Bitmiş pil ile batarya şarjı yapan devre

Şarj ettiği pilin kapasitesini bilip ölçebiliyor, ama aynı ölçümleri sürücü pili dediği pil üstünde yapmıyor, bana biraz uyanıklık gibi geldi.

Şarj ettiği pilin kapasitesini bilip ölçebiliyor, ama aynı ölçümleri sürücü pili dediği pil üstünde yapmıyor, bana biraz uyanıklık gibi geldi.
Yo hayır hiç alakası yok, diyor ya sürücü bataryasının voltajında fark edilir bir azalma olmadan hedef bataryayı şarj ettim. Ben de onaylıyorum çünkü o kadar çok led yaktım kapasitör şarj ettim 0.5V, 0.4V olmadı. Şarj ediyor işte, ben şaşırmıyorum ancak sizin kafayı yemeniz lazım bunu iyi biliyorum ve siz kafayı yemeden ben pes etmeyeceğim.

Pil voltajı ile kapasitesi birbirine eşit şeyler değiller, öncelikle bunda anlaşalım. Sonrasında isterseniz gidin bir tane 18650 bulun, 2.5V a kadar discharge edin. Bu noktada pil bitmiş sayılır, bakın datasheet e indirme kardeşim pil bitti daha da zorlama der. Ama istersen hala kullanırsın, en sonunda kimyasına zarar verene kadar kullanırsın, çünkü aslında içindeki enerji bitmemiştir. Takın ampermetreyi voltmetreyi loglayın bakalım iki tarafı da hesaplayalım enerjiyi karşılaştıralım. Şimdi bunun simulasyonunu kurup çözsek, diyeceksin ki sizin simulasyon programı bozuk. O yüzden hazır yapmışsın devreyi, yap şu ölçümü düzgünce bende kafayı yiyeyim.

Pil voltajı ile kapasitesi birbirine eşit şeyler değill
Ben voltaj ile kapasite aynı şeyler mi dedim? Benim yapmama mı muhtaçsın? Devrede 3 eleman var. Bir gece hobi niyetine al eline havyayı sonra evde bir bitik pil bul çalıştır gör bak dene, kafayı mı yiyeceksin, idrakini mi değiştireceksin, kendin dokunduğun, kokladığın projeyi gör ondan sonra fikrini değiştirmen gerekiyorsa değiştirirsin. Beni bekleme bence... Hem insanlar katı kurallara boyun eğerken değil çalışırken, proje yaparken öğrenirler. Bu projenin sana öğreteceği o kadar çok şey var ki buradan başlarsan toplamda merakının peşinden giderken öğreneceklerinin bir üniversite eğitiminin katbekat fazlası olacağına eminim.

Son düzenleme:
Fikrim değişmiyor. Devreye baktım bilmediğim bir şey yok bu devrede. Sen kendini kandırıyorsun, madem çok isteklisin paylaşmaya ölç koy dedik ona da gelmiyorsun, e adam senin amacın nedir? Siz kafayı yemeden pes etmem diyorsun tamam yap ölç ispatla yiyeyim diyorum bu sefer garip garip tepkiler. Amacın ilgi çekmek mi?

Gerçi şöyle bir durum var, bant genişliği yeterince dar bir multimetre ile ölçersen o pilin akımı 0 gibi çıkar gerçekten.

Sonsuz enerji videosu çekiyorsun, pili saklamana gerek yok. Bu fikri sevdim umarım hintliler çeker videosunu.

Fikrim değişmiyor. Devreye baktım bilmediğim bir şey yok bu devrede. Sen kendini kandırıyorsun, madem çok isteklisin paylaşmaya ölç koy dedik ona da gelmiyorsun, e adam senin amacın nedir? Siz kafayı yemeden pes etmem diyorsun tamam yap ölç ispatla yiyeyim diyorum bu sefer garip garip tepkiler. Amacın ilgi çekmek mi?
Ölçtüm ölçmediğimi kim söyledi? Pili ölçüyorum ve 0.5V gösteriyor sonra devrenin çıkışını DC olarak ölçüyorum yine 0.5V gösteriyor ancak ledi yakıyor. Böyle bir saçmalık var. Buradaki voltaj AC de değil DC de değil, 50Hz değil en azından, ölçemiyoruz... Onun için öyle uzaktan göründüğü gibi değil, bir elektronikçi arkadaşım ile birlikte yaptık deneyi, burada kafayı yiyordu. Ölçünce farklı bir değer ölçüleceğini mi sanıyorsun? Çıkışa bir kapasitör bağlasak bu defa 17V a kadar çıkıyor.

Ölçtüm ölçmediğimi kim söyledi? Pili ölçüyorum ve 0.5V gösteriyor sonra devrenin çıkışını DC olarak ölçüyorum yine 0.5V gösteriyor ancak ledi yakıyor. Böyle bir saçmalık var. Buradaki voltaj AC de değil DC de değil, 50Hz değil en azından, ölçemiyoruz... Onun için öyle uzaktan göründüğü gibi değil, bir elektronikçi arkadaşım ile birlikte yaptık deneyi, burada kafayı yiyordu. Ölçünce farklı bir değer ölçüleceğini mi sanıyorsun? Çıkışa bir kapasitör bağlasak bu defa 17V a kadar çıkıyor.
Osiloskopun vardı tak çıkışa gör ne olduğunu. Arkadaşın kafayı yemeye yer arıyormuş. @Mikro Step in youtube kanalında daha güzel ve kafa karıştırıcı içerikler var. Kısa devre edilince yanan led videosu falan var, arkadaşın onları görürse ne yapar acaba

Olabilir. Ilave bilgiler, dalga seklini de gorursek ne istersen hesaplanabilir.
P. J. Kelly makalenin ve kitabın yazarı bu devrenin havadan akım çektiğini iddia ediyor. Pilden akım çekmiyormuş ama havadan akım çekiyormuş. Zaten fazladan bir akım varsa bunun kaynağı sorgulanacak transistörden ya da sargıdan ne kadar akım geçiyor akım nerede karışıyor görülecek. Daha teknik bir ölçüm yapmak gerekiyor. Bence bu projeyi siz yaparsanız bize daha doyurucu bilgi verebilirsiniz ama mutlaka pil şarj etmeyi de ihmal etmeyin.

• Haha
Reactions: clc
Yo hayır hiç alakası yok, diyor ya sürücü bataryasının voltajında fark edilir bir azalma olmadan hedef bataryayı şarj ettim. Ben de onaylıyorum çünkü o kadar çok led yaktım kapasitör şarj ettim 0.5V, 0.4V olmadı. Şarj ediyor işte, ben şaşırmıyorum ancak sizin kafayı yemeniz lazım bunu iyi biliyorum ve siz kafayı yemeden ben pes etmeyeceğim.
Birkaç mwlık ledler ile ölçülmez.
Ledler statik elektrik ile bile yanıyor.
Çıkışına 5wattllık porselen rezistans veya tel rezistanslı lamba bağla.
O zaman pilin hızlıca boşalır. :)

Forum istatistikleri

Konular
8,359
Üyeler
3,314
Son üye
tarık bektaş

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back