Bitmiş pil ile batarya şarjı yapan devre

Size aktarılan bilgilerde neden en önemli bileşeni gizleyerek anlatıyorlar? Akıl alır gibi değil Kapagen jeneratörünü inceledin mi? Sana göstereceğim bu versiyonda 2 toprak bağlantısı var ve tetik amacıyla 9V-12V'luk bir gerilimle tetiklendikten sonra 1200W-2400W arası güç üreten bir piknik jeneratörü olarak kullanılıyor. Elbette çok yaygın değil büyük çevrelerce bilinmiyor fakat overunity camiasında meşhurdur.

Ben senin paylaşımını anladım kayıpsız elektrik iletimi için bir yol sunuyor ve kısa devre sanıyorsun fakat gerçekten işe yarıyor ancak oradaki spark gapın çok fazla işlevi var. Kapagen jeneratöründe de kullanılıyor. Şimdi şu bağlantıya tıklayıp bu sistemin her detayını öğrenebilirsin. Tüm ölçümler ve tüm hikaye...

Avramenko-Plug mucidi orada spark-gap kullanmamış. Patent kayıtlarında öyle birşey yok.
Kapanadze amacı dışında kullanmışsa onun problemi.Zaten sorumun cevabı da bu değil.
Overunity lik bir olayda değil. Basit fizik.
Asıl cevabı bekliyorum bay dahi..

Verdiğin linkte de resim ve vidyo dışında bişey yok.
Not: Havanın delinme gerilimi 3MV/m. Yani sparkgap in çalışması için gereken gerilim eğer aralık 1mm ise 3000 volt eder. Dolayısıyla avramenko plug diyotlarının minimum 3500 volt breakdown voltajı olması gerekir. Öyle bir diyot bul bana bakalım hadi.

Son düzenleme:
@ayhanarican kapanadze jeneratörünün mantığını okuyunca, bunun bir overunity veya unity makina olduğu sonucu çıkmıyor. Anlatıldığına göre, dünya üzerinde, elektrik potansiyeli farklı iki nokta bulup oralardan kablo çekerek elektrik eide ediliyor. Bunun güneşten elektrik elde etmekten, barajlardan, jeotermal enerjiden bir farkı yok.

Ama millet artık şartlanmış, senin önerdiğin her makinayı overunity veya unity makina olarak varsayıyor :katil2:

elektrik potansiyeli farklı
Hava ve toprak arasında elektrik potansiyeli vardır ve bu cihazlar bunu kullanıyor. Daha doğrusu havanın + elektrik yüklü iyonları vardır ve bununla topraktan elektrik alırsınız ancak bunun için rezonansa ayarlanmış bir trafo gerekir. Tıpkı buradaki minik rezonansa zorlanan devre gibi... Bu konuda kendi içerisinde derya deniz gibi, araştırınca ne olduklarını anlıyorsunuz. Öyle jeotermal gibi potansiyel fark sıcak elektrik vs. aramıyorsunuz. Kurduğunuz her yerde çalışıyorlar.

Örneğin bu cihaz ise topraksız ve open source olarak AKULA ismiyle anılıyor. InfinitySAV şirketi bu cihazı yapıp satışa sunmuştu ancak bu cihazlar satılamıyor çünkü mahkeme el koyuyor. Detaylarını daha önce anlatmıştım.

Neticede overunity makina veya unity makina ile "bedava elektrik" arasındaki farkı anlamanı sağlamaya çalışıyorum. Birisi bugün bilinen fizik kanunları ile imkansız, diğer mümkün.

Neticede overunity makina veya unity makina ile "bedava elektrik" arasındaki farkı anlamanı sağlamaya çalışıyorum. Birisi bugün bilinen fizik kanunları ile imkansız, diğer mümkün.
Hepsi mümkün, her işin teknik detaylarında kaybolduğunuzda doğanın bize imkansız diye bir şeyi yasakladığını görürsünüz. Her şey mümkündür. O halde size bir soru; Vücudumuz termodinamik kanunlarına göre mi işliyor? Daha Türkçe sorarsak vücudumuzun enerjisi çok azaldığında tak diye düşüyor muyuz? Ne oluyor? Termodinamik işliyor mu?

• Haha
Reactions: clc
Şimdi bi daha oku..

Spark gap değil yüktür o.
DC ye çevrilen gerilimi harcayan işe dönüştüren unsur.
SparkGap ile alakası ilgisi yok.
Şimdi bunun dinamiğini çalışma mantığını anlatta bizde öğrenelim nasıl böyle bir sihirli devre olabiliyor.

Sistemin yük olmadan çalıştığını gösterebilmek için Spark GAP kullanmışlar. Paylaştığım linkte bolca fotoğrafları vardı. Tek bir hat üzerinden AC akımı toprak hattı olmadan ulaştırabiliyor. Tek hat üzerinden kayıpsız elektrik dağıtımı için kullanılabilir ancak bu aynı zamanda overunity makinelerinin de bir bileşenidir. Bunu bilmiyor olabilirsin ancak Kapagen jeneratörünü incelersen orada da 2 adet görürsün. Enerji evrenin her yerinde ve bizim yapmamız gereken de doğanın bu enerji döngüsüne cihazlarımızı entegre edebilmektir. Tüm overunity cihazları bunu yapar ancak bilmediğimiz enerji türleri vardır ve potansiyelin kinetiğe dönüşmesinde vs. merkezkaç kuvvetleri gibi fenomenlerin fazladan oluşturduğu enerjiyi de bunlara ilave etmek ayrıca gerekir. Çünkü anlaşılamıyorlar. Daha önce pek çok kez paylaştım. Paylaştığım linkleri mutlaka inceleyin yoksa bir anlamı olmuyor.

Kapagen generator free enerji filan üretmiyor.
Uzaktan enerji aktarıyor yüksek voltaj ile.
Onu göstermedikleri için bilmeyenler free enerji kaynağı zannediyorlar.

Akula joule thief devresinin gelişmiş hali.
Voltaj regulasyonuda var.
Free enerji üretmiyor oda.
Kondansatörlerdeki depolanmış enerjiyi tam bitene kadar kullanıyor.
Ledler az akım çektikleri için uzun süre yanarlar.
Ben pcde fişi çekince kasadaki ledler birkaç dakika parlak yanıyor zaten :)

Eğer her seferinde kilitlenecekse konu neden açılmasına müsade ediliyor? Belki deneyler gelirdi biraz nasıl ölçülmesi gerektiği falan konuşulurdu en azından

483032091_17924983398041208_8821050644941547260_n.jpg

Hile kaynakları bu tesla küresi veya plazma küresi diye satılan oyuncağın gelişmiş hali.
Bu oyuncak bile yarım metre uzağa aktarma yapıyor.
Paratoner gibi sivri uçlu metale voltaj düşürücü trafo ve diyot bağlanınca uzaktan enerji aktarımı oluyor.
Trafodaki primeri bir ucu toprağa bağlı olmalı.
Tesla bobini görünmediği için millet havadan enerji elde edildiğini zannediyor.

Mevcut kanunlarda doğrudan suç teşkil etmeyen ve forumun konusuyla marjinal da olsa alakası olan bütün konulara izin veriyoruz. Doğrusu da bu bence, çünkü hangi konudan üyelere yarar geleceğini, hangi konudan yarar gelmeyeceğini peşinen bilemeyiz, bunun değerlendirmesini de yapmamamız lazım. Bunları yapan Türk forumlarının çoğunun hali de ortada.

Ama bir konu eğer yararlı olmaktan çıkmışsa da artık orada kısır tartışmalar yaşanmasına ve insanların birbirine kırılmasına da izin vermemek lazım diye düşünüyorum. Daha iyi bir önerisi olan varsa tartışalım.

Kainat sonsuz enerjiyle donatılmış ta her enerji kaynağınında kullanılmasının bir yolu bir izahı wardır.
2 sayfa kıytırık yazı 3 5 resimle anlatılmaz.
@ayhanarican Basit bir avramenko plugın nasıl çalıştığını bile izah edemeyip linklere boğdun burayı.
Soruma cevap yerine linklere sığınıyorsun konuyu başka alanlara saptırıyorsun.

Aynı soruyu tekrar soruyorum ve cevap bekliyorum.

Avramenko plug ın çalışma mantığını bana izah et. Elektiriksel dinamik nasıl işliyor orada tek hat üzerinden.
Avramenko Plug ı bizzat kullanmış biriyim. Ne olduğunu gayet iyi biliyorum.

Teslanın bu kule ile binlerce akkor filamentli lambayı uzaktan yakdığı iddia ediliyor.
Verimsiz olduğu için kuleye harcanan parayı daha sonra kazanamadığı için yıkmış.
Bu kule netameli bir konu buna hiç girmesek daha iyi olacak.
Bu kule hiçbir zaman faal olmadı zaten.

Tartışmalarının bunun üzerinden yürütülmesi anlamsız.

Kainat sonsuz enerjiyle donatılmış ta her enerji kaynağınında kullanılmasının bir yolu bir izahı wardır.
2 sayfa kıytırık yazı 3 5 resimle anlatılmaz.
@ayhanarican Basit bir avramenko plugın nasıl çalıştığını bile izah edemeyip linklere boğdun burayı.
Soruma cevap yerine linklere sığınıyorsun konuyu başka alanlara saptırıyorsun.

Aynı soruyu tekrar soruyorum ve cevap bekliyorum.

Avramenko plug ın çalışma mantığını bana izah et. Elektiriksel dinamik nasıl işliyor orada tek hat üzerinden.
O basit AC-DC dönüştürücüsü.
Böyle pilsiz çalışan radyo devreleri var.
Ama çıkışı çok az radyo vericisi uzakta olunca.
Yakında olsa bayağı yüksek çıkış alınır.
elt5IPWFO60-2wHoeBo-q6NOs5UwQVjysmDxp0lY1hUaC9vTI2TgZftydXK8F7RGjPBGSIO7_ja3heMzTmfIHlUa

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
8,376
Üyeler
3,319
Son üye
bsahin26

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back