Neden overunity makinelerin çalıştığını anlayamayıp enerji üretmenin imkansız olduğunu düşünüyorsunuz?

Status
Yeni mesajlara kapalıdır.
P=34.323,275 pascal idi
10cm çapında piston olursa 0.1m
Alan=0,007854m2
F=P*A=34.323,275 x 0,007854m2
piston itme kuvveti
F=269,575newton olur

21.2litre/1000=0,0212m3
l=0,0212/0.007854
0.1m çapındaki pistonun 21.2 litreyi bir saniyede doldurabilmesi için
l=2,7m bu uzunluğu 1 saniye alması gerekir.

P=F*V
P=269,575*2,7m/s=727,8525watt :)

üretilen güç 580,866 watt < tüketilen güç 727,8525watt

Not:hesap hatası düzeltildi.

Son düzenleme:
@mechanic Ya ilerle ya, ben de düzgün bir hesap yapacaksın sandım. Hani enerji yok olmuyordu senin hesapta resmen büyük bir bölümü yok oluyor. Ayrıca kompresörler saniyede bir değil pek çok piston hareketi ile yine fazla miktarda havayı pompalayabilir. Hesabın saçma sapan ve çok hatalı! Hız parametresini doğru kullanmıyorsun ve bu nedenle de güç hesabını doğru yapamıyorsun.

Basınç hesabı da yanlış çünkü basınçlı hava küçük bir hortum ile aktarılıyor 10cm piston ile değil hız fazla ancak alan çok daha küçük. Boru çapını 1cm olarak alman gerek. Ayrıca bu depolanmış hava ile yapılıyor ve bu durumda bile kompressör sürekli çalışmak zorunda kalmıyor. Bunları senin hesaplaman imkansız.

O kadar metre suyun altında nefes almak için o kadar kuvvet gerekseydi balıkların solungaç kasları çalışamazdı. Hesabı doğru yapabilmen için tork ve açısal hız kullanman gerek ve 1cm borudan hava basıldığını ihmal etmeden hesaplaman gerekiyor. Bunun için de 39W yeterli olur ve karşılığında yaklaşık 140W enerji hasadı olur.

Yine ayrıca saniyede bir şamandıra hava ile dolduruluyor 21 litrenin tamamı değil

Son düzenleme:
F=P*A=34.323,275 x 0,007854m2
piston itme kuvveti
F=2.695,75newton olur
Ayrıca bu hesapta

F = 34.323,275 * 0,007854 = 269,572842 Newton eder.

Sonra zaten bir saniyede 1 şamandıraya hava basıyoruz.

2,12 litre

I = L / A
I = 0,00212 / 0,007854 = 0,2699 metre
P = F * V = 269,572842 * 0,2699 = 72,76476W eder. Bu input gücü

Çıktı gücünü de sen 580W olarak hesaplamıştın.

Hesap ortada işte nereden baksan ciddi kazanç var.

Basınç hesabı da yanlış çünkü basınçlı hava küçük bir hortum ile aktarılıyor 10cm piston ile değil hız fazla ancak alan çok daha küçük. Boru çapını 1cm olarak alman gerek. Ayrıca bu depolanmış hava ile yapılıyor ve bu durumda bile kompressör sürekli çalışmak zorunda kalmıyor. Bunları senin hesaplaman imkansız.
Küçük hortumdaki havayı 3.5 metre derine basmak için pistonlu pompa kullanacaksın gene.
Boru çapı küçüldükçe sürtünme direnci artar.
Aynı debide hava basmak için basıncı daha çok arttırmak zorunda kalırsın.
Onu hesaba katmadım.
Depolanmışp hava ile çalışanada devri daim makinesi denilmez.
O kadar metre suyun altında nefes almak için o kadar kuvvet gerekseydi balıkların solungaç kasları çalışamazdı. Hesabı doğru yapabilmen için tork ve açısal hız kullanman gerek ve 1cm borudan hava basıldığını ihmal etmeden hesaplaman gerekiyor. Bunun için de 39W yeterli olur ve karşılığında yaklaşık 140W enerji hasadı olur.

Yine ayrıca saniyede bir şamandıra hava ile dolduruluyor 21 litrenin tamamı değil
Balıklar bulunduğu ortamda iç ve dış basınçları denktir.
Ayrıca derin deniz balığı hızlıca yukarı çıkarsa patlar.

Ayrıca bu hesapta

F = 34.323,275 * 0,007854 = 269,572842 Newton eder.

Sonra zaten bir saniyede 1 şamandıraya hava basıyoruz.

2,12 litre

I = L / A
I = 0,00212 / 0,007854 = 0,2699 metre
P = F * V = 269,572842 * 0,2699 = 72,76476W eder. Bu input gücü

Çıktı gücünü de sen 580W olarak hesaplamıştın.

Hesap ortada işte nereden baksan ciddi kazanç var.
Saniyede 2.12 litre basarsan 10 şamandırayı 10 saniyede doldurursun.
Hız ve güç düşer.
3.5 metre su yuksekliği ise bant hızı 3.5 metre/saniye ise bir şamandıra 3.5 metreyi 1 saniyede alır. Ama şamandıraya hava basma süresi t=1 saniye/(3.5 metredeki şamandıra sayısı) dır.
Hesap hatasını düzelttim.

Diğer yandan overunity makineleri kağıtta hesapladığın gibi çalışmaz. Bazı fizik formülleri yanlış olduğundan hesaplamaya uymayan fazla enerjiyi görmek bu tür makinelerde mümkün

Zaten doğru bir hesaplama yapamadın. Yapabilsen de cihaz yapıldığında bu hesaplara uymuyor.

Diğer yandan overunity makineleri kağıtta hesapladığın gibi çalışmaz. Bazı fizik formülleri yanlış olduğundan hesaplamaya uymayan fazla enerjiyi görmek bu tür makinelerde mümkün

Zaten doğru bir hesaplama yapamadın. Yapabilsen de cihaz yapıldığında bu hesaplara uymuyor.
Diğer sürtünme kuvvetlerini hesaba katmadım.
Tek uymayan kısmı orası.
Cihazı yapmadığın halde nasıl hesabım ile uyuşmadığını söylüyorsun? :)

Her şeyi boş ver de senin iki aşamalı mekanik osilatörlerin fazla enerjisini anlayamamana inanamıyorum. Hesaplar ortada her şey açık ama ön yargılı tavrın anlayamamana sebep.

oscillator-animation.gif

Evet artık herhalde hesaplamalar bitti, söz dalaşı başladı. Konu da ekonomik ömrünü tamamladı.

Status
Yeni mesajlara kapalıdır.

Forum istatistikleri

Konular
8,717
Üyeler
3,479
Son üye
enes

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back