ARIYORUM Basit Vinç ve Şaryo

Merhaba,

Bir vinç ve şaryo düzeneği yapacağım. 200kg kadar kaldıracak. Fakat ölçülerine tam ulaşamadığım için fiziksel olarak görmek, ölçmek istiyorum. İstanbul/Karaköy'de nerede fiziksel olarak bu ufak vinç ve şaryoları görebilirim?

1760209513538.png
1760209540892.png

Hazirlari ucuz. Ugrastigina degmeyebilir.

Caraskal alip motorize hale getirebilirsin.

2 ton kaldirma yetenegindekini gittigidiyor benzeri stelerden birisinden siparis etrmistim.

Merhaba,

Bir vinç ve şaryo düzeneği yapacağım. 200kg kadar kaldıracak. Fakat ölçülerine tam ulaşamadığım için fiziksel olarak görmek, ölçmek istiyorum. İstanbul/Karaköy'de nerede fiziksel olarak bu ufak vinç ve şaryoları görebilirim?

44305 eklentisine bak44306 eklentisine bak
manuel__aryo2.jpg

elle kaydırmalı bu.

Yanlış anlaşıldım. Zaten hazır alacağım. Calaskal ile uğraşamam. Ton kaldırmayacağım. Hasta kaldıracağım. 100kg.. Hadi güvenlikle 200kg max.

Ürünün dış ölçülerini öğrenmem gerekiyor. Çünkü küçük ev şartlarında kapı altı gibi yerlersen geçecek. En ufağını tespit etmem gerekiyor. NPI 80 profilde gezecek

Yanlış anlaşıldım. Zaten hazır alacağım. Calaskal ile uğraşamam. Ton kaldırmayacağım. Hasta kaldıracağım. 100kg.. Hadi güvenlikle 200kg max.

Ürünün dış ölçülerini öğrenmem gerekiyor. Çünkü küçük ev şartlarında kapı altı gibi yerlersen geçecek. En ufağını tespit etmem gerekiyor. NPI 80 profilde gezecek
I demirinin taşıma hesaplarını yapardım ama bendeki kitap çok eski.1960 yılından kalma :)
ölçülerine bakmam lazım.
npi-profil.jpg

makaraların konikliği bu 14 derecelik açıya uygun olması lazım.

Hastalar için medikal sektörüne bakın.. Değişik ürünler var.. Vinç benzeri şeyler kullanışlı olmaz.. Hasta tekerlekli sandalyeye aktarılacak veya tersi olacaksa buna uygun çözümler var.. Hastanın durumu da önemli.. Yürüyemez ama aklı yerinde.. Veya yürüyemez ve aklı yerinde değil vs.. Bazı hastalar sandalyeye bile oturamaz durumda olabilir..

Öyle 4 tekerlekli vinç alırsan, I demirindeki olası virajlarda dönemez, sıkışır. Onun yerine aşağıdaki gibi bir ceraskal alıp, sadece iki tane karşılıklı tekerlek yaparsan viraj da döner

1760260887429.png

61GnVUTxHVL.jpg

format:webp

Bu ise yapı işlerinde kullanılan bir tip.. Yük kaldırmak için.

Buda başka çeşit bir ürün..

1.jpeg

2.jpeg

E=2100000 kg/cm²
σb=800 kg/cm²
J yerine eğilme ekseni yazan sutundaki Ix cm^4 değeri I demiri dikine kullanılırsa Iy değeri I demiri yatık kullanılırsa yazılacak.
Ozamanlar kuvvet birimi Newton değildi. Kg idi. O sizi aldatmasın. :)
Ben hala şimdiki kütle birimi ile ozamanki kuvvet birimini karıştırıyorum. :)

3.jpeg

T demirinide ekleyeyim lazım olur birilerine :)
tdemiri.jpeg

Son düzenleme:
Tavana monteli hasta taşıma sistemi örneği

44309 eklentisine bak

Evet bunun benzerini yapmış olacağım. Bunların fiyatları çok çok yüksek. Binlerce dolar havada uçuyor. Ve kapı sebebiyle yine npi döşemek gerekiyor.

Hasta 85-90kg, 90 yaşında, kalça protezi ameliyatlı. walker ile birlikte yanında birilerinin yardımıyla yürüyebiliyor. Fakat yaşlılık, iri cüsse, denge problemleri, kaz zayıflığı sebebiyle tam anlamıyla tek başına normal bir insan gibi yürüyemeyecek.Bu sebele şöyle askılı bir destek oabilir diye düşündüm.

Hazır liftler dar koridorda dönmüyor, Evinizin ona göre olması gerekiyor. Dar tuvalte filan girmesi mümkün değil.

Biglift td-0.5 olan şaryo 1 metre yarıçap radius ile dönebiliyor. Araştırdığım kataloglarda böyle. Dolayısıyla 80 lik npi demirleri büktüreceğim. Sadece ev şartlarına göre vincin ve şaryonun yükseklik ve en bilgisine ulaşamadığım için nereden nasıl dönecek, dönüşte şaryonun motoru kapının kenarına çarpacak mı hesaplayamıyorum.

Ekler

• IMG_4652.jpeg
    IMG_4652.jpeg
    71.6 KB · Görüntüleme: 8
Tekerlekli sandalye ile hasta bakma durumu işin çözüm gibi görünüyor. Lakin yaşamayan bilmez. Bir insanın saatlerce oturması bası yarası gibi ciddi probemlere, kas zayıflığına vs yol açıyor. Bizim hastanın minimum en az 45dk bir kaldırılıp, tuvalete git gel yürütülmesi gerekiyorki kalçalarında yatak ve oturma yarası olmasın. Kasları daha fazla erimesin.

45dk bir hastayı yardımcı tutarak yürütemezsiniz. Kimse bunu yapmaz. Kendi yakını olarak bile fiziki efor harcarsanız (walker vs) buna yetişemezsiniz. Ama destek sistemiyle bir yeleğe bağlayıp bunun yapılabileceğini düşünüyorum.

80 mm lik NPI çok abartılı yav. Hem çok ağır olur, montajı zor olur, hem de bükülmesi çok zor olur. 5 mm et kalınlığı olan bir T profil kullansan, 50 cm de bir de tavana monte etsen 90 kg lık bir yükü rahat taşır diye düşünüyorum. Ama çok kolay bir şekilde itilebilsin istiyorsan, yani aralarda sarkmaya bağlı rampalar oluşmasın istiyorsan, biraz daha fazla et kalınlığı da olabilir.

Forum istatistikleri

Konular
8,397
Üyeler
3,322
Son üye
asmukami

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back