8 Dolarlık Ekran Siparişi Gümrüğe Takıldı

biscuitdev

Üye
Alibaba'dan projem için 4 adet TFT ekran sipariş vermiştim, tanesi 2 dolar. Ama gümrük kargoma çöktü, neymiş faturadaki beyana inanmıyorlarmış, 8 dolar olamazmış. Sonuç olarak kargom gümrüğe takıldı. FedEx ile geliyordu, bana mail attılar. Aradım sordum, bir mail verdiler, oraya paket içeriğini, amacını, sipariş ekranını, kredi kartı dekontunu atmamı söylediler. Ben de yanında ürün linkini de yolladım.

Sonra şu yanıt geldi:
“Gönderiniz gümrük incelemesine alınacak ve işlem süresi 5 iş günüdür.”

Şimdi bu ürün gerçekten de 27 euronun altında oluyor, yalan fatura falan yok. Sorum şu: Sadece %60 gümrük vergisi mi çıkar, yoksa bekletildiği için ordino, ardiye, müşavir ücreti gibi şeyler de çıkar mı? Yoksa gerçek fiyat olduğunu görünce %60 vergi alıp direkt yollarlar mı?

Daha inceleme aşamasında herhalde. Hemen gidip gümrük memuru ile konuş. Yoksa ticari kabul edilir ve en az 20 bin TL masraf yaparsın ürünleri çekmek için.

Nasıl ulaşacağım ki memura, ticari kabul edilir mi 8 dolarlık şey? Ürünün linkini de yolladım.

Eğer ticari ünvan ile sipariş verdiysen, herşey, bedava mal dahi kesin olarak ticari kabul edilir ve gümrükten büyük bir kazık yersin. Eğer şahıs olarak sipariş verdiysen, herşey memurun paşa gönlüne kalmış oluyor. Gümrüğe gidip konuşmak lazım. Şahsi diyalog bazan fikirlerini değiştirebiliyor.

Bundan yıllar önce Almanya'dan akvaryum malzemeleri sipariş etmiştim. PVC boru, dirsek, bitki maşa ve makasları. Gümrüğe takılmış ve işlemleri başlatmam için gümrük müşavirinize haber verin diye yazı geldi. Gittim İzmit'teki gümrük binasına. Memura anlatmaya çalıştım. "Bu hobi, ticari birşey yok, balık akvaryumu bu" diye. "Gel hele şöyle, bir konuşalım :sapik1: " dedi. Ben de "Valla ne devlete, nede başka kimseye beş kuruş vermem. Gerekirse hepsini terkederim, ne yaparlarsa yapsınlar, yazıklar olsun" diye epey bir hiddetlendim. İçeri gittik oturduk, neredeyse bütün memurlar geldi, çaylar, kahveler, soğuk içecekler geldi. Güzel muhabbet oldu, iyi vakit geçirdik. Sonra yukarıdaki memur geldi "neyse abi öde şu hesabı halledeceğim senin işi, hiç merak etme" dedi :kizgin2:

Yani öyle veya böyle, senden bir şekilde parayı alıyorlar ...

Eğer ticari ünvan ile sipariş verdiysen, herşey, bedava mal dahi kesin olarak ticari kabul edilir ve gümrükten büyük bir kazık yersin. Eğer şahıs olarak sipariş verdiysen, herşey memurun paşa gönlüne kalmış oluyor. Gümrüğe gidip konuşmak lazım. Şahsi diyalog bazan fikirlerini değiştirebiliyor.

Bundan yıllar önce Almanya'dan akvaryum malzemeleri sipariş etmiştim. PVC boru, dirsek, bitki maşa ve makasları. Gümrüğe takılmış ve işlemleri başlatmam için gümrük müşavirinize haber verin diye yazı geldi. Gittim İzmit'teki gümrük binasına. Memura anlatmaya çalıştım. "Bu hobi, ticari birşey yok, balık akvaryumu bu" diye. "Gel hele şöyle, bir konuşalım :sapik1: " dedi. Ben de "Valla ne devlete, nede başka kimseye beş kuruş vermem. Gerekirse hepsini terkederim, ne yaparlarsa yapsınlar, yazıklar olsun" diye epey bir hiddetlendim. İçeri gittik oturduk, neredeyse bütün memurlar geldi, çaylar, kahveler, soğuk içecekler geldi. Güzel muhabbet oldu, iyi vakit geçirdik. Sonra yukarıdaki memur geldi "neyse abi öde şu hesabı halledeceğim senin işi, hiç merak etme" dedi :kizgin2:

Yani öyle veya böyle, senden bir şekilde parayı alıyorlar ...
Bireysel olarak sipariş vermiştim hatta aldığım şirkete lütfen faturaya bireysel kullanım için yazın diye mesaj göndermiştim,"Sample - No Commercial value Personal use" yazmışlar, umarım memur uğraştırmaz da doğrudan geçirir. Gümrüğe gidip konuşma gibi bir imkanım yok maalesef çok uzaktayım.

Bana bir firma sample yollamak istemişti, bende saf saf kabul etmiştim. Sonra adamlara da mahçup olmuştum, neden almıyorsun kardeşim diye trip atmıştı adam. İyi niyetli al bak örnek vereyim benim ürünümü bi incele bile geçmiyor.

Forum istatistikleri

Konular
8,409
Üyeler
3,324
Son üye
furkanswa

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back