Voltaj regulasyonuda var.
Free enerji üretmiyor oda.
Kondansatörlerdeki depolanmış enerjiyi tam bitene kadar kullanıyor.
Ledler az akım çektikleri için uzun süre yanarlar.
Ben pcde fişi çekince kasadaki ledler birkaç dakika parlak yanıyor zaten :)

Bunlar bedava enerji cihazlarıdır onları kafanıza göre yorumlamayın. Depolanan enerjiyi falan vermiyor. Sürekli bir akım söz konusu ve bu fikrimce havadan yapılan bir hasat türü. Havanın statik yükü rezonans ile topraklanıyor ya da AKULA'daki gibi topraklama olmadan dahi görece daha düşük bir güçte işe yarıyor. İleride sizlere bunların devrelerini de paylaşacağım. İnceler ve yorumlarsınız. Dileyenler yapabilirler de...

Son düzenleme:
trafo-min.png

trafosuz bağlanınca akım çok düşük oluyor.
Vp =10000 volt olsun.
Ip=100mikroamper olsun.
Np=30000 sarım
Ns=25 sarım.
Trafo olunca 10000/VS=30000sarım/25sarım Vs=8.3 volt olur
Is/Ip=Np/Ns Is/100=30000/25 Is=120000mikroamper=0.12 amper olur.
Ama bu sonuç ideal trafo için uygulamada kayıp olur tabi.
Bu avramenko formülü değil sonuçta. Klasik trafo formülü. Avramenkponun trafoya ihtiyacı yok, alakasıda yok. Sonuçta sende devre yapmışsın.
Bobin olmasada anten olsa gene aynı. Sonuçta AC enerji kaynağı oluşuyor. Ben bir AC kaynağından tek hatla nasıl ikili hatta dönüştüğünün...
Bana avramenkonun nasıl devre tamamlayan bir hat olmadan enerjiyi çift yönlü (Artı ve eksi) doğrultarak kullanılabildiğinin mekaniğini anlatın.

Orada diyotlar ve kondansatöre gerek bile yok. Bir AC fazına tek kablosundan iki uç çıkar o da iş görecektir. Zaten paylaşımlarımı okusaydın 1. deney bunun ile ilgiliydi neden şaşırılıyor ki, düz bir hatta iki uç çıkıp araya elektronik bileşenler konulabiliyorsa bu da çalışacaktır. Ben size bunun neden ilginç geldiğini ve neden imkansız olduğunu düşündüğünüzü anlamıyorum.

Hava + yüklü iyonlar içerir. Belirli bir mesafeden havaya anten koyup topraklarsanız elektrik elde edersiniz. Bu AC karakteristikte bir elektrik akımıdır. Yalnız akım çok az olur. Hiç bu akımı nasıl artırabiliriz diye düşündünüz mü? Rezonans bu akımı artırmaktadır. İki Tesla kulesinden birini çalıştırıp diğerini topraklarsanız ikincisinin primerinden aldığınız akım rezonansı iyi yakalamışsanız birincinin osilasyonu için harcadığınızdan fazla olur. Çünkü havadan hasat yapmaya başlarsınız. İşte Kapagen jeneratörü bu prensip ile çalışmaktadır. Tesla'nın bu konuda patenti vardır. Zamanında patent numarasına kadar her şeyi paylaşmıştım. Zaten kitapta da var. Arar bulursam yine paylaşırım ama artık hevesim kaçtı.

Bunlar bedava enerji cihazlarıdır onları kafanıza göre yorumlamayın. Depolanan enerjiyi falan vermiyor. Sürekli bir akım söz konusu ve bu fikrimce havadan yapılan bir hasat türü. Havanın statik yükü rezonans ile topraklanıyor ya da AKULA'daki gibi topraklama olmadan dahi görece daha düşük bir güçte işe yarıyor. İleride sizlere bunların devrelerini de paylaşacağım. İnceler ve yorumlarsınız. Dileyenler yapabilirler de...
Radyo, telsiz istasyonları ve uydu haberleşmelerin atmosferde yaydıkları elektromanyetik dalgalardan başka iyon miyon yok.
İyon olsalar yıldırım gibi yere çakılırlar. Zaten avramenkoyada ihtiyacı olmaz tek kutuplu yüklerin.
Avramenko AC nin kullanımında rol oynar. ve sadece yüksek frekansta verim sağlar. 50 100 1000 hz üzerinde hiçbir etki yapmaz MHz lere geçmen gerekir.
Atmosfer zaten MHZ deryası. Onların enerjisini yakalasan nolur yakalamasan nolur. Güç yok.

Bu avramenko formülü değil sonuçta. Klasik trafo formülü. Avramenkponun trafoya ihtiyacı yok, alakasıda yok. Sonuçta sende devre yapmışsın.
Bobin olmasada anten olsa gene aynı. Sonuçta AC enerji kaynağı oluşuyor. Ben bir AC kaynağından tek hatla nasıl ikili hatta dönüştüğünün...
Bana avramenkonun nasıl devre tamamlayan bir hat olmadan enerjiyi çift yönlü (Artı ve eksi) doğrultarak kullanılabildiğinin mekaniğini anlatın.
Diyota bağlı küçük iletkenler dipol anten gibi davranıyor.
O teli bağlamazsam lamba daha sönük olur.

Evet artık herkes söyleyeceğini az çok söyledi diyebilir miyiz? :sapik1:
Bence bu konuda tartışmayı herkes seviyor. İzin verirseniz çok daha dikkate değer paylaşımlar yapmaya devam edeceğim. Uzun bir aradan sonra herkes tartışma üslubunu ayarlamayı öğrenmiş. Artık beni doğrudan fırçalamıyorlar. Zamanla fikirlerimiz bir yerde kesişecekler, endişelenmeyin.

Radyo, telsiz istasyonları ve uydu haberleşmelerin atmosferde yaydıkları elektromanyetik dalgalardan başka iyon miyon yok.
İyon olsalar yıldırım gibi yere çakılırlar. Zaten avramenkoyada ihtiyacı olmaz tek kutuplu yüklerin.
Avramenko AC nin kullanımında rol oynar. ve sadece yüksek frekansta verim sağlar. 50 100 1000 hz üzerinde hiçbir etki yapmaz MHz lere geçmen gerekir.
Atmosfer zaten MHZ deryası. Onların enerjisini yakalasan nolur yakalamasan nolur. Güç yok.
Bakın buna atmosferik elektrik deniliyor ve şöyle açıklanıyor. Bu videoyu sonuna kadar izlediğinizden emin olun. Atmosferik elektriği bilmiyor olabilirsiniz ancak birazdan bunu öğrenecek ve çok bilinen bir konu olduğunu anlayacaksınız. Free enerji kapsamında değil bilimin de görüşü bu yöndedir.

@ayhanarican istersen "Kapanadze jeneratörü ile elektrik elde etmek" diye bir konu aç, Çalışır mı, çalışmaz mı, ne kadar pratiktir, maliyeti nedir, yapabilmiş olan var mı tartışır dururuz. Ama ana fikri "termodinamik yasaları doğru değildir" gibi çok büyük bir iddia olan bir konu açarsan, muhtemelen eninde sonunda kilitlenecektir. Çünkü iddianın matematiksel/fiziksel temelini hesaplamalarla ortaya koyamıyorsun. Ayrıca iddiayı kanıtlayacak test düzeneğini kurmak da büyük maliyet, dolayısıyla hiç kimse deneyip doğruluğunu yanlışlığını kendisi kanıtlayacak durumda değil. O yüzden neredeyse kesin olarak kısır tartışmaya dönüşüyor.

Ama herkesin bu konuyu tartışmayı sevdiği sözüne katılıyorum. Devir daim, siyaset, din konularında herkesin dili çözülüyor, forumda uzun zamandır sadece izleyici olan üyeler dahi konuya katılıyor :D

trafo olunca kayıp az oluyor.
elimde kayıpları az olan yüksek voltaj trafosu yok.
rezonans eşleştirmeside tam olması lazım.
Not: Kondansatör koyup deneyince led öldü. :)
1uf idi. Süper kapasitor olsa kimbilir ne yapardı?
Direnç bağlamadan ledi devreye almam hata oldu.
2.7V bir süperkapasitörün olsa işe yarardı :) 2.7V'un üstüne çıkmaz ve bu da led için yeterli bir voltaj olurdu. uF kapasitörleri kullanma ledlerini yakarsın. Tebrik ederim eğlenceli hobiler edimişsin. Ben ilk Tesla Bobinimi kendim yaptım. Trafosu yoktu 0.5W harcıyordu. Güç kaynağı ile besliyordum. 5V 0.1A akım çekiyordu. Ampülü hafifçe aydınlatıyordu. bobin sarıp lede bağladığımda çok yaklaştırırsam yakıyordu.

İnsanlar elektronik alanıyla ilgili oldukları halde Tesla Bobini, Spark Gap ve atmosferik elektrik konusunda hiçbir şey bilmiyorlar.

Son düzenleme:
Bakın buna atmosferik elektrik deniliyor ve şöyle açıklanıyor. Bu videoyu sonuna kadar izlediğinizden emin olun. Atmosferik elektriği bilmiyor olabilirsiniz ancak birazdan bunu öğrenecek ve çok bilinen bir konu olduğunu anlayacaksınız. Free enerji kapsamında değil bilimin de görüşü bu yöndedir.

O elektrik statiktir. DC akım alırsın. Voltajı yüksek amperi ölçülemeyecek kadar düşük olur.
Kondansatör üzerinde toplayabilirsin ama şarjı uzun sürer.
Sonra onu AC ye çevirip trafo ile düşürdükten sonra yeniden DC çevirmen lazım.
Ama bir işe yaramaz.
Yakınlarda Tesla bobini olursa işe yarar çıkış alırsın.

Radyo vericileri ile doğal kaynaklardan gelen dalgalar ise daha düşük voltaj indükler.
Ben yük bağlamadığım halde en fazla 0.5 volt elde ettim.
300 ohm kulaklık bağlarsam 1mikrovolta 0.001 volta düşüyordu.
Bununla birşey çalışmaz.

Termodinamik sorusu: Uzay boşluğunda, her şeyden çok uzakta bizim dünya büyüklüğünde yeni bir gezegen oluştuğunu düşünelim. Bu gezegene yeterince derin bir delik deldik. Sonra da deliğin dibindeki ısı ile yüzeydeki ısı farkından yararlanarak jeotermal elektrik üreten santral kurduk. Bu santral:

1) Sonsuza kadar çalışır mı? neden?
2) Çok uzun süre çalışır ama eninde sonunda üretim durur mu? neden?

Tabi santral peryodik bakım vs isteyebilir. Bu konumuzun dışında. Burada asıl soru, jeotermal enerjiye yönelik.

@ayhanarican istersen "Kapanadze jeneratörü ile elektrik elde etmek" diye bir konu aç, Çalışır mı, çalışmaz mı, ne kadar pratiktir, maliyeti nedir, yapabilmiş olan var mı tartışır dururuz. Ama ana fikri "termodinamik yasaları doğru değildir" gibi çok büyük bir iddia olan bir konu açarsan, muhtemelen eninde sonunda kilitlenecektir. Çünkü iddianın matematiksel/fiziksel temelini hesaplamalarla ortaya koyamıyorsun. Ayrıca iddiayı kanıtlayacak test düzeneğini kurmak da büyük maliyet, dolayısıyla hiç kimse deneyip doğruluğunu yanlışlığını kendisi kanıtlayacak durumda değil. O yüzden neredeyse kesin olarak kısır tartışmaya dönüşüyor.

Ama herkesin bu konuyu tartışmayı sevdiği sözüne katılıyorum. Devir daim, siyaset, din konularında herkesin dili çözülüyor, forumda uzun zamandır sadece izleyici olan üyeler dahi konuya katılıyor :D
Tamam yarın açarım. Bugün gece 3'de kalktım uyamadım. Çünkü sabahına hastaneye gitmem gerekiyordu. Bugün fazla yordum kendimi, notlarıma bir bakayım devre şemalarını tekrar bulayım kapsamlı bir başlık açarım Kapagen konusunda...

Zaten overunity makinelerinin %90'ı bu prensiplerle çalışıyor ve Termodinamik yasaları ile çelişmiyor fakat Orffyreus'un tekerleği, iki aşamalı mekanik osilatörler ve hareket halindeki bir volana açısal hız katmak ve bunun kolaylığı ile volandan tekrar tekrar enerji emmek gibi projeler termodinamik yasaları ile çelişiyor.

@taydin soruda neden hayali bir gezegen ürettik onu anlamadım. Güneşi düşünelim, ömrü var er ya da geç ölecek biliyoruz. Aynı şekilde her gezegenin çekirdeği er ya da geç soğuyacak.

Güneş örneğini vermek istemedim çünkü zaten enerji kaynağı. Buradaki gezegen yüzey görünüşünde tamamen ölü, aynı bizim ay gibi.

Forum istatistikleri

Konular
8,376
Üyeler
3,319
Son üye
bsahin26

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back